(Junior) Webanalist

 • Zwolle, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

We willen de #1 worden in hoofden en harten van gezinnen in Nederland. 
Dat is onze visie. Onze missie is om het leven van gezinnen in Nederland mooier én makkelijker te maken.

Onze klanten vertellen ons dat geluk niet alleen in grote momenten zit, maar juist in de kleine dingen: een spontaan kussengevecht, een complimentje of een knuffel. Daarom bieden wij klanten elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten. Dat is onze purpose. Zo willen wij het verschil maken.

Lacent offers payment solutions to Wehkamp customers and in the near future more merchants will follow. We take care of the financial settlement of cash payments (for example with iDeal), postpay and payment in installments. The north-star of Lacent is offering financial propositions and products that are relevant to families and that make their lives better and easier in a responsible manner.

Functieomschrijving

Als junior webanalist vertaal jij data naar inzichten en werk je samen met je team dat iedere dag werkt aan het verbeteren van de complete winkelervaring van onze klanten. Samen met product owners, interaction en visual designers, marketeers en site merchandisers probeer je klanten de beste online shopervaring te geven. Ben jij analytisch, data driven maar houd jij ook van 'getting things done'? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou en zijn wij op zoek naar jou!

Je bent het aanspreekpunt voor vragen die te maken hebben met het verbeteren van online prestaties. Je gaat pro-actief aan de slag met cijfers en klantsignalen. Je analyseert waar verbetering mogelijk is om onze shopervaring verder te verbeteren. Met de Product Owners en Ninja’s werk je nauw samen om de shopping journey van onze klant nog verder inzichtelijk te krijgen. Dit doe je door het opzetten, valideren en analyseren van experimenten. Maar ook door het inrichten van dashboarding en het meetbaar maken van nieuwe functionaliteiten in de website en de app.

Je verzorgt rapportages, bent betrokken bij de diverse product optimalisaties en je leert je collega’s binnen wehkamp het optimale uit data te halen.

Functie-eisen

Je hebt beginnende kennis over hoe analytics tools werken

 • Je hebt beginnende kennis van tools zoals bijvoorbeeld Google Analytics of Google Tag Manager.

Je kan projectmatig en analyse matig werken.

 • Je neemt initiatief door issues of kansen tot optimalisatie op te zoeken
 • Je bent in staat om de juiste mensen bij elkaar te zoeken, pro-actief in je aanpak mee te nemen om zo bepaalde onderdelen van het probleem op te lossen.
 • Je bent in staat om uit grote hoeveelheden data alleen de nuttige informatie te destilleren en dit te vertalen naar relevante oplossingen en inzichten.
 • Je kan complexe analyses begrijpbaar maken en je zoekt pro-actief stakeholders op binnen de organisatie om je oplossingen en inzichten mee te delen.
 • Je houdt automatische rapportages relevant en up-to-date en helpt stakeholders met het vertalen van de rapportages naar inzichten, experimenten en verbeteringen.
 • Je monitort doelstellingen, je stuurt bij, bij afwijkingen, en beheert dashboards aangaande deze doelstellingen;
 • Je geeft onafhankelijke adviezen voor het verbeteren van campagnes op de website, op basis van bewezen successen

Je hebt beginnende kennis van de scientific method en deze weet je toe te passen in je dagelijkse werkzaamheden

 • Je bent in staat om tot de kern van een vraag of een probleem te komen
 • Je bent in staat om hypotheses op te stellen die helpen om het probleem op te lossen. Je bent in staat om op regelmatige basis bestaande aannames te challengen en daarmee ook alternatieve hypothesen te overwegen.
 • Je geeft advies over hoe hypotheses het beste getest kunnen worden
 • Je kan snel op deze hypotheses itereren om tot een oplossing of inzichten te komen
 • Je geeft advies over het definiëren en meten van KPI’s om zo het resultaat van een test of applicatie inzichtelijk te kunnen maken.
 • je kan over teams heen kijken om de beste insights en oplossingen te vinden die het beste passen bij de wehkamp strategie

Entrepreneurial Ownership

Je vult je dag niet met activiteiten, maar je bepaalt jouw bijdrage op basis van impact. Eigenaarschap en ondernemerschap zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar te winnen.  Alsof wehkamp jouw eigen bedrijf is, neem jij de lead. Met als gevolg: meer verantwoordelijkheid en een hele steile leercurve, ongeacht wat je nu al meebrengt.

Experience(d) to shape

Iedereen bij wehkamp heeft zijn of haar eigen discipline. In vele van onze disciplines blinken we inmiddels uit, door onze jarenlange ervaring in e-commerce. Als organisatie zijn we inmiddels een forse scale-up. We houden een start-up mentaliteit door te pionieren en te blijven leren. Samen experimenteren we op grote schaal en maken we samen het verschil voor de klant.

Mutual Growth

Samen blijven we voorop lopen, jij haalt het beste uit jezelf. In een digitale organisatie moet iedereen blijven leren, want de wereld om ons heen verandert razendsnel. Persoonlijke ontwikkeling heeft bij ons prioriteit en gaat hand in hand met het leveren van prestaties. Groei is een journey en leren doen we elke dag.

Real Connections

We geven om onze klanten en we geven om elkaar. Onze connectie is authentiek, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Het beste uit jezelf halen werkt het makkelijkst als je helemaal jezelf kunt en durft te zijn. Eigenlijk moet je het beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

Extra informatie

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke statuspagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste video-interview.

2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in.

3. Zijn we positief? Dan gaan we een trede dieper! Afhankelijk van de uitkomst van de uitgebreide kennismaking plannen we gesprekken en/of een case in. Hiervoor reserveren we een dagdeel. Hierna hebben we een uitgebreid beeld van jou en heb jij een goed beeld van de functie, verwachtingen en de cultuur bij wehkamp.

4. Na dit dagdeel hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

Ben je geïnteresseerd in deze functie ? Reageer dan direct zodat we contact met je op kunnen nemen! Heb je nog vragen over de functie, of wil je meer weten over wehkamp? Neem dan contact op met met Tony de Graaf via 06-43036136 of whatsapp hem.

Privacybeleid