Pricing Specialist

 • Zwolle, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

We willen de #1 worden in hoofden en harten van gezinnen in Nederland. Dat is onze visie. Onze missie is om het leven van gezinnen in Nederland mooier én makkelijker te maken. Onze klanten vertellen ons dat geluk niet alleen in grote momenten zit, maar juist in de kleine dingen: een spontaan kussengevecht, een complimentje of een knuffel. Daarom bieden wij klanten elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten. Dat is onze purpose. Zo willen wij het verschil maken.

Door gezinnen in Nederland echt goed te begrijpen kunnen we op basis daarvan de beste shopping ervaring bieden - dat is de north-star van Marketing. Een ervaring die het leven van gezinnen in Nederland mooier en makkelijker maakt. Het gaat niet meer om het kopen van producten alleen, het gaat om shoppen, rondneuzen en de ervaring hieromheen. Offline wordt online, en online is mobiel.

Marketing is verantwoordelijk voor de klant acquisitie en engagement van én met klanten. We geloven dat de ervaring van een klant zijn of haar engagement met ons merk en ons als organisatie drijft. Hoe vaak we iemand terug zien hebben we dus grotendeels zelf in de hand, door de ervaring die we bieden. Loyaliteit is voor ons geen programma. Loyale klanten ontstaan doordat we goed begrijpen hoe we de klantervaring kunnen verbeteren en hier elke dag hard aan werken. De geweldige ontwikkelingen op het gebied van machine learning geven ons ook de mogelijkheid om een volledige persoonlijke ervaring te maken voor onze klanten.

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor het maken, implementeren, onderhouden en optimaliseren van de algehele prijsstrategie van wehkamp. Dat maakt je de go-to-person voor alle prijs- en promotie-gerelateerde onderwerpen, waardoor alle categorieteams binnen wehkamp maximale waarde kunnen leveren aan het resultaat van wehkamp. De uitdaging is om voor elke categorie met elk zijn eigen dynamiek de juiste prijsstrategie te kiezen en uit te voeren. We verwachten dat je altijd op zoek bent naar nieuwe mogelijkheden en optimalisaties, de beste tools in de markt zoekt en voortdurend op zoek bent naar andere prijsgerelateerde initiatieven om winstgevende groei te stimuleren. In deze rol baseer je al je beslissingen op sterk onderbouwde gegevensanalyses en continu doorlopende experimenten.

Taken

 • Creëer een gestandaardiseerde, schaalbare, op data gebaseerde benadering voor prijsbeheer en voer deze uit
 • Inventariseer en implementeer tooling voor multi categorie data-gedreven prijsbeslissingen.
 • Maak, samen met het digital category performance team, gestandaardiseerde dashboards en rapportages
 • Combineer en visualiseer interne en externe prijsinzichten en acteer op de uitkomsten ervan
 • Stel tests en experimenten op om ons prijsbeleid verder te verbeteren
 • Voortdurende interpretatie van resultaten voor monitoring en optimalisatie

In deze rol maak je binnen de Buying- en Sales matrix organisatie onderdeel uit van het digital category services and growth enablement team. Je onderhoudt sterke relaties met het category analytics team, inkopers, supply chain planners en category managers.

Functie-eisen

Voor deze vacature zoeken we iemand met het volgende profiel:

 • Professionele en intellectuele capaciteiten op Universitair kwantitatief denkniveau, bijvoorbeeld op Business, Economie, Econometrie, Intelligence, Statistiek
 • Minimaal 5 jaar ervaring in de rol van pricing specialist/manager, consultant, data analyse/science bij een vooraanstaand online bedrijf
 • Bewezen in het succesvol maken en implementeren van toekomstvaste schaalbare prijsstrategieën
 • Data gedreven en resultaatgericht: Je beschikt over een track record van het continu verbeteren van eigen werk door middel van data-gedreven inzichten
 • Ervaring in travel, retail of andere relevante multi categorie bedrijven
 • Uitstekende communicatie- en presentatievaardigheden;
 • Teamgerichte managementstijl met goede interpersoonlijke vaardigheden
 • Interacteert met individuen met verschillende werkstijlen, persoonlijkheden en carrièreniveaus

Entrepreneurial Ownership

Je vult je dag niet met activiteiten, maar je bepaalt jouw bijdrage op basis van impact. Eigenaarschap en ondernemerschap zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar te winnen.  Alsof wehkamp jouw eigen bedrijf is, neem jij de LEAD. Met als gevolg: meer verantwoordelijkheid en een hele steile leercurve, ongeacht wat je nu al meebrengt.

Experience(d) to shape

Iedereen bij wehkamp heeft zijn of haar eigen discipline. In vele van onze disciplines blinken we inmiddels uit, door onze jarenlange ervaring in ecommerce. Als organisatie zijn we inmiddels een forse scale-up. We houden een start-up mentaliteit door te pionieren en  te blijven leren. Samen experimenteren we op grote schaal, en maken we samen het verschil voor de klant.

Mutual Growth

Samen blijven we voorop lopen, jij haalt het beste uit jezelf. In een digitale organisatie moet iedereen blijven leren, want de wereld om ons heen verandert razendsnel. Persoonlijke ontwikkeling heeft bij ons prioriteit en gaat hand in hand met het leveren van prestaties. Groei is een journey, en leren doen we elke dag.

Real Connections

We geven om onze klanten en we geven om elkaar. Onze connectie is authentiek, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Het beste uit jezelf halen werkt het makkelijkst als je helemaal jezelf kunt en durft te zijn. Eigenlijk moet je het beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

 

Extra informatie

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke statuspagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste video-interview

2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in.

3. Zijn we positief? Dan gaan we een trede dieper! Afhankelijk van de uitkomst van de uitgebreide kennismaking plannen we gesprekken en een case in. Hiervoor reserveren we een dagdeel. Hierna hebben we een uitgebreid beeld van jou, en heb jij een goed beeld van de functie, verwachtingen en en de cultuur bij wehkamp.

4. Na dit dagdeel hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze functie en wil je jouw talent met ons delen, reageer dan direct. 

Heb je nog vragen over de functie, of wil je meer weten over wehkamp? Neem dan contact op met Tony de Graaf via 06-43036136 of whatsapp hem.

Privacybeleid