Financial Controller Valkenswaard, 32 - 36 uur per week

 • Waalreseweg 25, 5554 HA Valkenswaard, Netherlands
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Werken bij Woningbelang is werken aan wonen

Een van de belangrijkste zaken in het leven. Een thuis dat past bij je woonwensen, levensfase, inkomen. Een wijk waar je prettig woont, je kinderen opgroeien, je de hond uitlaat en een praatje maakt…

We willen elke dag beter worden

In alles wat wij doen, geloven wij dat we goed wonen bereikbaar kunnen maken voor mensen met een bescheiden inkomen. En voor mensen voor wie zelfstandig wonen door een fysieke, psychische of sociale beperking niet vanzelfsprekend is. We zijn trots op onze corporatie. Maar geloven ook dat we onszelf elke dag kunnen verbeteren. En daar hebben we ambitieuze, klantgerichte mensen voor nodig.

Als onze nieuwe collega

 • Begrijp je dat een huis een thuis is.
 • Dat voor onze doelgroepen iedere euro telt om hun huishoudboekje op orde te kunnen houden.
 • Ben je gedreven om goed werk af te leveren en zet je graag een stap extra als het werk daar om vraagt.
 • Kun je goed samenwerken met collega’s en zie je feedback als een kans om te groeien.
 • Doe je je werk niet op de automatische piloot, maar ben je alert op verbetermogelijkheden.
 • Ben je niet bang om fouten te maken. Want alleen dan kun je elke dag een beetje beter worden.
 • Pas je samenvattend bij ons motto ‘Samen (ge)woon goed’.

Afdeling Bedrijfsvoering

Als Financial Controller maak je deel uit van de afdeling Bedrijfsvoering, specifiek van de teams Financiële Administratie en Planning & Control. In de kern zijn beide teams verantwoordelijk voor juistheid, tijdigheid en volledigheid van de financiële huishouding van Woningbelang en het afleggen van verantwoording aan interne- en externe stakeholders. Betrouwbare financiële informatie is van cruciaal belang voor het nemen van besluiten en het besturen van Woningbelang.

De vacature betreft uitbreiding van de vaste formatie en is bedoeld om werk te rouleren, ruimte voor verbetering mogelijk te maken en back-up te regelen voor kritieke processen. Als je ons komt versterken, tref je een professioneel team aan dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Onze mensen zijn toegankelijk, behulpzaam en willen hun werk graag goed doen.

Functieomschrijving

Als Financial Controller ben je, samen met je collega Financial Controller, de spil van de Financiële Administratie. Jij weet als geen ander hoe de financiële huishouding in elkaar zit, je zorgt ervoor dat de (financiële) processen goed lopen, je verbindt collega’s, signaleert knelpunten en verbeteringen en slaat een brug met de afdelingen Wonen, Algemene Zaken en Vastgoed. Als Financial Controller word je gekoppeld aan de budgethouders van de afdeling Bedrijfsvoering, Algemene Zaken en Wonen. Jij bent de financiële vraagbaak voor deze afdelingen en gaat periodiek in gesprek t.a.v. de kwartaalrapportage, de begroting en de jaarrekening.

Primair ben je verantwoordelijk voor de periodeafsluiting, de meerjarenprognose, de jaarrekening, het coördineren en uitvoeren van de interne controle, het maken van financiële analyses en rapportages, het doen van fiscale aangiftes, de fiscale beheersing en toezicht houden op de financiële administratie (correctieboekingen voorbereiden t.b.v. rapportages of fiscale aangiftes). Bij afwezigheid kan het voorkomen dat de crediteurenadministratie waargenomen moet worden.

Op termijn ontstaat er behoefte om de afrekening servicekosten, treasury, verzekeringen en het beheer van het grootboek over te nemen van de Financieel Consulent.

Wat ga je doen:

 • Toezicht houden op de financiële administratie (correctieboekingen voorbereiden t.b.v. rapportages of fiscale aangiftes).
 • Verantwoordelijk voor de periodeafsluiting.
 • Opstellen van financiële analyses en rapportages.
 • Coördineren en uitvoeren van de jaarrekening.
 • Coördineren en uitvoeren interne controle.
 • Gesprekspartner voor budgethouders van Wonen, Algemene Zaken en Bedrijfsvoering.

Functie-eisen

Je hebt een hands on mentaliteit. Je signaleert snel knelpunten en bent in staat deze snel op te lossen. Je denkt daarbij in oplossingen in plaats van problemen, natuurlijk binnen compliance. Je overziet daarbij ook de gevolgen voor de processen van de andere afdelingen. Je bent toegankelijk en werkt prettig samen met je collega’s.

Wij houden van medewerkers die willen blijven verbeteren en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Wij zoeken daarbij naar een senior die al de nodige ervaring heeft opgedaan in de corporatiesector en / of in de accountancy. Jij overziet het speelveld of begrijpt binnen no-time hoe de financiële processen lopen en wat de rol van de financiële processen is in relatie tot alle andere organisatieprocessen.

Het is van belang dat je nauwkeurig werkt, analytisch bent ingesteld en je bewust bent van de rol die de afdeling Bedrijfsvoering heeft naar onze (interne) klanten toe. De functie-eisen:

 • Minimaal HBO werk en denkniveau.
 • Senioriteit.
 • Ervaring binnen de sector en / of binnen de accountancy.
 • Een opleiding Bedrijfseconomie / Accountancy / Controlling.
 • Affiniteit met financiële administratie / fiscaliteiten / periodeafsluiting / (management)rapportages.

Aanvullende informatie

Wij bieden jou:

 • Een marktconform salaris tussen de 3.680 euro en 4.971 euro (o.b.v. 36 uur) conform de CAO Woondiensten en uitstekende arbeidsvoorwaarden.
 • Een plek in een lerende organisatie, waar ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling.
 • Een prettige en informele werkomgeving met enthousiaste en betrokken collega’s.

Procedure:

Voor meer informatie over onze organisatie kun je eerst eens rondkijken op onze site, www.woningbelang.nl. Met vragen over de financiële functie kun je bellen met Jeroen van Hulst (manager Bedrijfsvoering), telefoon (040) 208 38 38 of solliciteer meteen!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.