Projektchef

  • Luleå, Sverige
  • Heltid
  • Segment: Infrastrukturprojekt

Företagsbeskrivning

Vi bygger bättre tillsammans.

Med över hundra års erfarenhet är vi i dag Finlands största byggföretag och en av de största aktörerna på den europeiska marknaden. Vi sysselsätter 5 500 personer i koncernen med drygt 200 anställda i Sverige.

YIT Sverige Region Norr sträcker sig från Sundsvall upp till Gällivare med tre kontor och drygt 50 anställda. Vi är en liten jätte inom vår bransch men vår företagskultur rymmer ett desto större hjärta, vilket märks på våra arbetsplatser. På YIT får du möjlighet att utvecklas och forma din karriärbana, allt som behövs är att du delar vår tro på att vi bygger bättre tillsammans.

Jobbeskrivning

Region norr befinner sig i en spännande fas med intressanta projekt i vår del av landet.

Nu vill vi växla upp ytterligare och söker därför en projektchef som kan vara en viktig kugge i vår verksamhet framöver.

Som projektchef är du en nyckelperson i regionen och ytterst ansvarig för dina egna projekt. Du har ansvar från anbud hela vägen till färdigställt projekt. Ansvarsområden innefattar bl.a. att leda och styra projekt, sätta projektmål, upprätta produktionsplan och kalkyl samt kontrollprogram för dina projekt.

I projekten har du stöd av din projektorganisation och i anbudsfasen finns kalkyl- och inköpsresurser tillgängliga.

Du har stor frihet och påverkan i arbetet med att bygga upp din egen projektchefsgrupp som du sedan har personalansvar över. Som projektchef har du ansvar för din befintliga personals utveckling och trivsel samt förväntas vara delaktig i att bygga upp din grupp med ytterligare några medarbetare. I detta arbete har du stöd av framför allt regionens HR-resurs.

Arbetet innebär många kontaktytor, både internt och externt, samt en plats i regionens utökade ledningsgrupp tillsammans med regionchef, arbetschefer och HR.

Du erbjuds ett omväxlande arbete med stort utrymme för engagemang i ett framtidsinriktat företag med trevliga kollegor. Vi fokuserar på samarbete och är resultatorienterade, men anser också att det är viktigt att ha roligt på arbetet.

Organisatoriskt tillhör du vårt team på Luleåkontoret men du kan utgå från annan ort. För den här tjänsten finns också möjlighet att arbeta från vårt kontor i Gällivare.

Kravspecifikation

För att lyckas i den här rollen har du gedigen erfarenhet av att planera och driva projekt. Du har goda meriter inom ledarskap och förhandlingar. Du ska ha flerårig erfarenhet av produktion inom bygg eller mark och anläggning. Har du haft personalansvar tidigare är det meriterande.

Kanske sitter du på en liknande roll idag men letar nya, roliga utmaningar eller så har du mångårig erfarenhet som platschef på större projekt och känner dig redo att ta nästa steg.

Säkerhet är en fundamental del av vår företagskultur. Som projektchef är det naturligt för dig att leda genom att säkerställa tillämpningen av alla säkerhetsrutiner. 

Vår framgång bygger på våra medarbetares motivation och engagemang. Därför är ditt välbefinnande vår prioritet, varje dag. Även under dagar som är mer krävande kan du känna dig trygg i att stödet från dina engagerade kollegor hjälper dig att möta alla utmaningar. Tillsammans bygger vi en bättre arbetsplats.

Vi arbetar över en stor geografisk yta i de norra delarna av landet och du förväntas kunna resa i jobbet.

 

Ytterligare information

YIT i Sverige erbjuder möjligheter att utvecklas med motiverande ledarskap och en arbetsgivare som värnar om kvalitet i din kompetensutveckling, din arbetsmiljö och vår leverans till kund. Vi på YIT arbetar varje dag med våra värdeord som grund - samarbete, passion, respekt och kreativitet.

Kvalificerade och motiverade medarbetare i samarbete – det är nyckeln till vår framgång. Vi har en entreprenörskultur med fokus på lönsamhet där nya idéer uppmuntras, för att utvecklas och bemöta en ständigt föränderlig omvärld.

 

Integritetspolicy