Marketing Intelligence Specialist

  • Zwolle, Netherlands
  • Full-time

Job Description

Wehkamp heeft als doel om de nummer één te worden in de hoofden en harten van alle gezinnen. Om dit te realiseren zullen we altijd precies moeten weten wie onze (potentiële) klanten zijn en hoe we ze het beste kunnen bedienen. Data staat hierbij centraal. Als Marketing Intelligence Specialist zorg je ervoor dat we met de juiste analyses de customer journey van onze klanten nog beter weten te begrijpen en kunnen voorspellen.

Je vindt het uitdagend om inzichten te verwerven uit de enorme hoeveelheid beschikbare data. Je bent en blijft daarbij op de hoogte van de nieuwste analysetechnieken en weet die goed toe te passen. Uiteindelijk zal je jouw datagedreven inzichten helder en concreet vertalen naar stakeholders in het bedrijf om veranderingen en verbeteringen te kunnen realiseren. Voor de hele organisatie is het van groot belang de klant goed te begrijpen; jouw inzichten spelen daarbij een grote rol!

Als Marketing Intelligence Specialist heb je de vrijheid om je op verschillende aspecten van de customer journey te storten; van klantacquisitie, kanaal- en devicegebruik tot klantwaarde, loyaliteit en churn. Je verzorgt rapportages, neemt deel in multidisciplinaire analyseteams en leert je collega’s binnen o.a. Brand Marketing, Buying & Sales en de (online) Customer teams hoe beschikbare analyses te gebruiken en je ondersteunt in het gebruik van visualisatietools.

Je neemt verantwoordelijkheid voor het feit dat jouw inzichten en adviezen bijdragen aan het succes van de nummer één online retailer van Nederland. Dat vormt de motivatie die je nodig hebt om het beste uit jezelf en anderen te halen.

Qualifications

Je beschikt over een afgeronde WO opleiding in de richting van bijvoorbeeld Marketing Intelligence, Econometrie of Wiskunde, aangevuld met enkele jaren ervaring in (online) retail, e-commerce, customer marketing of marketing research. Je hebt sterk ontwikkelde analytische capaciteiten en sterke affiniteit met data. Je bent communicatief vaardig en in staat om complexe analyses begrijpelijk te presenteren. Kennis van analysetools als Google Analytics, SAS, R, en/of Tableau is een pré.
Om succesvol te zijn in deze functie werk je graag in teamverband, toon je ambitie en neem je op basis van jouw kennis het voortouw. Hierbij verlies je het praktische en commerciële nut niet uit het oog.

We zijn voor deze positie ook geïnteresseerd in enthousiaste pas afgestudeerden.

Additional Information

Als jij groeit, groeit wehkamp. Groeit wehkamp, dan groei jij. We bieden daarom volop mogelijkheden voor opleidingen voor groei en verdere ontwikkelingen. Ook zal je als analist deel worden van onze intelligence community waarbij je in contact komt met analisten die je graag willen inspireren en je bij je persoonlijke groei ondersteunen. 

Je leert wat het is om bij een top e-commerce speler te werken en je bent direct betrokken bij de laatste online ontwikkelingen. 

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze functie, reageer dan direct. Heb je nog vragen over de functie, of wil je meer weten over werken bij wehkamp? Stuur dan een Whatsapp bericht naar +31618845696 waarin je refereert aan deze functie.