Lead Public Relations

 • Zwolle, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

We willen de #1 worden in hoofden en harten van gezinnen in Nederland. Dat is onze visie. Onze missie is om het leven van gezinnen in Nederland mooier én makkelijker te maken. Onze klanten vertellen ons dat geluk niet alleen in grote momenten zit, maar juist in de kleine dingen: een spontaan kussengevecht, een complimentje of een knuffel. Daarom bieden wij klanten elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten. Dat is onze purpose. Zo willen wij het verschil maken.

Door gezinnen in Nederland echt goed te begrijpen kunnen we op basis daarvan de beste shopping ervaring bieden, dat is de north-star van Marketing. Een ervaring die het leven van gezinnen in Nederland mooier en makkelijker maakt. Het gaat niet meer om het kopen van producten alleen, het gaat om shoppen, rondneuzen en de ervaring hieromheen. Offline wordt online, en online is mobiel.

Marketing is verantwoordelijk voor de klant acquisitie en engagement van én met klanten. We geloven dat de ervaring van een klant zijn of haar engagement met ons merk en ons als organisatie drijft. Hoe vaak we iemand terug zien hebben we dus grotendeels zelf in de hand, door de ervaring die we bieden. Loyaliteit is voor ons geen programma. Loyale klanten ontstaan doordat we goed begrijpen hoe we de klantervaring kunnen verbeteren en hier elke dag hard aan werken. De geweldige ontwikkelingen op het gebied van machine learning geven ons ook de mogelijkheid om een volledige persoonlijke ervaring te maken voor onze klanten.

Functieomschrijving

Als Lead Public Relations ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en neerzetten van de PR en corporate communicatie strategie. Dit is jouw droombaan als je op zoekt bent naar een stevige functie in een veranderende en ambitieuze organisatie in een digitale omgeving. Jij gaat het verschil maken binnen onze externe communicatie, visie en uitvoering, en daarmee ga je helpen ons merk nog steviger neer te zetten in de Nederlandse markt.  

Corporate communicatie, PR en woordvoering wordt steeds belangrijker voor wehkamp en in deze rol kan je dan ook echt bouwen aan jouw domein. In deze rol breng je de traditionele PR wereld en de digital media samen tot een volwassen en hoogwaardig onderdeel van de uitstraling van het merk en de organisatie.

Je bent strategisch, communicatief en conceptueel sterk en je bent goed in het ontwikkelen en onderhouden van interne en externe (media)relaties. Je bent pragmatisch, kunt snel schakelen en houdt altijd het hoofd koel. Je treedt op als woordvoerder en je zet jouw rol als visitekaartje van wehkamp met verve neer. 

Je rapporteert aan de Brand Marketing Lead en vervult een brede regisserende en uitvoerende rol naar C-level.

Met name woordvoering en crisiscommunicatie zal een specifiek onderdeel van jouw takenpakket zijn. Je werkt nauw samen met de Brand PR Expert en jullie zullen elkaar (deels) vervangen bij afwezigheid. Kortom, een functie die veelzijdig is en de unieke combinatie vraagt van helicopterview en snel kunnen vliegen!

Functie-eisen

Jij verstaat het PR-vak, bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en opvattingen in medialand en versterkt op alle fronten wehkamp als merk in een snel veranderende markt. Je weet hierin de juiste keuzes te maken en hierbij interne stakeholders te overtuigen. Je staat midden in de organisatie en bent een echte samenwerker. Je hebt een duidelijke visie, weet iedere dag de juiste prioriteiten te stellen en bent doortastend. Je bent in staat (en vindt het leuk) om zowel het PR bureau aan te sturen als persberichten te schrijven en alle contacten met media te onderhouden (o.a. financiële pers en organisaties als AFM).

Wat we van je verwachten:

 • Je hebt universitair werk- en denkniveau.
 • Je bent conceptueel en pragmatisch.
 • Je beschikt over meer dan 10 jaar werkervaring in PR en woordvoering, bij voorkeur bij een online speler.
 • Je snapt de omgeving waarin we werkzaam zijn en bent in staat om korte lijntjes te houden met interne en externe stakeholders.
 • Je begrijpt de link tussen marketing en PR en je begrijpt onze sterke consumer target.
 • Je beschikt over een goed netwerk van mediarelaties en opinieleiders en bent bedreven in het verder uitbouwen ervan.
 • Ervaring ervaring met het aansturen van PR bureaus.
 • Expertise op het gebied van issuemanagement en crisiscommunicatie.
 • Je communiceert in woord en geschrift op expertniveau in het Nederlands en uitstekend in het Engels

Entrepreneurial Ownership

Je vult je dag niet met activiteiten, maar je bepaalt jouw bijdrage op basis van impact. Eigenaarschap en ondernemerschap zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar te winnen.

Alsof wehkamp jouw eigen bedrijf is, neem jij de LEAD. Met als gevolg: meer verantwoordelijkheid en een hele steile leercurve, ongeacht wat je nu al meebrengt.

Experience(d) to shape

Iedereen bij wehkamp heeft zijn of haar eigen discipline. In vele van onze disciplines blinken we inmiddels uit, door onze jarenlange ervaring in ecommerce. Als organisatie zijn we inmiddels een forse scale-up. We houden een start-up mentaliteit door te pionieren en  te blijven leren. Samen experimenteren we op grote schaal, en maken we samen het verschil voor de klant.

Mutual Growth

Samen blijven we voorop lopen, jij haalt het beste uit jezelf. In een digitale organisatie moet iedereen blijven leren, want de wereld om ons heen verandert razendsnel. Persoonlijke ontwikkeling heeft bij ons prioriteit en gaat hand in hand met het leveren van prestaties.

Groei is een journey, en leren doen we elke dag.

Real Connections

We geven om onze klanten en we geven om elkaar. Onze connectie is authentiek, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Het beste uit jezelf halen werkt het makkelijkst als je helemaal jezelf kunt en durft te zijn. Eigenlijk moet je het beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

Extra informatie

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke statuspagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste video-interview

2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in.

3. Zijn we positief? Dan gaan we een trede dieper! Afhankelijk van de uitkomst van de uitgebreide kennismaking plannen we gesprekken en een case in. Hiervoor reserveren we een dagdeel. Hierna hebben we een uitgebreid beeld van jou, en heb jij een goed beeld van de functie, verwachtingen en en de cultuur bij wehkamp.

4. Na dit dagdeel hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze functie en wil je jouw talent met ons delen, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet! 

Heb je nog vragen over de functie, of wil je meer weten over wehkamp? Neem dan contact op met Tony de Graaf via 06-43036136 of whatsapp hem.

Privacybeleid