SEO Specialist

 • Zwolle, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

We willen de #1 worden in hoofden en harten van gezinnen in Nederland. Dat is onze visie. Onze missie is om het leven van gezinnen in Nederland mooier én makkelijker te maken. Onze klanten vertellen ons dat geluk niet alleen in grote momenten zit, maar juist in de kleine dingen: een spontaan kussengevecht, een complimentje of een knuffel. Daarom bieden wij klanten elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten. Dat is onze purpose. Zo willen wij het verschil maken.

Door gezinnen in Nederland echt goed te begrijpen kunnen we op basis daarvan de beste shopping ervaring bieden, dat is de north-star van Marketing. Een ervaring die het leven van gezinnen in Nederland mooier en makkelijker maakt. Het gaat niet meer om het kopen van producten alleen, het gaat om shoppen, rondneuzen en de ervaring hieromheen. Offline wordt online, en online is mobiel.

Marketing is verantwoordelijk voor de klant acquisitie en engagement van én met klanten. We geloven dat de ervaring van een klant zijn of haar engagement met ons merk en ons als organisatie drijft. Hoe vaak we iemand terug zien hebben we dus grotendeels zelf in de hand, door de ervaring die we bieden. Loyaliteit is voor ons geen programma. Loyale klanten ontstaan doordat we goed begrijpen hoe we de klantervaring kunnen verbeteren en hier elke dag hard aan werken. De geweldige ontwikkelingen op het gebied van machine learning geven ons ook de mogelijkheid om een volledige persoonlijke ervaring te maken voor onze klanten.

Functieomschrijving

Als SEO Specialist maak je deel uit van het gedreven SEO team. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van de website met als doel het genereren van maximale relevante traffic en omzet. Uiteraard werk je op basis van data: je koppelt databronnen om diepgaande analyses te maken en daar conclusies uit te trekken. Zonder inzicht geen innovatie!

In eerste instantie richt je jezelf op het content-aspect van SEO en adviseer je onze content-teams om de site inhoudelijk te optimaliseren. Daar blijft het echter niet bij! Als SEO Specialist bij Wehkamp ga je jezelf de komende tijd ook steeds meer verdiepen in de technische kant van SEO en ga je samenwerken met onze developers aan de technische optimalisatie van de website.

Samen met de andere (digital marketing) specialisten ben je verantwoordelijk voor het plannen, prioriteren, uitvoeren, monitoren, optimaliseren en rapporteren van de inzet van SEO. Je denkt samen met de rest van het team na over technische verbeteringen, linkbuilding en content strategieën. Je weet collega’s enthousiast te maken voor SEO en schakelt met veel verschillende afdelingen en externe partijen om de website zo goed mogelijk te laten scoren.

Je houdt je onder andere bezig met:

 • Het ontwikkelen en uitvoeren van linkbuilding en content marketing strategieën
 • Het maken van analyses en forecasts
 • Actieve ondersteuning van onze content-teams bij de optimalisatie van de website
 • Actieve ondersteuning van onze development afdeling bij technische optimalisatie van de website
 • Het continu integreren van SEO in de organisatie door middel van het adviseren en trainen van collega’s

Functie-eisen

Deze fulltime functie is dé plek voor een data-savvy SEO-specialist. Je haalt plezier uit contentanalyses en linkbuildingstrategieën, maar je wil jezelf gaan verdiepen in de technische aspecten van SEO.  Natuurlijk ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het SEO gebied en zoek je continu proactief naar manieren om deze voor Wehkamp op de juiste wijze door te voeren.

Je neemt het volgende mee:

 • Hbo+ of academisch werk- en denkniveau en ervaring met SEO analyses (content, keyword, linkbuilding).
 • Je bent data gedreven, resultaatgericht en hebt een aantoonbaar sterk analytisch vermogen.
 • Je bent communicatief vaardig met uitstekende schriftelijke vaardigheden. Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.
 • Je bent een uitstekende teamplayer.
 • Het is een pre als je ervaring hebt met SearchMetrics, MajesticSEO en/of ScreamingFrog

Entrepreneurial Ownership

Je krijgt de ruimte om initiatief te nemen en te 'ownen'. We dagen je uit de lead te nemen in het vertalen van de marketingstrategie naar het affiliate kanaal en zo bij te dragen aan ons gezamenlijk doel. Wees super nieuwsgierig, begin ermee en krijg er verantwoordelijkheid en eigenaarschap voor terug.

Experience(d) to shape
Experimenteer op grote schaal! Onze customer focus en digital mindset zorgt ervoor dat we pionieren met ongekende impact. We bouwen al jaren aan ervaringen en vormen eCommerce sinds het begin. Multi-disciplinair en data driven.

Mutual Growth
Als jij groeit, groeit wehkamp. Groeit wehkamp, dan groei jij. Dat is de commitment die we met elkaar aan gaan. We hebben onze focus op persoonlijke ontwikkeling. Door doorlopend te onderzoeken, te leren, plezier te maken en te winnen. Zo groeien we elke dag!

Real Connections
Je bent verbonden met je collega's. We werken vanuit transparantie en vertrouwen, want we moeten het samen doen. Echte connecties. Eigenlijk moet je dit beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

Aanvullende informatie

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke statuspagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste video-interview

2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in.

3. Zijn we positief? Dan gaan we een trede dieper! Afhankelijk van de uitkomst van de uitgebreide kennismaking plannen we gesprekken en/of een case in. Hiervoor reserveren we een dagdeel. Hierna hebben we een uitgebreid beeld van jou, en heb jij een goed beeld van de functie, verwachtingen en en de cultuur bij wehkamp.

4. Na dit dagdeel hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

Gaat jouw hart sneller kloppen van Online Marketing en SEO, reageer dan direct. 

Privacybeleid