Stage Sales Retail

 • Vleutensevaart, 3532 Utrecht, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Bij JACOBS DOUWE EGBERTS kan óók jij impact hebben, net als al onze ruim 12.000 gepassioneerde werknemers die actief zijn in meer dan 100 landen. Wij zijn er trots op dat we samen met hen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken als Douwe Egberts, L’OR, Senseo, Pickwick, Piazza D’Oro, Jacobs, Tassimo, Moccona, Kenco, Pilao en Gevali. De impact die onze werknemers hebben op de organisatie, de merken en zichzelf, draagt bij aan onze wereldwijde belofte: “A coffee for every cup”. Kortom: Wat jij bij ons doet heeft impact. 

Informatie over de afdeling

De business unit Jacobs Douwe Egberts (JDE) Retail is de verkooporganisatie gericht op het supermarktkanaal. Met sterke merken als Douwe Egberts, SENSEO®, L’Or Espresso en Pickwick is JDE marktleider op het gebied van koffie en thee in Nederland. Je maakt tijdens deze stage deel uit van het Retail Sales team (specifiek het Superunie team). Je krijgt tijdens deze stage de mogelijkheid om volledig mee te draaien op Account Management. Het gaat hier om een fulltime meewerkstage voor 5/6 maanden per juli 2019 (exacte startdatum in overleg). In overleg is het mogelijk om één dag per week aan een (afstudeer)opdracht te werken, de begeleiding voor afstuderen is beperkt.

Functieomschrijving

Wat je gaat doen

In deze uitdagende stage heb je dagelijks de afwisseling van klantencontact enerzijds en analyses anderzijds. Je krijgt een goed beeld van promotiemanagement en inzicht in de FMCG- en retailmarkt.

 • Het ondersteunen van de Account Manager bij het opstellen, beheer en executie van accountplannen (incl. account specifiek promotiebeleid);
 • Voorbereiden van de salesgesprekken;
 • Verantwoordelijk voor het proces rondom promoties (plannen promotievolumes, financiële afwikkeling en het intern/extern evalueren van promoties);
 • Volgen en analyseren van de ontwikkelingen aan klantzijde (afzet/omzet/winst en marktgegevens) en dit door vertalen naar kansen.

Functie-eisen

Jouw profiel

 • WO-opleiding;
 • Affiniteit met FMCG en Retail;
 • Commerciële en klantgerichte instelling;
 • Sterk analytisch vermogen en resultaatgericht;
 • Goede MS Office vaardigheden (goed kunnen werken met Excel/Powerpoint);
 • Ondernemend en proactief;
 • Teamplayer en sociaal/communicatief sterk.

Aanvullende informatie

We bieden

Als je bij ons werkt, maak je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt.

Voor deze stage geldt een standaard Jacobs Douwe Egberts vergoeding voor stagiairs/afstudeerders van €500,- per maand op basis van een fulltime werkweek. Om in aanmerking te komen voor deze stage moet je gedurende de volledige stage ingeschreven staan bij een WO instelling. Een online capaciteitentest maakt deel uit van de selectieprocedure.

Enthousiast?

Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Cecile Krijnen, Account Manager, bereikbaar op 06-27845420. Ben je geïnteresseerd in deze stage, dan kun je direct online reageren. We ontvangen graag je CV en motivatiebrief.

Privacybeleid