Buyer Menswear

  • Zwolle, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

We willen de #1 worden in hoofden en harten van gezinnen in Nederland. Dat is onze visie. Onze missie is om het leven van gezinnen in Nederland mooier én makkelijker te maken. Onze klanten vertellen ons dat geluk niet alleen in grote momenten zit, maar juist in de kleine dingen: een spontaan kussengevecht, een complimentje of een knuffel. Daarom bieden wij klanten elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten. Dat is onze purpose. Zo willen wij het verschil maken.

Binnen het specialisme 'Buying & Sales' werken wij er elke dag aan om het meest relevante assortiment te bouwen voor gezinnen in Nederland.

Functieomschrijving

Als Buyer Menswear bepaal je de collectie en geef je invulling aan het assortiment op basis van de assortimentsstrategie. Hierbij opereer je binnen de kaders van category management en de conceptstrategie. We zien veel mogelijkheden om de categorie Menswear verder te laten groeien. We verwachten van jou dat je het initiatief neemt en deze groei met ons realiseert!

Je verzorgt de Buying & Sales voor verschillende productgroepen binnen deze categorie en bent leveranciersmanager op het gebied van kwaliteit, prijs, performance en promotie. Je bent medeverantwoordelijk voor de omzet en het netto resultaat van de afdeling.

Je werkt nauw samen met een supply chain planner, wordt ondersteund door een category assistent en rapporteert aan de category manager.

Functie-eisen

Je beschikt over een afgeronde en relevante HBO/WO opleiding, bij voorkeur richting fashion en hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen de (online) fashion-retail. Kennis van Menswear is een absolute pré. Je hebt passie voor het inkoopvak en bent een goede onderhandelaar. Competenties: analytisch, resultaatgerichtheid, initiatief & creativiteit, sensitiviteit, klantgericht ingesteld, ondernemerschap, communicatief vaardig,  plannen & organiseren en besluitvaardigheid. Je hebt een winnaarsmentaliteit en gaat voor het beste resultaat.

Entrepreneurial Ownership

Je vult je dag niet met activiteiten, maar je bepaalt jouw bijdrage op basis van impact. Eigenaarschap en ondernemerschap zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar te winnen.

Alsof wehkamp jouw eigen bedrijf is, neem jij de LEAD. Met als gevolg: meer verantwoordelijkheid en een hele steile leercurve, ongeacht wat je nu al meebrengt.

Experience(d) to shape

Iedereen bij wehkamp heeft zijn of haar eigen discipline. In vele van onze disciplines blinken we inmiddels uit, door onze jarenlange ervaring in ecommerce. Als organisatie zijn we inmiddels een forse scale-up. We houden een start-up mentaliteit door te pionieren en  te blijven leren. Samen experimenteren we op grote schaal, en maken we samen het verschil voor de klant.

Mutual Growth

Samen blijven we voorop lopen, jij haalt het beste uit jezelf. In een digitale organisatie moet iedereen blijven leren, want de wereld om ons heen verandert razendsnel. Persoonlijke ontwikkeling heeft bij ons prioriteit en gaat hand in hand met het leveren van prestaties.

Groei is een journey, en leren doen we elke dag.

Real Connections

We geven om onze klanten en we geven om elkaar. Onze connectie is authentiek, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Het beste uit jezelf halen werkt het makkelijkst als je helemaal jezelf kunt en durft te zijn. Eigenlijk moet je het beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

Extra informatie

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke status pagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een telefooninterview.

2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in. 

3. Zijn we positief? Dan gaan we een trede dieper! Afhankelijk van de uitkomst van de uitgebreide kennismaking plannen we één of meer vervolggesprekken in. Hierna hebben we een uitgebreid beeld van jou, en heb jij een goed beeld van de functie, verwachtingen en en de cultuur bij wehkamp.

4. Daarna hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

Privacybeleid