Data Scientist

 • Zwolle, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf


We willen de #1 worden in hoofden en harten van gezinnen in Nederland. Dat is onze visie. Onze missie is om het leven van gezinnen in Nederland mooier én makkelijker te maken. Onze klanten vertellen ons dat geluk niet alleen in grote momenten zit, maar juist in de kleine dingen: een spontaan kussengevecht, een complimentje of een knuffel. Daarom bieden wij klanten elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten. Dat is onze purpose. Zo willen wij het verschil maken.

Door gezinnen in Nederland echt goed te begrijpen kunnen we op basis daarvan de beste shopping ervaring bieden - dat is de north-star van Product. Een ervaring die het leven van gezinnen in Nederland mooier en makkelijker maakt. Het gaat niet meer om het kopen van producten alleen, het gaat om shoppen, rondneuzen en de ervaring hieromheen. Offline wordt online, en online is mobiel.

Product is verantwoordelijk voor de shop, website en app. Eigenlijk voor alles wat de klant kan zien en ervaart, exclusief het geboden assortiment en gevraagde prijs. Product is de schakel tussen de klant en de specialisten die aan de winkel bouwen. Ieder zijn expertise, ieder zijn kracht, samen één team.

Functieomschrijving

Als Data Scientist wordt je onderdeel van het Data Science team binnen wehkamp. Samen met de andere Data Scientists en Data Engineers werk je elke dag om de shopervaring van klanten te verbeteren. Op dagelijkse basis wordt je onderdeel van een Product team dat verantwoordelijk is voor het verbeteren van een onderdeel van de winkel (bijv. Search & Navigation). Je werkt samen met de Product Owner, Scrummaster en de rest van het development team om samen de beste oplossingen te vinden voor de klant- jouw ideeën zijn cruciaal voor het succes van het team! Verbeteren doen we op basis van data, de beste inzichten, iteratief in kleine stapjes, veel testen en met welke middelen dan ook.

Als Data Scientist werk je elke dag om met de complexe datasets die we hebben, de site nog beter en persoonlijker voor de klant te maken. 

 • Je bent in een staat om datastromen te analyseren, monitoren en van data quality assurance te voorzien:
 • Je hebt ervaring met het in productie brengen van machine learning modellen samen met engineers;
 • Daarnaast ben je een ambassadeur voor Data Science binnen de organisatie. Je bent in staat om collega’s zonder een technische achtergrond uit te leggen hoe jouw model een verbetering kan zijn voor de klant;
 • Je hebt ervaring in het werken met cross-functionele teams; je leert van anderen en helpt hen om zich te ontwikkelen.

Functie-eisen

Je beschikt over een Masters Degree of Ph.D. in Computer Science, Mathematics, Statistics, of een vergelijkbare kwantitatieve wetenschap, aangevuld met minimaal 2 jaar hands-on ervaring in data processing en machine learning. Daarnaast hebt je kennis van:

 • Predictive modelling skills (rank prediction);
 • Large scale data processing with Spark;
 • Distributed systems experience;
 • Scripting languages (R, Python, etc;
 • Data structures;
 • Programmeertalen zoals: Java / Scala / C / C++.

Bovendien beschik je over ervaring met:

 • AWS (EMR, S3, Dynamo DB,...);
 • Deep Learning, Tensorflow, PyTorch, Theano etc.:
 • Streaming applications, gebouwd op Kafka.

Entrepreneurial Ownership

Je vult je dag niet met activiteiten, maar je bepaalt jouw bijdrage op basis van impact. Eigenaarschap en ondernemerschap zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar te winnen.  Alsof wehkamp jouw eigen bedrijf is, neem jij de LEAD. Met als gevolg: meer verantwoordelijkheid en een hele steile leercurve, ongeacht wat je nu al meebrengt.

Experience(d) to shape

Iedereen bij wehkamp heeft zijn of haar eigen discipline. In vele van onze disciplines blinken we inmiddels uit, door onze jarenlange ervaring in ecommerce. Als organisatie zijn we inmiddels een forse scale-up. We houden een start-up mentaliteit door te pionieren en  te blijven leren. Samen experimenteren we op grote schaal, en maken we samen het verschil voor de klant.

Mutual Growth

Samen blijven we voorop lopen, jij haalt het beste uit jezelf. In een digitale organisatie moet iedereen blijven leren, want de wereld om ons heen verandert razendsnel. Persoonlijke ontwikkeling heeft bij ons prioriteit en gaat hand in hand met het leveren van prestaties. Groei is een journey, en leren doen we elke dag.

Real Connections

We geven om onze klanten en we geven om elkaar. Onze connectie is authentiek, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Het beste uit jezelf halen werkt het makkelijkst als je helemaal jezelf kunt en durft te zijn. Eigenlijk moet je het beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

Extra informatie

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke statuspagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

 

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste video-interview

2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in.

3. Zijn we positief? Dan gaan we een trede dieper! Afhankelijk van de uitkomst van de uitgebreide kennismaking plannen we gesprekken en/of een case in. Hiervoor reserveren we een dagdeel. Hierna hebben we een uitgebreid beeld van jou, en heb jij een goed beeld van de functie, verwachtingen en en de cultuur bij wehkamp.

4. Na dit dagdeel hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

 

Ben je geïnteresseerd in deze functie ? Reageer dan direct zodat we contact met je op kunnen nemen!

Heb je nog vragen over de functie, of wil je meer weten over wehkamp? Neem dan contact op met Hayke Tjemmes via 038-4973306 of bel/sms/whatsapp hem op 06-40794583.

Privacybeleid