Interaction Designer (UX)

 • Zwolle, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

We willen de #1 worden in hoofden en harten van gezinnen in Nederland.

Dat is onze visie. Onze missie is om het leven van gezinnen in Nederland mooier én makkelijker te maken.

Onze klanten vertellen ons dat geluk niet alleen in grote momenten zit, maar juist in de kleine dingen: een spontaan kussengevecht, een complimentje of een knuffel. Daarom bieden zij klanten elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten. Dat is onze purpose. Zo willen wij het verschil maken.

Product is verantwoordelijk voor de shop, website en app. Eigenlijk voor alles wat de klant kan zien en ervaart, exclusief het geboden assortiment en gevraagde prijs. Product is de schakel tussen de klant en de specialisten die aan de winkel bouwen. Ieder zijn expertise, ieder zijn kracht, samen één team.

Functieomschrijving

Als interaction designer werk je samen met een team van zes andere creatievelingen aan de beste online shopervaring voor gezinnen in Nederland. Voor ons draait goed design helemaal om de gebruiker.

Multidisciplinair werken

We geloven dat een sterk product design de basis vormt voor de beste oplossingen en werken daarom altijd met design sprints in multidisciplinaire teams. Denk onder anderen aan visual designers, copywriters en product owners. Daarnaast schakel je met andere interaction designers om tot het beste ontwerp te komen.

Jouw werk snel zichtbaar

UX research speelt een belangrijke rol in onze werkwijze. De nieuwe oplossingen die we ontwikkelen, leggen we voor aan onze klanten in usertesten en A/B-testen. De resultaten gebruiken we om constant iteratief te verbeteren. Door veel te testen en kleine stapjes te maken, wordt onze shop steeds beter. Kortom, innovaties voor de klant starten bij Wehkamp altijd met design sprints. En natuurlijk volgen we daarbij altijd de nieuwste trends en ontwikkelingen. Vanwege de korte lijntjes onderling is je werk snel zichtbaar op de website en in onze app.

Wat ga je doen?

 • Als interaction designer ben je met het team Product design verantwoordelijk voor het ontwerp en gebruikersonderzoek van onze website en app.
 • Je stelt altijd de wensen en behoeften van onze klant centraal en zoekt keer op keer naar de beste interactie oplossing voor de beste shopervaring.
 • Je werkt aan verschillende onderdelen: zoals personalisatie van onze shop, retourproces, presentatie van productfotografie en nieuwe features als Augmented Reality waarbij klanten onze producten in hun eigen woonkamer kunnen bekijken.
 • Je neemt de tijd om de diepte in te gaan en te leren wat het effect is van jouw designs op onze klanten.

Je team

 • Je komt terecht in een team van zes enthousiaste designers die graag hun kennis met elkaar delen en de nieuwste ontwikkelingen bijhouden in ons vakgebied.
 • We zijn transparant en betrokken en helpen elkaar om zo het beste uit onszelf én elkaar te halen.
 • Ook heel belangrijk: we hebben veel plezier! Zo doen we regelmatig teambuilding uitjes, zomerborrels, spelletjesavonden, etentjes en goede doelen acties.

Functie-eisen

 

 • Je bent creatief, oplossingsgericht en kan snel ideeën concretiseren in sterke ontwerpen. Daarbij heb je ontzettend veel plezier in wat je doet.
 • Je kunt snel schakelen, maar bent tegelijkertijd ook niet bang om je voor langere tijd vast te bijten in een bepaald onderwerp.
 • Je houdt van research en bent op de hoogte van wat er gebeurt in de markt.
 • Je draait je hand niet om voor verschillende brainstorm, workshop en interview technieken.
 • Je bent leergierig, gedreven en wilt het beste uit jezelf en anderen halen.
 • Je bent een echte teamplayer en voelt je snel thuis in een nieuw, innoverend en dynamisch team.
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Bureau ervaring is een pré.
 • Je hebt een relevante opleiding (Communicatie & Multimedia Design, Industireel ontwerpen) afgerond op HBO of WO-niveau.
 • Je hebt een sterke affiniteit met klantpsychologie. Opleiding hierin is een pre.
 • Je hebt ervaring met design tools zoals Sketch en prototyping tools, zoals Invision.
 • Niet noodzakelijk, maar wel een pré: vaardigheden in motion design & HTML/CSS

Entrepreneurial Ownership

Je vult je dag niet met activiteiten, maar je bepaalt jouw bijdrage op basis van impact. Eigenaarschap en ondernemerschap zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar te winnen.

Alsof wehkamp jouw eigen bedrijf is, neem jij de LEAD. Met als gevolg: meer verantwoordelijkheid en een hele steile leercurve, ongeacht wat je nu al meebrengt.

Experience(d) to shape

Iedereen bij wehkamp heeft zijn of haar eigen discipline. In vele van onze disciplines blinken we inmiddels uit, door onze jarenlange ervaring in ecommerce. Als organisatie zijn we inmiddels een forse scale-up. We houden een start-up mentaliteit door te pionieren en  te blijven leren. Samen experimenteren we op grote schaal, en maken we samen het verschil voor de klant.

Mutual Growth

Samen blijven we voorop lopen, jij haalt het beste uit jezelf. In een digitale organisatie moet iedereen blijven leren, want de wereld om ons heen verandert razendsnel. Persoonlijke ontwikkeling heeft bij ons prioriteit en gaat hand in hand met het leveren van prestaties.

Groei is een journey, en leren doen we elke dag.

Real Connections

We geven om onze klanten en we geven om elkaar. Onze connectie is authentiek, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Het beste uit jezelf halen werkt het makkelijkst als je helemaal jezelf kunt en durft te zijn. Eigenlijk moet je het beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

Extra informatie

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke status pagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Het proces voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

 1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste video-interview
 2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in.
 3. Zijn we positief? Dan gaan we een trede dieper! Hiervoor reserveren we een dagdeel. Hierna hebben we een uitgebreid beeld van jou, en heb jij een goed beeld van de rol, verwachtingen en en de cultuur bij wehkamp.
 4. Na deze dagdelen hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.
Privacybeleid