Salesforce Marketing Cloud Consultant

 • Vasteland 74, 3011 BN Rotterdam, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Over Merkle Nederland

Merkle is een toonaangevend Customer Experience Management (CXM) bureau en gespecialiseerd in het leveren van unieke, gepersonaliseerde klantervaringen over platformen en apparaten heen. Altijd gedreven door data, ondersteund door technologie, bewezen door prestaties en gevoed door creativiteit. Merkle heeft ruim 12.000 medewerkers en 50 vestigingen over de gehele wereld en is onderdeel van dentsu. In Amsterdam en Rotterdam werken meer dan 285 mensen voor toonaangevende klanten zoals Microsoft, T-Mobile, ASML, HEMA, Marktplaats, Leen Bakker, VodafoneZiggo, NS en Signify. Het bedrijf is strategisch partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.

Functieomschrijving

Ben jij…

Een Salesforce Marketing Cloud Consultant die naast een gedegen technische achtergrond ook commerciële vaardigheden heeft? Dan zoeken we jou!

Dit ga je doen….

Als Salesforce Marketing Cloud Consultant vertaal jij de ambities van onze klanten moeiteloos in technische oplossingen. Je overbrugt de kloof tussen business en technologie.

Je gebruikt je kennis en sociale vaardigheden om klanten optimaal te adviseren. Adviseren over de voor jou bekende Salesforce (Marketing) Cloud technologie, maar ook het omliggende technologie landschap. Integraties zijn voor jou geen issue.

Je kunt je prima bewegen tussen de verschillende stakeholders. Je gebruikt je kennis en sociale vaardigheden ook om nieuwe opportunity’s  voor je klant te signaleren. Je komt pro-actief met voorstellen en verrast je klanten met innovatieve ideeën.

Je krijgt bij ons veel ruimte om jouw kennis en ervaring ten volle in de praktijk te brengen en je loopbaan verder vorm te geven. Bij ons vind je geen formele toestanden en dubbele agenda’s, maar ruimte voor kennisdeling en trainingen om je vaardigheden te verbeteren.

Kort samengevat zullen dit jouw uitdagingen worden:

 • analyseren van de wensen en behoeften van de grootste A merken;
 • ontwerpen van een optimale omni-channel marketing omgeving, binnen het IT landschap van de klant;
 • integreren van datastromen om data driven marketing mogelijk te maken;
 • optimalisaties;
 • ondersteuning bieden bij pre-sales activiteiten;
 • coachen van junior team members.

Functie-eisen

Wat kenmerkt jou nog meer….

Je vindt het te gek om met de nieuwste technieken te werken en krijgt energie om samen complexe problemen op te lossen. De nieuwe collega die wij zoeken heeft passie voor Salesforce, is technisch onderlegd, pragmatisch en oplossingsgericht. Een Merkle Salesforce Marketing Cloud Consultant neemt graag de regie. 

Daarnaast heb je….

 • een hbo/wo diploma op zak;
 • minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • relevante Salesforce certificaten, zoals E-mail Specialist, Marketing Cloud Admin en Marketing Cloud Consultant;
 • interesse om je te blijven verdiepen in de laatste technieken en innovaties in het Salesforce Ecosysteem;
 • goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Als je geïnteresseerd bent, maar je herkent je niet volledig in iedere specificatie, laat dat dan je niet afschrikken. Het is bovenal een wishlist.

Aanvullende informatie

Wat wij bieden...

Best veel, maar hier wat highlights:

 • Een uitdagende job op strategisch niveau bij een award winning digital agency!
 • Je krijgt de kans om met experts te werken uit alle marketing disciplines en zodoende samen de totale klantbeleving mogelijk te maken;
 • Uitdagende Salesforce projecten van multi-cloud implementaties tot optimalisatie projecten voor verschillende type klanten. En van middelgrote klanten tot corporate klanten;
 • Een goed salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • Een plek in een team met ambitieuze, resultaat gedreven en gezellige collega's bij een innovatief bedrijf;
 • Voldoende ruimte voor andere toffe dingen naast je werk zoals de digitale vrijdagmiddag borrel, onze stay active & healthy bootcamp en de office olympics;
 • Een internationale werkomgeving. Sparren met collega’s over de hele wereld!

Waar ga je werken?

Bij ons vind je een groep professionals met allemaal verschillende achtergronden en specialisaties. Specialisten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en samen het ‘onmogelijke’ mogelijk willen maken voor onze klanten. We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We houden niet van ellebogenwerk, wel van gezelligheid. Zelf vinden we de feestjes, de ruimte voor eigen initiatieven en de fijne sfeer ook echt top.

'Bij Merkle NL streven we naar een veilige werkplek met als doel gelijke kansen en behandeling voor iedereen. Waar iedereen zich welkom en veilig voelt om te zijn wie ze zijn en waar iedereen zich kan uiten. Omdat we voorstander zijn van echte verandering, moedigen we sollicitaties aan van kandidaten met verschillende achtergronden om zo onze diversiteit verder te vergroten.'

Video's om te bekijken

Privacybeleid