CRM Marketeer / Email Marketeer

  • Zwolle, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

We willen de #1 worden in hoofden en harten van gezinnen in Nederland. Dat is onze visie. Onze missie is om het leven van gezinnen in Nederland mooier én makkelijker te maken. Onze klanten vertellen ons dat geluk niet alleen in grote momenten zit, maar juist in de kleine dingen: een spontaan kussengevecht, een complimentje of een knuffel. Daarom bieden wij klanten elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten. Dat is onze purpose. Zo willen wij het verschil maken.

Marketing is verantwoordelijk voor de klant acquisitie en engagement van én met klanten. We geloven dat de ervaring van een klant zijn of haar engagement met ons merk en ons als organisatie drijft. Hoe vaak we iemand terug zien hebben we dus grotendeels zelf in de hand, door de ervaring die we bieden. Loyaliteit is voor ons geen programma. Loyale klanten ontstaan doordat we goed begrijpen hoe we de klantervaring kunnen verbeteren en hier elke dag hard aan werken. De geweldige ontwikkelingen op het gebied van machine learning geven ons ook de mogelijkheid om een volledige persoonlijke ervaring te maken voor onze klanten.

Functieomschrijving

Als CRM marketeer ben jij dagelijks bezig met het volledig personaliseren van de communicatie naar miljoenen klanten en stuurt altijd de meest relevante boodschap op het juiste moment naar de juiste klant. Je bent samen met een team van drie marketeers en vijf analisten verantwoordelijk voor alle (geautomatiseerde) campagnes die we versturen. De focus hierbij ligt op e-mail, maar ook via andere kanalen, zoals: push, on-site communicatie en direct mail inspireer jij onze klanten met passende aanbiedingen en producten. Daarnaast zorg je voor heldere geautomatiseerde service mails met duidelijke communicatie. Zo weet de klant altijd waar hij of zij aan toe is.

Je houdt je dagelijks bezig met het optimaliseren van het totale email proces. Denk hierbij aan: het doorvoeren van de laatste ontwikkelingen op email gebied, personaliseren en het automatiseren van het email proces. In de functie richt je je op het neerzetten van relevante boodschappen voor de klant.

Daarnaast maak je business impact door het verhogen van conversie van bestaande e-mailcampagnes,

het opstellen van A/B-testen, het opzetten en verbeteren van (automatische) flows in samenwerking met de analisten en werk je samen met productspecialisten en designers aan de inhoud van onze mails. Natuurlijk analyseer je ook de resultaten van de campagnes en voer je op basis van de inzichten verbeteringen door. Je bent in je kracht als je bezig bent met techniek, programmeren en SQL.

Je vormt de spil tussen andere teams en afdelingen binnen wehkamp zoals product, design, marketing & communicatie en buying & sales en begeeft je in een dynamische omgeving waar alles om de klant draait. Samen met het team loop je voorop op het gebied van marketing en leer je elke dag bij. Dat is waar jij enthousiast van wordt!

Functie-eisen

We zoeken een CRM Marketeer met  HBO/Academisch werk- en denkniveau en reeds een aantal jaren werkervaring als e-mailmarketeer. Je bent fulltime beschikbaar. Daarnaast beschik je over de volgende eigenschappen en ervaring om succesvol te zijn in deze positie.

  • Je bent technisch en analytisch sterk onderlegd, resultaatgericht en hebt een aantoonbare passie voor online/e-mail marketing.
  • Je bent commercieel ingesteld en je bent iemand die het leuk vindt om in teamverband te werken én dit goed kan.
  • Je bent communicatief vaardig met uitstekende schriftelijke vaardigheden, proactief in je werkzaamheden.
  • Je hebt oog voor detail en houdt goed het overzicht; óók als het hectisch is. Ook hecht je waarde aan teamspirit en een goede sfeer.
  • Je hebt veel ervaring met SQL, HTML en CSS
  • Ervaring met Salesforce Marketing Cloud en programmeren is een pre.

Entrepreneurial Ownership

Je vult je dag niet met activiteiten, maar je bepaalt jouw bijdrage op basis van impact. Eigenaarschap en ondernemerschap zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar te winnen.

Alsof wehkamp jouw eigen bedrijf is, neem jij de LEAD. Met als gevolg: meer verantwoordelijkheid en een hele steile leercurve, ongeacht wat je nu al meebrengt.

Experience(d) to shape

Iedereen bij wehkamp heeft zijn of haar eigen discipline. In vele van onze disciplines blinken we inmiddels uit, door onze jarenlange ervaring in ecommerce. Als organisatie zijn we inmiddels een forse scale-up. We houden een start-up mentaliteit door te pionieren en  te blijven leren. Samen experimenteren we op grote schaal, en maken we samen het verschil voor de klant.

Mutual Growth

Samen blijven we voorop lopen, jij haalt het beste uit jezelf. In een digitale organisatie moet iedereen blijven leren, want de wereld om ons heen verandert razendsnel. Persoonlijke ontwikkeling heeft bij ons prioriteit en gaat hand in hand met het leveren van prestaties.

Groei is een journey, en leren doen we elke dag.

Real Connections

We geven om onze klanten en we geven om elkaar. Onze connectie is authentiek, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Het beste uit jezelf halen werkt het makkelijkst als je helemaal jezelf kunt en durft te zijn. Eigenlijk moet je het beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

Extra informatie

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke statuspagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste video-interview

2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in.

3. Zijn we positief? Dan gaan we een trede dieper! Afhankelijk van de uitkomst van de uitgebreide kennismaking plannen we gesprekken en/of een case in. Hiervoor reserveren we een dagdeel. Hierna hebben we een uitgebreid beeld van jou, en heb jij een goed beeld van de functie, verwachtingen en en de cultuur bij wehkamp.

4. Na dit dagdeel hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

Gaat jouw hart sneller kloppen van Email Marketing, reageer dan direct. 

Privacybeleid