Senior SEA Specialist

 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Merkle is een toonaangevend data gedreven Customer Experience Management (CXM) bureau en gespecialiseerd in het leveren van unieke, gepersonaliseerde klantervaringen over platformen en apparaten heen. Altijd gedreven door data, ondersteund door technologie, bewezen door prestaties en gevoed door creativiteit. Merkle heeft ruim 13.000 medewerkers en 50 vestigingen over de gehele wereld en is onderdeel van Dentsu. In Amsterdam en Rotterdam werken ca. 300 mensen voor toonaangevende klanten zoals Microsoft, T-Mobile, ASML, HEMA, Marktplaats, Leen Bakker, VodafoneZiggo, NS en Signify. Het bedrijf is strategisch partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.

Onze slimme en gedreven experts – van digital marketing consultant, SEA specialist, social media manager, data analist tot campagne manager - helpen de mooiste merken en bedrijven vooruit. We opereren niet in een strak keurslijf en denken niet in hokjes. Bij Merkle kun je jezelf zijn en het verschil maken door je talenten optimaal in te zetten. Onze filosofie? Je bent op je best als je doet wat je leuk vindt!

 

Functieomschrijving

Ben jij...

… Een Senior Paid Search Specialist die energie krijgt van de doorvertaling van klantvraagstukken naar een solide (SEA) strategie en dit praktisch weet te implementeren in slimme SEA campagnes? We zijn op zoek naar een nieuwe collega die graag innoveert en op de hoogte is van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen binnen het vakgebied. Jij laat onze klanten zien hoe er slim gebruik gemaakt kan worden van techniek en data. Je draait niet enkel uitvoerend campagnes voor onze klanten maar fungeert als strategisch partner. Je bent proactief en deelt jouw kennis met junior en medior collega’s om te inspireren en bij te dragen aan het behoud en ontwikkeling van het kennisniveau van het team. Onze practice ‘Activaction’ bestaat uit teams in Amsterdam, Rotterdam en verschillende Scandinavische landen, waarmee we nauw samenwerken.

Dit ga je doen...

Als (ervaren) Search Advertising (SEA) Specialist ben je de regisseur van meerdere SEA campagnes voor toffe merken zoals de Nationale Postcode Loterij, Europcar, Mazda en HEMA. Samen met de klant bepaal je een effectieve strategie en zorg je ervoor dat het maximale uit je campagne wordt behaald. De activiteiten waar je verantwoordelijk voor bent beslaan het gehele proces van strategiebepaling, het ontwikkelen van innovatieve campagnes tot de optimalisatie en evaluatie van SEA campagnes. Daarnaast speel je een grote rol in het SEA team (+20 mensen) waarin je met jouw ervaring je collega’s helpt groeien in hun vakgebied. Samen met senior collega’s zet je een SEA team strategie neer voor dit jaar en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering. Daarnaast zit je bovenop de trends en innovaties en begeleid je collega’s in hun werk voor klanten en werk je nauw samen met o.a. onze partners Google, Microsoft en Channable.

Wat kenmerkt jou nog meer…

De ideale kandidaat beschikt over veel energie, kan uitstekend gestructureerd werken, heeft een sterk analytisch vermogen en presteert goed onder druk en deadlines. Door jouw flair, nieuwsgierigheid en expertise weet je samen met klanten en collega’s succesvolle campagnes te realiseren. Het is voor ons belangrijk dat je het leuk vindt om samen te werken in teamverband. Je doet er alles aan om dagelijks het beste resultaat te behalen en zorgt voor een goede cijfermatige analyse om je campagnes te onderbouwen, te evalueren en te optimaliseren. Daarnaast ben je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Paid Search (SEA) en digital Marketing. Kortom; een alleskunner die vooruitstrevend te werk gaat en een uitdagende functie ambieert!

 

Functie-eisen

Daarnaast heb je:

 • Minimaal drie jaar ervaring met SEA / Paid Search;
  • Bureau ervaring is een pluspunt
 • Ervaring met Google Ads, Google Search Ads 360, Microsoft Ads en Google Analytics;
 • De ambitie om online campagne strategieën vorm te geven voor de mooiste merken;
 • Een data-gedreven aanpak en mindset;
 • Feedmanagement skills (zoals Chanable)
 • Een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.

Als je geïnteresseerd bent, maar je herkent je niet volledig in de vacaturetekst of alle functie-eisen, laat dat dan je niet afschrikken. Het is bovenal een wishlist.

 

Aanvullende informatie

Wat wij bieden...

Wij geloven dat wanneer jij je kan ontwikkelen, wij als geheel groeien en vooruit gaan. Iedereen die bij ons werkt wordt aangemoedigd en begeleid d.m.v. coaching en goal-setting om een groeipad uit te stippelen. Je ontwikkelt je door het werk voor klanten maar ook verschillende interne en externe trainingsprogramma’s. Met betrekking tot deze functie kun je denken aan de volgende groeipaden, afhankelijk van de wensen en ervaring:

 • Groeipad om kennis te verbreden met een ander specialisme binnen digital marketing of zelfs binnen een andere ‘Practice’ binnen Merkle: zoals Data & Analytics of Marketing Technology
 • Groeipad richting Teamlead
 • Groeipad richting Product lead

Bij ons worden een aantal zaken voor jou goed geregeld:

 • Aandacht voor je gezondheid. We bieden een uitgebreide gezonde lunch tegen een lage eigen bijdrage, een wekelijkse bootcamp en korting op een sportabonnement, stoelmassages en aandacht voor mentaal welzijn.
 • Een Shuttel kaart om naar kantoor te reizen met trein/bus/ov-fiets of een km-vergoeding.
 • Hybride werken is onze standaard en we helpen je met een goede set-up in je eigen huis (laptop, telefoon, monitors, bureaustoel).
 • Borrels en events. We werken samen hard voor het beste resultaat maar de feestcommissie zorgt regelmatig voor een feest of borrel zodat we samen kunnen ontspannen en genieten.
 • Geweldige klanten. Mooie merken van klein tot groot, lokaal en internationaal.

 

"Bij Merkle NL streven we naar een veilige werkplek met als doel gelijke kansen en behandeling voor iedereen. Waar iedereen zich welkom en veilig voelt om te zijn wie ze zijn en waar iedereen zich kan uiten. Omdat we voorstander zijn van echte verandering, moedigen we sollicitaties aan van kandidaten met verschillende achtergronden om zo onze diversiteit verder te vergroten."

 

Privacybeleid