Meewerkstage Social Media & Community management

 • Vasteland, Rotterdam, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Over Merkle Nederland

Merkle is een toonaangevend Customer Experience Management (CXM) bureau en gespecialiseerd in het leveren van unieke, gepersonaliseerde klantervaringen over platformen en apparaten heen. Altijd gedreven door data, ondersteund door technologie, bewezen door prestaties en gevoed door creativiteit. Merkle heeft ruim 13.000 medewerkers en 50 vestigingen over de gehele wereld en is onderdeel van dentsu. In Amsterdam en Rotterdam werken meer dan 285 mensen voor toonaangevende klanten zoals Microsoft, T-Mobile, ASML, HEMA, Marktplaats, VodafoneZiggo, NS en Signify. Het bedrijf is strategisch partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.

Functieomschrijving

Heb jij…

… een passie voor online marketing en in het speciaal voor social media? Wil je weten hoe je social content voor A-merken in binnen- en buitenland maakt en hoe community management (gesprekken op social kanalen) kunnen bijdragen aan de doelstelling van onze klanten? Ben je op zoek naar een boeiende meewerkstage als social & community manager in een dynamische werkomgeving? Grijp dan de kans op een meewerkstage waar je je talenten optimaal kunt benutten, je verder kunt ontwikkelen door persoonlijke begeleiding, voor mooie klanten werkt zoals Microsoft, Europcar, Carglass, ASML en je je verder kunt oriënteren op je carrière!

Dit ga je doen…

Dit is niet zomaar een stage. Zit jij in je derde jaar of ben je aan het afstuderen en heb je daarbij genoeg tijd om mee te werken (minimaal 3 dagen in de week) en wil je nu eindelijk eens die theorie omzetten naar de praktijk? Dan bieden wij je een veelzijdige meewerkstage voor een periode van 4 tot 6 maanden tussen de 32 en 40 uur per week!

Wij geloven erin dat je pas echt een goed beeld krijgt van de rol die social media kan spelen als je zelf operationeel actief ben en in de kanalen alle functionaliteiten leert kennen. Daar ga je dus ook mee aan de slag. Bij ons heb je 3-4 dagen per week de focus op het inzetten van je social en conversatie skills. Collega’s staan klaar om al je vragen te beantwoorden, om mee te sparren en om samen (digitaal) mee op pad te gaan naar de klant.

Tijdens je meewerkstage binnen het consultancy team ga je data analyseren, online gesprekken aan met de klanten & volgers van onze klanten op social, content publiceren en meekijken op strategieën en plannen die we als team maken. Je leert veel in korte tijd over onze proposities, leert veel (senior) collega’s kennen en je voegt concreet waarde toe. Wie wil dat niet?

Naast je eigen inbreng en ideeën, hebben we alvast een aantal suggesties voor je op een rij gezet:

 • online conversatiemanagement op de kanalen van onze klanten;
 • klantdoelstellingen vertalen naar concrete actieplannen;
 • publiceren van content op de kanalen van onze klanten;
 • ondersteunen bij (media)plannen maken en vastleggen in PowerPoint presentaties;
 • ondersteunen bij het uitwerken van nieuwe proposities;
 • creatief meedenken met onze creatieve afdeling bij het bedenken van concepten

Ben je enthousiast geworden en kun je niet wachten om de theorie in de praktijk te brengen? Check dan direct of je aan onze wensen voldoet. De startdatum is in augustus/september, maar als je eerder wilt of kunt beginnen, geef dat dan vooral aan. Oh ja wat we je ook alvast willen meegeven (wij denken namelijk graag vooruit) zijn eventuele doorgroeimogelijkheden, wellicht wil je na het succesvol afronden van je meewerkstage wel blijven en doorgroeien naar de functie binnen Merkle? De mogelijkheden zijn eindeloos en afhankelijk van je talenten en ambities!

Functie-eisen

Wat kenmerkt jou nog meer…

 • ambitieus, leergierig en een passie voor marketing & communicatie – social media;
 • WO-student of HBO-student met studierichting (digitale) marketing en/of communicatie;
 • zelfstandig, proactief, flexibel en gedreven;
 • sterke presentatie (en PowerPoint) skills;
 • je hebt wel eens in Excel gewerkt en kan data visualiseren;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Pre als je ook goede beheersing hebt van de Engelse taal in woord en geschrift.

Heb je zin om op champions league niveau mee te sporten met je Merkle collega’s en steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan komen we graag met je in contact! 

Aanvullende informatie

Wat wij bieden...

Best veel, maar hier wat highlights:

 • Een uitdagende meewerkstage met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Persoonlijke en professionele begeleiding;
 • Online kennissessies;
 • De mogelijkheid om te werken voor bekende en toonaangevende klanten;
 • Een plek in een team met ambitieuze, resultaat gedreven en gezellige collega's bij een innovatief bedrijf;
 • Een marktconforme stagevergoeding met prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Voldoende ruimte voor andere toffe dingen naast je werk zoals de digitale vrijdagmiddag borrel, onze stay active & healthy bootcamp en de office olympics
 • Een internationale werkomgeving. Sparren met collega’s over de hele wereld!

Waar ga je werken?

Bij ons vind je een groep professionals met allemaal verschillende achtergronden en specialisaties. Specialisten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en samen het ‘onmogelijke’ mogelijk willen maken voor onze klanten. We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We houden niet van ellebogenwerk, wel van gezelligheid. Zelf vinden we de feestjes, de ruimte voor eigen initiatieven en de fijne sfeer ook echt top.

'' Bij Merkle NL streven we naar een veilige werkplek met als doel gelijke kansen en behandeling voor iedereen. Waar iedereen zich welkom en veilig voelt om te zijn wie ze zijn en waar iedereen zich kan uiten. Omdat we voorstander zijn van echte verandering, moedigen we sollicitaties aan van kandidaten met verschillende achtergronden om zo onze diversiteit verder te vergroten. ''

Video's om te bekijken

Privacybeleid