Social Media Manager

 • Vasteland 74, 3011 BN Rotterdam, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Over Merkle Nederland

Merkle is een toonaangevend Customer Experience Management (CXM) bureau, waarbij data en technologie de drijvende krachten zijn. Merkle heeft ruim 50 vestigingen en 9600 medewerkers over de gehele wereld en is onderdeel van dentsu. In Amsterdam en Rotterdam werken meer dan 285 mensen voor toonaangevende klanten zoals Microsoft, HEMA, NS, Marktplaats, Vodafone, BMW, Air France-KLM, Signify, Burger King en Corendon. Het bedrijf is strategisch partner van o.a. Google, Adobe, Salesforce, Bol.com en Selligent.

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren Social Media Manager die staat te springen om aan de slag te gaan voor de mooiste (nationale en internationale) merken? Dan zoeken we jou!

Je hebt gevoel voor data en technologie en koppelt deze gemakkelijk aan het beste social media advies voor onze klanten. Samen met een consultant ben je verantwoordelijk voor de inzet en optimalisatie van diverse social media campagnes. Dit betekent full service. Je hebt verstand van organic, paid social, content management, tools en relevante databronnen en begrijpt ook goed welke rol social speelt binnen het totale digitale domein. Je bent op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen en zet deze graag in om klanten en collega’s verder te inspireren. Op deze manier creëer jij direct meerwaarde voor de eindgebruiker/consument en je collega's.  

Door jouw enthousiasme, flair en expertise win je bij onze klanten direct het vertrouwen, ben je een gewaardeerde gesprekspartner en maak je gemakkelijk een goede vertaling van bedrijfsdoelstellingen naar social doelstellingen. In samenwerking met onze projectmanagers, strategen en creatieven adviseer je de klant op welke manier zij het beste social media kunnen inzetten. 

Je denkt graag mee en ontwerpt de architectuur om klanten naar een hoger niveau te tillen. Onderdeel daarvan kan zijn: het geven van trainingen (je vindt het dus leuk om (digitaal) presentaties te geven) en het implementeren van de social media technologie, waarbij je nadenkt hoe deze tool ingezet kan worden om het beste resultaat te bereiken. Operationeel ondersteunen en strategisch meedenken over het digitaal volwassen maken van de klant gaan hier hand in hand. 

Functie-eisen

We zoeken iemand die past binnen onze cultuur. Iemand die pragmatisch te werk gaat en overtuigend is in de communicatie richting de klant en collega’s. Je hebt aantoonbare ervaring met het inzetten van social media en het optimaliseren van de klantervaringen voor A-merken. Je krijgt er energie van om klanten daarbij te adviseren, de data in te duiken en voor onze klanten nét een stapje extra te zetten. Ook sluit je jouw ogen niet voor de andere kanalen die een rol spelen in de digitale middelen mix. Je hebt een sterke social achtergrond, maar kent ook de andere digitale kanalen. 

Wat kenmerkt jou nog meer...  

 • een HBO of WO opleiding; 
 • 3 jaar + relevante werkervaring met social media management; 
 • ervaring bij een (digitaal) bureau is een sterke pré; 
 • ervaring met social tools (Sprinklr is een pré); 
 • een groot verantwoordelijkheidsgevoel; 
 • uitstekende presentatie skills; 
 • passie en ervaring met alle facetten van het vak; 
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels. 

Verder ben je ambitieus, toegewijd, analytisch en proactief. Je bent gewend om in contact te staan met je klanten en je weet ze op een prettige manier te overtuigen van jouw ideeën. 

Aanvullende informatie

Wat wij bieden...

Best veel, maar hier wat highlights:

 • Een toffe baan. Veel verantwoordelijkheid, ruimte voor ondernemerschap;
 • Een goed salaris met ditto voorwaarden;
 • Een plek in een team met ambitieuze, resultaat gedreven en gezellige collega's waar je veel kunt leren;
 • Fun! Voldoende ruimte voor andere toffe dingen naast je werk zoals de digitale vrijdagmiddag borrel, onze stay active & healthy bootcamp en de office olympics
 • Een internationale werkomgeving. Sparren met collega’s over de hele wereld!

Waar ga je werken?

Bij ons vind je een groep professionals met allemaal verschillende achtergronden en specialisaties. Specialisten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken en samen het ‘onmogelijke’ mogelijk willen maken voor onze klanten. We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We houden niet van ellebogenwerk, wel van gezelligheid. Zelf vinden we de feestjes, de ruimte voor eigen initiatieven en de fijne sfeer ook echt top.

"Bij Merkle NL streven we naar een veilige werkplek met als doel gelijke kansen en behandeling voor iedereen. Waar iedereen zich welkom en veilig voelt om te zijn wie ze zijn en waar iedereen zich kan uiten. Omdat we voorstander zijn van echte verandering, moedigen we sollicitaties aan van kandidaten met verschillende achtergronden om zo onze diversiteit verder te vergroten."

Video's om te bekijken

Privacybeleid