Lead Marketplaces

  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Over Merkle Nederland

Merkle is een toonaangevend Customer Experience Management (CXM) bureau en gespecialiseerd in het leveren van unieke, gepersonaliseerde klantervaringen over platformen en apparaten heen. Altijd gedreven door data, ondersteund door technologie, bewezen door prestaties en gevoed door creativiteit. Merkle heeft ruim 12.000 medewerkers en 50 vestigingen over de gehele wereld en is onderdeel van dentsu. In Amsterdam en Rotterdam werken meer dan 285 mensen voor toonaangevende klanten zoals Microsoft, T-Mobile, ASML, HEMA, Marktplaats, Leen Bakker, VodafoneZiggo, NS en Signify. Merkle is strategisch partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.
 

 

Functieomschrijving

Merkle: de award winnende digital agency van Nederland, zoekt ter ondersteuning van onze groeiambitie een lead voor het marketplaces team met kennis van het marketplaces landschap en sterk ontwikkelde commerciële vaardigheden.

Ben jij…
... een teamspeler met strategisch inzicht? Heb je meerdere jaren ervaring met e-commerce en marketplaces?
 

Zie jij jezelf in een rol waarbij je samen met het team strategieën bedenkt en marketplaces als propositie voor onze huidige en nieuwe klanten onder de aandacht brengt? 


Dit ga je doen…
Als ervaren Lead Marketplaces bij Merkle ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de groei van het marketplaces team en het verder vormgeven van de marketplace propositie. Daarnaast werk je de beste strategieën uit voor onze klanten om het maximale te halen uit externe verkoopplatformen zoals Bol.com en Amazon. In deze functie gebruik je jouw ruime ervaring om onze fantastische specialisten aan te sturen. Je schakelt direct met de klanten, collega’s en prospects om samen de beste marketplace strategie neer te zetten. Hierbij is het belangrijk dat de marketplace strategie perfect aansluit bij de digitale marketingstrategie van de klant.
 

Jouw verantwoordelijkheden

  • Realiseren van groei van het marketplaces team en het doorbouwen van onze propositie.
  • New business en cross-sell op bestaande key accounts binnen Merkle en Dentsu.
  • Het opstellen van joint business plannen om het maximale uit onze partnerships halen met o.a. bol.com & Amazon;
  • Stimuleer je kennisdeling binnen het team en deel je trends en ontwikkelingen binnen het marketplaces landschap met je collega’s.
  • Kiezen van de juiste verkoopkanalen voor onze strategische key accounts. op basis van groeistrategieën over meerdere markten, productprestaties, prijsstrategieën en consumentengedrag. Hierin werk je samen met je collega’s in het marketplaces team en andere teams. 

Functie-eisen

Daarnaast heb je…

·       Een afgeronde HBO/WO opleiding.

·       Minimaal 3 jaar ervaring met Marketplaces en/of E-commerce, bij voorkeur bij een digitaal bureau of e-commerce organisatie;

·       Beheersing van Nederlandse en Engelse taal;

·       Begrip van het marketplaces landschap en de uitdagingen voor retailers.

·       Ervaring met relatiemanagement en verkooptrajecten

·       Je bent sterk in het onderhouden van relaties, gestructureerd en hebt oog voor details.

·       Een enorme drive om de beste resultaten te behalen;

·       Heel veel zin in leuke feestjes en teamuitjes!

 

Als je geïnteresseerd bent, maar je herkent je niet volledig in iedere specificatie, laat je dat dan niet afschrikken. Het is bovenal een wishlist

Aanvullende informatie

Wat wij bieden...

·       Een baan met veel eigen verantwoordelijkheid, ruimte voor ondernemerschap en commerciële kansen ;

·       Een goed salaris met dito voorwaarden;

·       Een plek in een team met ambitieuze, resultaat gedreven en gezellige collega's waar je veel kunt leren;

·       Fun! Voldoende ruimte voor andere toffe dingen naast je werk zoals de vrijdagmiddag borrel, tafeltennis, onze stay active & healthy bootcamp en de office olympics

·       Een internationale werkomgeving. Sparren met collega’s over de hele wereld!


Waar ga je werken?
Bij ons in Amsterdam ben je onderdeel van een groep professionals met allemaal verschillende achtergronden en specialisaties. Specialisten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en samen het ‘onmogelijke’ mogelijk willen maken voor onze klanten. We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We houden niet van ellebogenwerk, wel van gezelligheid. Zelf vinden we de feestjes, de ruimte voor eigen initiatieven en de fijne sfeer heel belangrijk.

"Bij Merkle NL streven we naar een veilige werkplek met als doel gelijke kansen en behandeling voor iedereen. Waar iedereen zich welkom en veilig voelt om te zijn wie ze zijn en waar iedereen zich kan uiten. Omdat we voorstander zijn van echte verandering,

Privacybeleid