Teamleider Lacent Operations

 • Zwolle, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Lacent is een zusterbedrijf van Wehkamp en onderdeel van de RFS Holding / Wehkamp Group. Voor onze klanten zijn we een financiële partner en technologieprovider, die is gespecialiseerd in point-of-sale financing-oplossingen zoals betaling op factuur en krediet. We bieden ook fraude oplossingen voor geselecteerde retailers en als onderdeel van onze winkelervaring. Het is het doel van Lacent om de dominante financiële enabler te worden in elke winkelcontext. Dit omvat zowel e-commerce als traditionele fysieke winkels in Nederland en de Benelux. Als technologieleverancier passen we geavanceerde ontwikkelingen toe op het gebied van computerwetenschap, zoals machine learning, gedistribueerde grootboeken en cryptografieën - allemaal in een omgeving die het individuele leren, autonomie en zelforganisatie bevordert. Als serviceprovider bouwen we voort op voortdurende feedback van klanten en gebruikersbewijzen. Onze manier van werken is data driven, collaborative en fun! Als financiële dienstverlener hebben we ook een grote verantwoordelijkheid jegens onze klanten en zijn we geregistreerd bij de AFM.

Onze flexibele betalingsoplossingen vormen een belangrijke onderscheidende factor in de markt. Vanwege onze lange geschiedenis van het verstrekken van klantenkrediet, zijn wij marktleider in databasebeheer, complexe betalingsprocessen en credit scoring.

Vanaf 2019 breidt Lacent de financiële propositie uit naar de externe markt en bevindt zich daarom in de fascinerende verandering naar een FinTech-onderneming. De productportfolio zal worden uitgebreid tot een breder scala van hedendaagse financiële oplossingen voor consumenten.

De noordster van Lacent is het aanbieden van financiële proposities en producten die relevant zijn voor klanten en hun leven op een verantwoorde manier gemakkelijker en mooier te maken.

Functieomschrijving

De medewerkers op de afdeling Lacent Operations Uitvoerend zijn verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de handmatige processen en klantcontact (telefonisch en per mail) op het gebied van acceptatie, betaling en inning. Dit zijn bijzondere situaties, waarbij de balans moet worden gevonden tussen de problemen van de klant, de belangen van onze klanten en de financiële belangen van Lacent.

Als Teamleider ben je verantwoordelijk voor het financiële en kwalitatieve resultaat van dit team.  Natuurlijk zorg je ervoor dat het team de gestelde doelen (nu en op termijn) behaalt en dat het team zich blijft doorontwikkelen.  Daarbij treed je op als coach en laat je het team optimaal functioneren. Je stuurt op gedrag, houding en resultaat; stimuleert de teamleden in het nemen van verantwoordelijkheid en initiatief, geeft feedback over sterke- en ontwikkelpunten en spreekt aan op de behaalde resultaten.

Je opereert op operationeel en tactisch niveau en rapporteert aan de Manager Operations. Je hebt twee collega Teamleiders en samen met Workforcemanagement en Kwaliteit & Training zijn jullie verantwoordelijk voor kwalitatief goed klantcontact, een stijgende NPS en een efficiënt werkende afdeling. Je initieert en begeleidt afdeling projecten gericht op optimalisatie van klant- en werkprocessen.

De dag start je met een dagstart samen met je team waarin je de prioriteiten voor die dag bepaalt en eventuele bijzonderheden bespreekt. Je hebt coachingsgesprekken met de medewerkers uit je team en je geeft groeps coaching gericht op specifieke ontwikkelpunten. Naast het coachen van je team sluit je ook aan bij diverse operationele projectgroepen om ervoor te zorgen dat de belangen van je team goed vertegenwoordigd worden. Als Teamlead ben je goed op de hoogte van de resultaten van je team. Onderdeel hiervan is het uitvoeren van quality monitoring werkzaamheden samen met een kwaliteitscoach.

Functie-eisen

Je kunt goed coachen, bent besluitvaardig, resultaatgericht, verandergericht en je beschikt over goede sociale vaardigheden. Je bent in staat om te kunnen switchen tussen coachen en aansturen van medewerkers. Je bent een leidinggevende die kan samenwerken en kan onderhandelen en anderen kan motiveren.

 • Je beschikt over minimaal HBO werk en denk niveau

 • In bezit van WFT-diploma Adviseur Consumptief of bereid deze te halen

 • Minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring in een klantcontact-omgeving

 • Communicatief vaardig en overtuigingskracht

 • Je bent een echte teamspeler en bent flexibel en wendbaar

 • Organisatiesensitiviteit

 • Uitstekende coachende vaardigheden

 • Analytisch sterk en ervaring met sturen op KPI’s

Entrepreneurial Ownership

Je vult je dag niet met activiteiten, maar je bepaalt jouw bijdrage op basis van impact. Eigenaarschap en ondernemerschap zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar te winnen.

Alsof wehkamp jouw eigen bedrijf is, neem jij de LEAD. Met als gevolg: meer verantwoordelijkheid en een hele steile leercurve, ongeacht wat je nu al meebrengt. 

Experience(d) to shape

Iedereen bij wehkamp heeft zijn of haar eigen discipline. In vele van onze disciplines blinken we inmiddels uit, door onze jarenlange ervaring in ecommerce. Als organisatie zijn we inmiddels een forse scale-up. We houden een start-up mentaliteit door te pionieren en  te blijven leren. Samen experimenteren we op grote schaal, en maken we samen het verschil voor de klant. 

Mutual Growth

Samen blijven we voorop lopen, jij haalt het beste uit jezelf. In een digitale organisatie moet iedereen blijven leren, want de wereld om ons heen verandert razendsnel. Persoonlijke ontwikkeling heeft bij ons prioriteit en gaat hand in hand met het leveren van prestaties.

Groei is een journey, en leren doen we elke dag. 

Real Connections

We geven om onze klanten en we geven om elkaar. Onze connectie is authentiek, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Het beste uit jezelf halen werkt het makkelijkst als je helemaal jezelf kunt en durft te zijn. Eigenlijk moet je het beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

Extra informatie

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke status pagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

 

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

 1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste video-interview.

 2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in met het team.

 3. We plannen een tweede gesprek waarin je een bredere kennismaking krijgt met Lacent. We gaan hierbij ook dieper in op de cultural fit met Lacent!

 4. Na dit gesprek hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

Privacybeleid