Marketing & Communicatie Stagiair

 • Vasteland 74, 3011 BN Rotterdam, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Over Merkle Nederland

Merkle is een toonaangevend Customer Experience Management (CXM) bureau, waarbij data en technologie de drijvende krachten zijn. Merkle heeft ruim 50 vestigingen en 9600 medewerkers over de gehele wereld en is onderdeel van dentsu. In Amsterdam en Rotterdam werken meer dan 285 mensen voor toonaangevende klanten zoals Microsoft, HEMA, NS, Marktplaats, Vodafone, BMW, Air France-KLM, Signify, Burger King en Corendon. Het bedrijf is strategisch partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.

Functieomschrijving

Ben jij... 

... een echte creative én digital native? Heb je oog voor aansprekende visuals en ben je een topper in copy? Vind je het daarnaast leuk om alles tot in de puntjes te regelen? Én wil je alles leren over online marketing? Dan zoeken wij jou! 

Dit ga je doen... 

 • Je organiseert al onze communicatiekanalen, zoals de website, social media, e-mail nieuwsbrieven, maar ook ons interne narrowcasting systeem; 
 • Je creëert zelf content en zorgt daarbij voor creatieve invalshoeken. Je schrijft bijvoorbeeld superscherpe teksten voor onze social media, je helpt collega’s met het schrijven van vakinhoudelijke blogs en maakt zelf video’s. Enige ervaring met design is wel belangrijk. 
 • Je organiseert (online) evenementen voor onze klanten en pakt afwisselende projecten op met en voor onze Merkle Nederland collega’s, zoals ons jaarlijks weekend weg, kerstactie, webinars en meer: van concept tot aan de catering. Jij bent in charge! 
 • Je monitort, analyseert en kijkt kritisch naar de resultaten van al onze marketingactiviteiten; 
 • Je krijgt de mogelijkheid om je online marketing skills uit te breiden door deel te nemen aan verschillende modules uit ons online marketing traineeship.  

Celine de Vries – huidige stagiair en student Media & Entertainment Management aan de Hogeschool NHL Stenden: “Een stage waarbij je als volwaardige collega meedraait in het marketingteam van Merkle Nederland. Elke dag is anders en mijn taken zijn super gevarieerd. Van designs maken voor online content tot grote interne projecten/campagnes organiseren waarbij je met veel collega’s samenwerkt. Je kunt je creatieve gedachtes kwijt in iedere taak, leert ontzettend veel op verschillende gebieden en werkt samen met gezellige collega’s.” 

Functie-eisen

Wat kenmerkt jou nog meer... 

 • Je bent minimaal een 2e jaars HBO/WO student in de richting van: Marketing, Communicatie, Media of iets soortgelijks; 
 • Je hebt affiniteit met online marketing en social media en wilt hier alles over leren; 
 • Je vindt het leuk om met teksten bezig te zijn en creatieve content te creëren. Ervaring met design (Photoshop, Indesign & Illustrator) is belangrijk; 
 • Je schrijft gemakkelijk en foutloos Nederlands en liefst ook Engels; 
 • Georganiseerd, resultaatgericht, proactief en zelfstandig. Ofwel: een echte aanpakker; 
 • Ongeduld om te starten met deze stage voor minimaal 4 dagen per week!

Aanvullende informatie

Wat wij bieden...

Best veel, maar hier wat highlights:

 • ​​​​​​​Je ontvangt een stagevergoeding van €375,- per maand op fulltime basis; 
 • Een eigen laptop met o.a. toegang tot alle Adobe programma’s; 
 • Je komt in een leuk team te werken waar je veel van kunt leren; 
 • Fun! Binnen Merkle is er meer dan voldoende ruimte voor (online en offline) fun. Denk aan een pubquiz, Office Olympics met alle collega’s, een weekendje weg (indien mogelijk), borrels en meer. 

Waar ga je werken?

Bij ons vind je een groep professionals met allemaal verschillende achtergronden en specialisaties. Specialisten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en samen het ‘onmogelijke’ mogelijk willen maken voor onze klanten. We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We houden niet van ellebogenwerk, wel van gezelligheid. Zelf vinden we de feestjes, de ruimte voor eigen initiatieven en de fijne sfeer ook echt top.

"Bij Merkle NL streven we naar een veilige werkplek met als doel gelijke kansen en behandeling voor iedereen. Waar iedereen zich welkom en veilig voelt om te zijn wie ze zijn en waar iedereen zich kan uiten. Omdat we voorstander zijn van echte verandering, moedigen we sollicitaties aan van kandidaten met verschillende achtergronden om zo onze diversiteit verder te vergroten."

Video's om te bekijken

Privacybeleid