Technisch Webanalist

 • Zwolle, Netherlands
 • Full-time

Company Description

We willen de #1 worden in hoofden en harten van gezinnen in Nederland. Dat is onze visie. Onze missie is om het leven van gezinnen in Nederland mooier én makkelijker te maken. Onze klanten vertellen ons dat geluk niet alleen in grote momenten zit, maar juist in de kleine dingen: een spontaan kussengevecht, een complimentje of een knuffel. Daarom bieden wij klanten elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten. Dat is onze purpose. Zo willen wij het verschil maken.

Door gezinnen in Nederland echt goed te begrijpen kunnen we op basis daarvan de beste shopping ervaring bieden, dat is de north-star van Product. Een ervaring die het leven van gezinnen in Nederland mooier en makkelijker maakt. Het gaat niet meer om het kopen van producten alleen, het gaat om shoppen, rondneuzen en de ervaring hieromheen. Offline wordt online, en online is mobiel.

Product is verantwoordelijk voor de shop, website en app. Eigenlijk voor alles wat de klant kan zien en ervaart, exclusief het geboden assortiment en gevraagde prijs. Product is de schakel tussen de klant en de specialisten die aan de winkel bouwen. Ieder zijn expertise, ieder zijn kracht, samen één team.

Job Description

Dagelijks bezoeken honderdduizenden klanten van wehkamp onze website en mobiele app. Data over het online gedrag van deze bezoekers is onmisbaar om goed te kunnen analyseren wat klanten op onze digitale kanalen doen, om ze vervolgens de beste winkelervaring te bieden.

Als technisch webanalist ben jij de specialist voor het meetbaar maken van onze website en al onze digitale kanalen. Op basis van jouw metingen kan duidelijk worden gemaakt wat onze klant beweegt. Als geen ander weet jij de kwaliteit van deze online gedragsdata op het hoogste niveau te brengen. Je neemt initiatief in het anders inrichten van systemen en het vinden van nieuwe manieren om data nog beter meten. Binnen het team Experimentation & Analytics werk je nauw samen met andere webanalisten en conversie specialisten. Dagelijks werken jullie aan het opstellen van A/B testen en het oplossen van meetissues. Je participeert in scrum projecten en werkt veel samen met verschillende stakeholders op het gebied van tagging van de website(s) en mobiele app(s).

Qualifications

We zoeken iemand met de ambitie om tot de allerbeste te behoren op het gebied van Experimentation & Analytics. Je durft met nieuwe ideeën te komen en bent voortdurend op zoek naar verbetering. Daarnaast is de volgende kennis en ervaring belangrijk:

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal 1-2 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met Tag Management Systemen, zoals Google Tag Manager, Relay42 of Tealium.
 • Je hebt ervaring met webanalyse tools, zoals Google Analytics of Adobe Analytics.
 • Je hebt technische kennis van Javascript, jQuery, Html en Css.
 • Je hebt ervaring met het implementeren van tagging en meetscripts van diverse mediapartijen.
 • Je bent volwaardig gesprekspartner voor zowel developers en andere stakeholders.

Daarnaast is de volgende kennis en ervaring zeker een pre:

 • Je hebt ervaring met A/B testing tools zoals Visual Website Optimizer of Optimizely.
 • Kennis van programmeertalen zoals Python of R is een pre.
 • Kennis van Big Data architecturen zoals Hadoop of Google BigQuery is een pre.

Entrepreneurial Ownership

Je vult je dag niet met activiteiten, maar je bepaalt jouw bijdrage op basis van impact. Eigenaarschap en ondernemerschap zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar te winnen.  Alsof wehkamp jouw eigen bedrijf is, neem jij de lead. Met als gevolg: meer verantwoordelijkheid en een hele steile leercurve, ongeacht wat je nu al meebrengt.

Experience(d) to shape

Iedereen bij wehkamp heeft zijn of haar eigen discipline. In vele van onze disciplines blinken we inmiddels uit, door onze jarenlange ervaring in e-commerce. Als organisatie zijn we inmiddels een forse scale-up. We houden een start-up mentaliteit door te pionieren en te blijven leren. Samen experimenteren we op grote schaal en maken we samen het verschil voor de klant.

Mutual Growth

Samen blijven we voorop lopen, jij haalt het beste uit jezelf. In een digitale organisatie moet iedereen blijven leren, want de wereld om ons heen verandert razendsnel. Persoonlijke ontwikkeling heeft bij ons prioriteit en gaat hand in hand met het leveren van prestaties. Groei is een journey en leren doen we elke dag.

Real Connections

We geven om onze klanten en we geven om elkaar. Onze connectie is authentiek, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Het beste uit jezelf halen werkt het makkelijkst als je helemaal jezelf kunt en durft te zijn. Eigenlijk moet je het beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

Additional Information

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke statuspagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

 

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste video-interview.

2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in.

3. Zijn we positief? Dan gaan we een trede dieper! Afhankelijk van de uitkomst van de uitgebreide kennismaking plannen we gesprekken en/of een case in. Hiervoor reserveren we een dagdeel. Hierna hebben we een uitgebreid beeld van jou en heb jij een goed beeld van de functie, verwachtingen en de cultuur bij wehkamp.

4. Na dit dagdeel hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

 

Ben je geïnteresseerd in deze functie ? Reageer dan direct zodat we contact met je op kunnen nemen!

Heb je nog vragen over de functie, of wil je meer weten over wehkamp? Neem dan contact op met met Tony de Graaf via 06-43036136 of whatsapp hem.

Privacy Policy