Engineer

  • Telefoonweg 32, 6712 CW Ede, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

ZON Transitie Support bestaat uit mensen die optimaal met elkaar samenwerken, weten waar je collega’s mee bezig zijn is immers belangrijk. Je komt terecht in een snel groeiend en gedreven team met een no-nonsense cultuur. Daarin zijn de communicatielijnen kort maar krachtig, een plek voor aanpakkers. De continue uitbreiding van bedrijfsactiviteiten zorgt voor een veranderende werkomgeving.

Functieomschrijving

Beschrijving van het bedrijf

ZON Transitie Support bestaat uit mensen die optimaal met elkaar samenwerken; weten waar je collega’s mee bezig zijn is immers belangrijk. Je komt terecht in een snel groeiend en gedreven team met een no-nonsense cultuur. Daarin zijn de communicatielijnen kort maar krachtig, een plek voor aanpakkers. De continue uitbreiding van bedrijfsactiviteiten zorgt voor een veranderende werkomgeving.

Functieomschrijving

ZON Transitie Support is per direct op zoek naar versterking voor haar projecten middels een Junior Engineer. Wij zijn op zoek naar mensen met passie voor duurzame energieoplossingen, iemand die een brug weet te slaan tussen de theorie en de praktijk.

Ben jij de Junior Engineer die niet alleen meerekent en ontwerpt aan de energietransitie van Nederland maar ook meebouwt naar een nieuwe organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Junior Engineer Installatietechniek
Het doel van de functie is het tekenen en ontwerpen van binneninstallaties ten behoeve van de aansluitingen van klanten op, en installaties in, bijvoorbeeld het Groene Warmtenet van Ede en mogelijk ook andere projecten.

Je wordt gekoppeld aan een ervaren professional waarvan je alles van het vak leert op diverse locaties. Je verwerft inzicht in het opstellen en het analyseren van binneninstallaties en ontwerpen. Op basis van een solide redenatie weeg je verschillende mogelijkheden tegen elkaar af en kies je de meest efficiënte oplossing. Je bent in staat om te beargumenteren dat de door jou gekozen oplossing de juiste is in deze situatie. Op basis van technische tekeningen, documentatie en randvoorwaarden uit de uitvoering, weet je rekenmodellen op te stellen en je kan deze modellen toetsen met specialistische engineering software. Je weet als geen ander hoe je berekeningen kan opzetten en interne kosten kunt bepalen.

Je verzamelt de benodigde informatie van (pre-)engineering, sales, klanten en leveranciers. Je werkt globaal het ontwerp uit en maakt concepttekeningen. Je ondersteunt de projectleider en geeft technisch advies. Daarnaast voer je berekeningen uit en bepaal je materialen en maatvoering in overleg met de Projectleider. Belangrijk is dat je ontwerp te allen tijde voldoet aan de NEN normen richtlijnen en de lokaal geldende eisen.

Met behulp van verschillende softwarepakketten, verwerk je de klantvraag tot een goed eindproduct. Vanuit jouw technische achtergrond, ontwikkel jij je in verschillende specialisaties zodat je breed inzetbaar wordt. Je zet jouw kennis in op het gebied van warmteleidingen en binneninstallaties met daarbinnen een rol als Engineer en als Junior Projectleider. Dit betekent dat je een breed spectrum bedient. Tevens ben je regelmatig op locatie om de situatie in kaart te brengen. In deze functie ben jij een belangrijke schakel om met het gehele projectteam tot een geslaagd eindresultaat te komen.

 

Functie-eisen

Functie-eisen

-              Minimaal HBO+ werk- en denkniveau
-              In het bezit van een rijbewijs is een pré
-              Een technische achtergrond en relevante ervaring, bij voorkeur met energietechniek of  
               installatietechniek
-              Ervaring met het opzetten van reken-modellen en het gebruik van engineering software
-              Bekend met AutoCad
-              Bereidheid aanvullende cursussen te volgen

Welke kwaliteiten neem je mee?

-              Uitstekende communicatieve vaardigheden waarmee je kunt verbinden
-              Assertiviteit waarmee je collega’s opzoekt en samen pragmatische oplossingen bedenkt
-              Technisch inzicht en een sterk analytisch vermogen waarmee je problemen oplost
-              Nauwkeurigheid, voor onder andere een zorgvuldige rapportages en ontwerpen
-              Doortastendheid, je stelt de juiste vragen en bent continu op zoek naar verbetering


Wat staat daar tegenover?

-              Een gevarieerde job binnen een groeiend team
-              Veel verantwoordelijkheid
-              Professionele ontwikkeling o.a. door een dynamisch en veelzijdig intern opleidingstraject
-              30 vrije dagen
-              Een goede pensioenvoorziening zónder eigen bijdrage