Affiliate Marketeer

  • Zwolle, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

We willen de #1 worden in hoofden en harten van gezinnen in Nederland. Dat is onze visie. Onze missie is om het leven van gezinnen in Nederland mooier én makkelijker te maken. Onze klanten vertellen ons dat geluk niet alleen in grote momenten zit, maar juist in de kleine dingen: een spontaan kussengevecht, een complimentje of een knuffel. Daarom bieden wij klanten elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten. Dat is onze purpose. Zo willen wij het verschil maken.

Door gezinnen in Nederland echt goed te begrijpen kunnen we op basis daarvan de beste shopping ervaring bieden, dat is de north-star van Marketing. Een ervaring die het leven van gezinnen in Nederland mooier en makkelijker maakt. Het gaat niet meer om het kopen van producten alleen, het gaat om shoppen, rondneuzen en de ervaring hieromheen. Offline wordt online, en online is mobiel.

Marketing is verantwoordelijk voor de klant acquisitie en engagement van én met klanten. We geloven dat de ervaring van een klant zijn of haar engagement met ons merk en ons als organisatie drijft. Hoe vaak we iemand terug zien hebben we dus grotendeels zelf in de hand, door de ervaring die we bieden. Loyaliteit is voor ons geen programma. Loyale klanten ontstaan doordat we goed begrijpen hoe we de klantervaring kunnen verbeteren en hier elke dag hard aan werken. De geweldige ontwikkelingen op het gebied van machine learning geven ons ook de mogelijkheid om een volledige persoonlijke ervaring te maken voor onze klanten.

Functieomschrijving

Als Affiliate Marketeer ben je, samen met je team, verantwoordelijk voor het aangaan van nieuwe samenwerkingen en het uitbouwen van de bestaande samenwerkingen met onze publishers. Je vertaalt de marketingstrategie van wehkamp naar (strategische) initiatieven voor het affiliate kanaal. Het analyseren van data is een van je dagelijkse taken. Daarnaast is het evalueren van ingezette campagnes en de performance van publishers een dagelijkse bezigheid. Je hebt oog voor het spotten van kansen om het affiliate marketingkanaal naar een nog hoger niveau te brengen. Zowel intern als extern ben jij het aanspreekpunt voor alle affiliate gerelateerde zaken. Je zult op dagelijkse basis schakelen met onze publishers en de contactpersonen bij ons eigen affiliate netwerk (Performance Horizon). Ook intern werk je nauw samen met o.a. developers om technische innovaties door te voeren.

In deze rol ben je onderdeel van het Online Marketing-team en werk je samen met 20 specialisten aan de optimalisatie van al onze kanalen (waaronder SEA, SEO, e-mail, affiliates, tv, radio). Online marketing wordt bedreven op champions league-niveau en successen worden regelmatig gevierd met een borrel. Via relevante externe evenementen houden we onze kennis up-to-date, maar ook leren we via het interne programma ‘Marketing Academy’ alles over veel uiteenlopende onderwerpen.

Functie-eisen

Je hebt HBO+ of academisch werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van affiliate marketing. Bruto/netto-keuringen, ontdubbelingen en productfeeds zijn voor jou gesneden koek. Met jouw uitstekend analytisch vermogen, zorg je dat jij uit de grote hoeveelheid beschikbare data juist díe kansen weet te vinden die zorgen voor de groei in het Affiliate kanaal.

  • Je hebt een aantoonbare passie voor online marketing en specifiek voor affiliate marketing;
  • Je bent een enthousiaste teamspeler;
  • Je bent data gedreven, resultaatgericht en hebt een aantoonbaar sterk analytisch vermogen;
  • Je bent communicatief vaardig en hebt uitstekende schriftelijke vaardigheden;
  • Je houdt van het opbouwen en onderhouden van relaties;
  • Je bent proactief, zelfstandig en hebt oog voor detail.

Entrepreneurial Ownership

Je vult je dag niet met activiteiten, maar je bepaalt jouw bijdrage op basis van impact. Eigenaarschap en ondernemerschap zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar te winnen.  Alsof wehkamp jouw eigen bedrijf is, neem jij de LEAD. Met als gevolg: meer verantwoordelijkheid en een hele steile leercurve, ongeacht wat je nu al meebrengt.

Experience(d) to shape

Iedereen bij wehkamp heeft zijn of haar eigen discipline. In vele van onze disciplines blinken we inmiddels uit, door onze jarenlange ervaring in ecommerce. Als organisatie zijn we inmiddels een forse scale-up. We houden een start-up mentaliteit door te pionieren en  te blijven leren. Samen experimenteren we op grote schaal, en maken we samen het verschil voor de klant.

Mutual Growth

Samen blijven we voorop lopen, jij haalt het beste uit jezelf. In een digitale organisatie moet iedereen blijven leren, want de wereld om ons heen verandert razendsnel. Persoonlijke ontwikkeling heeft bij ons prioriteit en gaat hand in hand met het leveren van prestaties. Groei is een journey, en leren doen we elke dag.

Real Connections

We geven om onze klanten en we geven om elkaar. Onze connectie is authentiek, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Het beste uit jezelf halen werkt het makkelijkst als je helemaal jezelf kunt en durft te zijn. Eigenlijk moet je het beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

Extra informatie

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke statuspagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste video-interview

2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in.

3. Zijn we positief? Dan gaan we een trede dieper! Afhankelijk van de uitkomst van de uitgebreide kennismaking plannen we gesprekken en/of een case in. Hiervoor reserveren we een dagdeel. Hierna hebben we een uitgebreid beeld van jou, en heb jij een goed beeld van de functie, verwachtingen en en de cultuur bij wehkamp.

4. Na dit dagdeel hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

Gaat jouw hart sneller kloppen van Online Marketing en Affiliate Marketing, reageer dan direct. 

Privacybeleid