Apotheker

 • Platinastraat 161, 2718 SR Zoetermeer, Nederland
 • Deeltijds

Beschrijving van het bedrijf

Waar kom je te werken?

Sinds 1921 produceert Weleda een uitgebreid assortiment aan natuurlijke verzorgingsproducten en geneesmiddelen. Hierbij staat kwaliteit voorop. We houden rekening met al onze relaties: telers, medewerkers, handelspartners, consumenten. En niet in de laatste plaats ook met de natuur. Passie voor de natuur, gezondheid, duurzaamheid en kwaliteit zijn de geheimen achter het succes van Weleda. 

Bij Weleda zijn we trots op onze roots. Die bepalen nog steeds onze identiteit. Al bijna een eeuw lang. we streven naar de hoogste kwaliteit op het gebied van ingrediënten, producten en dienstverlening. Ons merk is ons product, ons product is de natuur, en daar zijn we zuinig op.

Functieomschrijving

Kwaliteitsgerichte apotheker gezocht!

Ben je geïnteresseerd in natuurlijke geneesmiddelen en hou je van een kwaliteitsvol eindresultaat? Versterk dan snel het team van Weleda in Zoetermeer.

Apotheker (M/V – 60-80%)

Ben je een apotheker en gaat je interesse uit naar natuurlijke geneesmiddelen en voedingssupplementen? Versterk ons team en solliciteer direct.

In onze bereidingsapotheek hebben we ruim 800 natuurlijke geneesmiddelen en voedingssupplementen onder onze hoede, van grondstof tot uitlevering van het eindproduct. Voor de bereiding gebruiken we zoveel mogelijk grondstoffen uit onze eigen biologische-dynamische tuin. Omdat we bijzondere grondstoffen en bereidingsprocessen hanteren, zijn onze middelen zeer goed te verdragen, mild en harmoniserend en geven ze weinig bijwerkingen.

Naast een bereidingsapotheek zijn we registratiehouder voor een aantal geregistreerde geneesmiddelen en medische hulpmiddelen en zijn verantwoordelijk voor vrijgifte en distributie voor de Nederlandse markt.

Kiezen voor de natuur: aan de slag als Apotheker

Als Apotheker ben je werkzaam in onze bereidingsapotheek in Zoetermeer, waar je ondersteuning zal bieden aan en back-up wordt van zowel de gevestigd apotheker als het hoofd van de kwaliteitsafdeling.

Je bent dan – conform wettelijke bepalingen en professionele normen en richtlijnen – medeverantwoordelijk voor de correcte terhandstelling van onze geneesmiddelen aan patiënten.

Ook verricht je werkzaamheden voor de kwaliteitsafdeling, waar je (mede)verantwoordelijk bent voor Farmacovigilantie en Cosmetovigilantie en ondersteuning biedt bij diverse QA-werkzaamheden.

Enkele taken:

 • het dagelijks controleren van recepten
 • het afhandelen van medicatiebewakingssignalen
 • verwerken van meldingen van vermoedelijke bijwerkingen van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en cosmetica
 • up-to-date houden van het Farmacovigilantiesysteem
 • up-to-date houden van Product Information Files
 • opstellen en beheer van o.a. SOP’s, kwalificaties en validaties
 • vrijgeven van verpakkingsmaterialen
 • goedkeuren van specificaties van verpakkingsmaterialen

Functie-eisen

Ben jij de kwaliteitsgerichte apotheker die we zoeken?

Je werkt zorgvuldig, nauwkeurig en draagt kwaliteit hoog in het vaandel. Details zijn essentieel voor jou. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden om zowel patiënten als artsen te informeren en de apothekersassistentes te ondersteunen in hun werkzaamheden. Gedreven, zelfstandig en kritisch: eigenschappen die op jou van toepassing zijn. Je bent geïnteresseerd in natuurlijke geneesmiddelen en een holistische/integratieve kijk op gezondheid. Jouw kennis van de Engelse en Duitse taal is goed, zowel in woord als in geschrift. Affiniteit met registratie en wetgeving is een pre.

Jouw achtergrond:

 • Je beschikt over een wo-diploma in Farmacie.
 • Je hebt relevante werkervaring als apotheker en bent op zoek naar een nieuwe uitdaging,
 • Óf je bent net (of bijna) afgestudeerd als apotheker en op zoek naar een veelzijdige baan om de werkzaamheden en verantwoordelijkheden van apotheker te leren kennen.
 • Je kent de wet- en regelgeving, GMP en kwaliteitssystemen rondom farmacie goed.
 • Je hebt affiniteit met het waarborgen van kwaliteit door o.a. het opstellen van protocollen, procedures en specificaties.
 • Je hebt affiniteit met Farmacovigilantie.

Aanvullende informatie

Wat biedt Weleda?

Bij Weleda krijg je de kans om een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Je komt terecht in een warm bad; een informele en transparante werkomgeving die dynamisch is en waarin een hecht team werkzaam is. We stimuleren je om je persoonlijk te ontwikkelen. Ons aanbod? Een interessant pakket aan arbeidsvoorwaarden en korting op ons productaanbod.

Draag jij bij aan onze missie om de natuur door te geven? Solliciteer dan uitsluitend met een motivatiebrief en CV via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Privacybeleid