Brand Specialist FNG

 • Zwolle, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

We willen de #1 worden in hoofden en harten van gezinnen in Nederland.

Dat is onze visie. Onze missie is om het leven van gezinnen in Nederland mooier én makkelijker te maken.

Onze klanten vertellen ons dat geluk niet alleen in grote momenten zit, maar juist in de kleine dingen: een spontaan kussengevecht, een complimentje of een knuffel. Daarom bieden zij klanten elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten. Dat is onze purpose. Zo willen wij het verschil maken.

Binnen het specialisme 'Buying & Sales' werken wij er elke dag aan om het meest relevante assortiment te bouwen voor gezinnen in Nederland.

Functieomschrijving

Binnen de damesmode afdeling zijn wij op zoek naar een brand specialist die de diverse fashion merken van FNG (CKS, Claudia Strater, Expresso, Miss Etam, Promiss & Steps) binnen Wehkamp maximaal gaat laten groeien. 

Binnen jouw verantwoordelijkheid valt: 

 • Het uitvoeren van analyses, vormen van inzichten en opzetten van acties ten behoeve van de commerciële resultaten. Analyses waar je hierbij aan kan denken zijn: Wat is de effectiviteit marketing middelen, wat zijn je topsellers, welke gaten zie je in het assortiment etc.; 
 • Het optimaliseren van de customer journey door het creëren van de beste shop voor de FNG merken door middel van o.a. het optimaliseren van content, fotografie, SEO en reviews, gebaseerd op analyses die je zelf hebt uitgevoerd; 
 • Het optimaliseren van het assortiment door o.a. het toevoegen- (en verwijderen) van assortiment in de shop wanneer nodig, het identificeren van cross- en upsell mogelijkheden en deze inzetten, het uitvoeren van conversie- en driver tree analyses en de learnings hiervan terugkoppelen naar FNG; 
 • Het optimaliseren van de marketingkalender en promoties tussen FNG en wehkamp door het afstemmen van de belangrijke marketing momenten, het optimaal inzetten van het marketingbudget door het gebruik van de verschillende marketing middelen en het analyseren van de uitkomsten, om het resultaat de volgende keren te maximaliseren; 
 • Het tracken van de (sales) resultaten van de verschillende merken van FNG, waarop je acteert waar nodig; 
 • Het identificeren van nieuwe initiatieven die de strategische samenwerking tussen FNG en wehkamp verbetert, ten behoeve van de commerciële resultaten;
 • Het zijn van het centrale aanspreekpunt voor FNG, waar jij de spil in het web bent richting jouw collega’s bij wehkamp. Je ondersteunt het commerciële plan van FNG en wehkamp en zorgt voor maandelijkse business updates met de uitkomsten van campagnes, analyses en andere lopende zaken. 

Functie-eisen

Als Brand specialist heb jij een afgeronde opleiding op academisch niveau en affiniteit met retail, marketing, data en fashion. Je gaat als toptalent de eerste stap zetten op de arbeidsmarkt of je bent toe aan een nieuwe uitdaging na je eerste baan.

Je bent ondernemend en commercieel gedreven met een sterke klantfocus en je bent analytisch en kwantitatief uitstekend onderlegd. Je vindt het uitdagend om je echt te verdiepen in het gedrag van onze klanten. Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling. Je hebt passie voor online en customer marketing. Je geniet van het speuren in data, het doen van analyses en het doorvertalen van deze inzichten naar acties. 

Je bent communicatief vaardig bent een echte teamplayer. Je haalt energie uit het helpen van collega's met je scherpe inzichten uit data en weet ze mee te krijgen in jouw plannen. Onderhandelen en beïnvloeden (zowel intern als met FNG) zijn je favoriete bezigheden. Bij voorkeur heb je affiniteit met de damesmode productgroep.

Hoe ziet het team er uit?
Je werkt samen in een multidisciplinair team dat bestaat uit een Category Lead, Buyers, Commercial Planners, Inventory Controllers, Shop Marketeers en Buying Assistants.  Gezamenlijk zijn jullie verantwoordelijk voor het succes van de categorie. De verschillende categorie teams binnen Wehkamp worden ondersteund door het Content Center of Excellence, Fotostudio, Category Performance Analytics en Media Services. Buiten Category Management werken de categorie teams met name samen met Marketing, Product en Operations. Daarnaast ben je de brug tussen Wehkamp en FNG, waar je op dagelijkse basis ook met jouw contactpersonen bij FNG zal werken. 

Extra informatie

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke status pagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Voor de Brandspecialist vacature ziet het proces er als volgt uit:

 1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste video-interview
 2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in.

 3. Hierna hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

Privacybeleid