Marketing Business Analist

 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Over Merkle Nederland

Merkle is een toonaangevend Customer Experience Management (CXM) bureau en gespecialiseerd in het leveren van unieke, gepersonaliseerde klantervaringen over platformen en apparaten heen. Altijd gedreven door data, ondersteund door technologie, bewezen door prestaties en gevoed door creativiteit. Merkle heeft ruim 13.000 medewerkers en 50 vestigingen over de gehele wereld en is onderdeel van dentsu. In Amsterdam en Rotterdam werken meer dan 285 mensen voor toonaangevende klanten zoals Microsoft, T-Mobile, ASML, HEMA, Marktplaats, Leen Bakker, VodafoneZiggo, NS en Signify. Het bedrijf is strategisch partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.

Functieomschrijving

Ben jij … 

…een Marketing Business Analist die uitdagingen aangaat, enthousiast wordt van en graag nadenkt over complexe marketing en data vraagstukken? Vat je de wensen van opdrachtgevers het liefst samen in helder omschreven requirements en ben je in je element wanneer je na overleg met de opdrachtgever of collega’s de oplossingsrichting uit kunt werken tot een duidelijk ontwerp? Dan pas je perfect bij Merkle! En wij geloven dat Merkle fantastisch is vanwege onze mensen, cultuur, menselijkheid en niet te vergeten onze ambitie. Welke ambitie heb jij? 

Dit ga je doen… 

Als Marketing Business Analist maak je deel uit van het Martech 'Define' team binnen Merkle. Dit team houdt zich bezig met het definiëren van de usecases en het design voor het implementeren van marketing technology als Selligent Marketing Cloud, Salesforce, Adobe of Google. 

Jij ondersteunt in vraagstukken rondom het inrichten van marketing systemen en marketing data processen van en naar onze opdrachtgevers.

Je werkt nauw samen met technische gelijkgestemden, consultants, andere marketing business analisten en data analisten op innovatie projecten binnen Merkle. 

De ideale kandidaat heeft twee tot vijf jaar werkervaring of aantoonbare affiniteit met het beschrijven (en valideren) van functionele en technische vereisten voor een technische implementatie/ aanpassing van een CRM tool, in een vorm die het beste aansluit bij de klant en/of het systeem dat geïmplementeerd wordt. Het uitwerken van ETL processen is ook bij veel projecten een belangrijk onderdeel van het werk. 

Daarnaast heeft de kandidaat kennis van en ervaring met relationele databases en realtime interfaces. Je kunt programmeertaal (SQL) technisch lezen en begrijpen. Kennis van customer intelligence, marketingdata vraagstukken of bureau ervaring is hierbij een pre. 

Ook beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, ben je pro-actief en oplossingsgericht. Je weet collega’s en klanten mee te nemen in oplossingen en proposities van het team. Je spreekt zowel de taal van de business/ marketing als IT en je voelt je thuis in een centrale rol. Last but not least, je wordt zichtbaar gedreven door het vak, bent enthousiast, bevlogen, nieuwsgierig en een aanpakker, we blijven toch een Rotterdams bureau.  

Bij Merkle werk je samen met hoogopgeleide collega’s en iedere dag word je uitgedaagd om je verder te verdiepen in de data en het uiterste te halen uit jezelf. We bieden je een baan waarin je al je kennis en talenten optimaal kunt benutten en voor mooie klanten werkt zoals VodafoneZiggo, NS, Albert Heijn, T-Mobile, Praxis of Tesco Mobile. Wie kiest daar niet voor? 

Functie-eisen

Daarnaast heb je: 

 • Een afgeronde HBO of master met een solide analytisch kader (Business Information Management, of een verwante opleiding met een analytisch kader); 
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als woordelijk, omdat je in deze functie verantwoordelijk bent voor het uitschrijven van functionele en technische documentatie;
 • Ervaring met het beschrijven en valideren van requirements,  usecases, userstories of met business analyse methodieken;  
 • Ervaring met het maken van functionele specificaties (functioneel ontwerpen, interface beschrijvingen, proces modulering, data modulering); 
 • Pre: Kennis van of ervaring met relationele databases zoals bijvoorbeeld SQL Server, Oracle, mySQL; 
 • Pre: Kennis van of ervaring met programmeertalen als SQL, R, Python of Java (begrip); 
 • Kennis van of ervaring met het vertalen van inzichten naar concrete acties;
 • Passie voor het analyseren van klantvragen en het ontwikkelen van datagedreven oplossingen.

Als je geïnteresseerd bent, maar je herkent je niet volledig in iedere specificatie, laat dat dan je niet afschrikken. Het is bovenal een wishlist.

Aanvullende informatie

Wat wij bieden...

Best veel, maar hier wat highlights:

 • Een uitdagende job bij een award winning digital agency!
 • Een goed salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een plek in een team met ambitieuze, resultaat gedreven en gezellige collega's bij een innovatief bedrijf;
 • Voldoende ruimte voor andere toffe dingen naast je werk zoals de digitale vrijdagmiddag borrel, onze stay active & healthy bootcamp en de office olympics;
 • Een internationale werkomgeving. Sparren met collega’s over de hele wereld!

Waar ga je werken?

Bij ons vind je een groep professionals met allemaal verschillende achtergronden en specialisaties. Specialisten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en samen het ‘onmogelijke’ mogelijk willen maken voor onze klanten. We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We houden niet van ellebogenwerk, wel van gezelligheid. Zelf vinden we de feestjes, de ruimte voor eigen initiatieven en de fijne sfeer ook echt top.

'Bij Merkle NL streven we naar een veilige werkplek met als doel gelijke kansen en behandeling voor iedereen. Waar iedereen zich welkom en veilig voelt om te zijn wie ze zijn en waar iedereen zich kan uiten. Omdat we voorstander zijn van echte verandering, moedigen we sollicitaties aan van kandidaten met verschillende achtergronden om zo onze diversiteit verder te vergroten.'

 

#LI-PP

Privacybeleid