Inventory Controller

 • Zwolle, Netherlands
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

We willen de #1 worden in hoofden en harten van gezinnen in Nederland.

Dat is onze visie. Onze missie is om het leven van gezinnen in Nederland mooier én makkelijker te maken.

Onze klanten vertellen ons dat geluk niet alleen in grote momenten zit, maar juist in de kleine dingen: een spontaan kussengevecht, een complimentje of een knuffel. Daarom bieden zij klanten elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten. Dat is onze purpose. Zo willen wij het verschil maken.

Binnen het specialisme 'Buying & Sales' werken wij er elke dag aan om het meest relevante assortiment te bouwen voor gezinnen in Nederland.

Functieomschrijving

Als Inventory Controller ben je onderdeel van het team dat verantwoordelijk is voor de operationele prestaties van de verschillende categorieën binnen Wehkamp. Het team bestaat uit Inventory Controllers en Commercial Planners. De Inventory Controller richt zich met name op de kort termijnplanning; de Commercial Planner kijkt meer vooruit. Als Inventory Controller monitor en optimaliseer je onder andere de verschillende logistieke en operationele KPI’s. Hierbij kun je denken aan zaken als: omloopsnelheid, beschikbaarheid (samen met de Commercial Planner) en het bij bestellen van het hardlopers assortiment.  

In de rol van Inventory Controller ben je de fysieke schakel tussen het distributiecentrum en onze Category Management (Inkoop) teams. Hierbij houd je je ook bezig met alle aanvoer processen, zodat ook de instroom van goederen goed verloopt voor zowel de leverancier als voor Wehkamp.

Key verantwoordelijkheden

 • Verantwoordelijk voor het optimaliseren van de beschikbaarheid en de omloopsnelheid;
 • Vraag voorspellen en bestellen (aan de hand van het hardlopers- en het seizoens assortiment);
 • Verzorgen van de logistieke processen rond de levering van goederen;
 • Nauw samenwerken met de Commercial Planners om de business van de juiste data en vraagvoorspelling te voorzien.

Wanneer ben je succesvol?

 • Als je bijdraagt aan de winstgevende groei voor de categorieën;
 • Als je de ideale beschikbaarheid genereert van onze producten voor onze klanten;
 • Als je een gezonde omloopsnelheid weet te realiseren, waarbij restvoorraden worden geminimaliseerd.

Functie-eisen

Je hebt een sterk affiniteit met commerciële logistiek. Je bent de schakel tussen de Category Teams enerzijds en onze distributiecentrums anderzijds. Daarnaast ben je goed in het managen en sturen op KPI’s. Voorbeelden hiervan zijn: beschikbaarheid, omloopsnelheid, voorraad beheer, etc. etc. Je weet hierin de balans te vinden tussen klanttevredenheid, commercieel succes en een gezonde operationele prestatie. Verder krijg je energie van het werken met collega’s in een multidisciplinaire setting. Je hebt namelijk niet alleen contact met je collega Controllers en Planners, maar je bent continu in gesprek met verschillende teams en verschillende specialismen.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare positie;
 • Je bent analytisch sterk en weet data te vertalen naar inzichten. Deze inzichten zet je om in concrete acties en verbeteringen;
 • Je wilt jezelf graag ontwikkelen en staat open om zowel te leren als fouten te maken. Bij Wehkamp noemen wij dat een ‘Learning Mindset’;
 • Je bent gedreven om een bijdrage te leveren op het behalen van het bedrijfsresultaat.
 • Je vindt het leuk om samen te werken met mensen van verschillende disciplines.

Entrepreneurial Ownership

Je vult je dag niet met activiteiten, maar je bepaalt jouw bijdrage op basis van impact. Eigenaarschap en ondernemerschap zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar te winnen. Alsof wehkamp jouw eigen bedrijf is, neem jij de LEAD. Met als gevolg: meer verantwoordelijkheid en een hele steile leercurve, ongeacht wat je nu al meebrengt.

Experience(d) to shape

Iedereen bij wehkamp heeft zijn of haar eigen discipline. In vele van onze disciplines blinken we inmiddels uit, door onze jarenlange ervaring in ecommerce. Als organisatie zijn we inmiddels een forse scale-up. We houden een start-up mentaliteit door te pionieren en te blijven leren. Samen experimenteren we op grote schaal, en maken we samen het verschil voor de klant.

Mutual Growth

Samen blijven we voorop lopen, jij haalt het beste uit jezelf. In een digitale organisatie moet iedereen blijven leren, want de wereld om ons heen verandert razendsnel. Persoonlijke ontwikkeling heeft bij ons prioriteit en gaat hand in hand met het leveren van prestaties. Groei is een journey, en leren doen we elke dag.

Real Connections

We geven om onze klanten en we geven om elkaar. Onze connectie is authentiek, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Het beste uit jezelf halen werkt het makkelijkst als je helemaal jezelf kunt en durft te zijn. Eigenlijk moet je het beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

Aanvullende informatie

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke status pagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

 1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste video-interview
 2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in.

 3. Hierna hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

Privacybeleid