Accountmanager (100%)

 • Platinastraat 161, 2718 SR Zoetermeer, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Waar kom je te werken?

Sinds 1921 produceert Weleda een uitgebreid assortiment aan natuurlijke verzorgingsproducten en geneesmiddelen. Hierbij staat kwaliteit voorop. We houden rekening met al onze relaties: telers, medewerkers, handelspartners, consumenten. En niet in de laatste plaats ook met de natuur. Passie voor de natuur, gezondheid, duurzaamheid en kwaliteit zijn de geheimen achter het succes van Weleda. 

Bij Weleda zijn we trots op onze roots. Die bepalen nog steeds onze identiteit. Al bijna een eeuw lang. we streven naar de hoogste kwaliteit op het gebied van ingrediënten, producten en dienstverlening. Ons merk is ons product, ons product is de natuur, en daar zijn we zuinig op.

Functieomschrijving

Zoek jij een droombaan bij een snelgroeiend 100% natuurlijk merk? Waar commercie, groei en purpose onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Ben jij commercieel en op zoek naar een functie waarbij je een bekend, duurzaam en natuurlijk merk nog verder kunt uitbouwen en waar je met jouw sales kracht nieuwe klanten kunt binnen halen en duurzame relaties kunt opbouwen? Dan hebben wij dé baan voor jou! 

Voor onze vestiging in Zoetermeer zijn wij op zoek naar een:

Accountmanager (100%)
 

Jouw uitdaging
In deze veelzijdige functie in het hart van de sales organisatie ben je verantwoordelijk voor een aantal reeds bestaande klanten in het drogisterij- en healthfood kanaal. Dit zal ongeveer de helft van je tijd beslaan. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor new business. Er liggen nog volop kansen voor distributie uitbreiding. Samen met de sales manager ga je een plan maken en uitvoeren om deze kansen te ontsluiten.

Als Accountmanager ben je het gezicht en eerste aanspreekpunt voor je bestaande en je nieuwe klanten. Je komt te werken op onze sales-afdeling op het hoofdkantoor van Weleda in Zoetermeer. In jouw rol als accountmanager zie je kansen die je wilt verzilveren en je krijgt de autonomie en middelen om dit te doen. Je rapporteert rechtstreeks aan de Salesmanager Weleda Nederland.

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?

 • In samenwerking met de Sales manager draag je bij aan het ontwikkelen van de visie en verkoopstrategie voor de toegewezen klanten
 • Tevens draag je bij aan het werven en ontwikkelen van nieuwe klanten (New Business)
 • Je stelt de jaarlijkse accountplannen op.
 • Je bent verantwoordelijk voor de toegewezen accounts.
 • Je coördineert de afstemming met de afdelingen Customer services, Logistiek, Co-packing, Marketing en Finance.
 • Je bewaakt de account budgetten, administratie en betaalgedrag.

Functie-eisen

Wat vragen we van jou?
Je beschikt over goede organisatorische, commerciële en communicatieve vaardigheden, kunt strategisch denken en hebt een analytische geest. Je ziet kansen en je wordt blij van groei. Met jouw hands-on mentaliteit pak je alles met beide handen aan. Je toont initiatief, bent daarnaast zelfstandig en in staat in oplossingen te denken. Je kunt zaken goed relativeren en beschikt over een gezonde dosis humor. Uiteraard heb je een passie voor natuurcosmetica, beauty en gezondheidsproducten.

Aanvullend beschik je over

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding in een commerciële richting;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare commerciële functie is een must;
 • Ervaring in FMCG is een pré.

Aanvullende informatie

Wat biedt Weleda?

Bij Weleda krijg je de kans om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Je komt terecht in een warm bad; een informele en transparante werkomgeving die dynamisch is en waarin een hecht team werkzaam is, waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatief. We stimuleren je om je persoonlijk te ontwikkelen. Ons aanbod? Een interessant pakket aan arbeidsvoorwaarden en korting op ons productaanbod.

Ben jij onze nieuwe accountmanager en werk je graag mee in een enthousiast en ervaren team?

Solliciteer dan uitsluitend met een motivatiebrief en CV via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Privacybeleid