Product Content Specialist

  • Zwolle, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

We willen de #1 worden in hoofden en harten van gezinnen in Nederland. 
Dat is onze visie. Onze missie is om het leven van gezinnen in Nederland mooier én makkelijker te maken.

Onze klanten vertellen ons dat geluk niet alleen in grote momenten zit, maar juist in de kleine dingen: een spontaan kussengevecht, een complimentje of een knuffel. Daarom bieden wij klanten elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten. Dat is onze purpose. Zo willen wij het verschil maken.

Binnen het specialisme 'Buying & Sales' werken wij er elke dag aan om het meest relevante assortiment te bouwen voor gezinnen in Nederland.

Functieomschrijving

Ons Content Centre of Excellence is verantwoordelijk voor het onboarding van al onze producten op onze website. Het gehele team pakt samen het eigenaarschap om de producten van al onze categorieën op een snelle en efficiënte manier op onze site te krijgen waarbij er goede afstemming plaatsvind met onze fotostudio.

Als Product content specialist ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van de juiste, inspirerende en voor de klant relevante productinformatie. Je snapt wat onze klant wil, hoe ze de producten gebruiken en welke problemen ze daarbij ervaren. Je weet deze klantinzichten te combineren met jouw kennis over de producten. Met het juiste taalgevoel informeer jij onze klant optimaal via productteksten en verras je de klant met net dat beetje extra informatie waar ze nog niet zelf aan hadden gedacht.

Voor het creëren van de productcontent gebruik je je contacten met de leveranciers en partners van wehkamp. Je volgt producttrainingen en helpt ze om steeds betere productinformatie aan te leveren. Voordat je start met de productcreatie en -verrijking in de systemen analyseer je proactief de content die je krijgt waarbij jouw uitgangspunt altijd is ‘’wat wil onze klant’’.

Naast de productcreatie ben je ook degene die met onze eigen fotostudio de voorbereidingen treft voor de mediacreatie. Elke foto en video helpt de klant om goed, makkelijk en snel de juiste producten te vinden.

Ook optimalisatie van de vindbaarheid op wehkamp.nl en door de diverse zoekmachines is jouw verantwoordelijkheid. Hiervoor verbeter je productinformatie op basis van klantgegevens als beoordelingen, aankooptrends, vragen, klachten, retouren etc.

Je werkt in een team van Productcontent specialisten en hebt de verantwoordelijkheid voor specifieke productgroepen. Met de buyer bepaal je welke productaspecten belangrijk zijn voor onze klanten. Van marketing krijg je de laatste insights in SEO. Voor klantenservice creëer je achtergrondinformatie om klantvragen te beantwoorden.

Je bent als collega betrokken en draagt bij aan het continue verbeteren van onze klantbeleving door het pro actief signaleren en bijdragen aan proces- en/of organisatie verbetermogelijkheden.

Je rapporteert in deze functie aan de Manager Content Centre of Excellence

Functie-eisen

We verwachten van je:

  • Afgeronde HBO opleiding
  • werkervaring (of indien je starter bent stage-ervaring) op een commerciële/marketing afdeling
  • Je hebt zelf affiniteit met online winkelen, snapt wat de klant belangrijk vindt en wil alles weten van je productgroepen
  • Communicatief ben je sterk in het contact met anderen én in het schrijven van teksten
  • Je hebt analytisch inzicht
  • Kritisch op je eigen werk om tot beste resultaat te komen
  • Je bent flexibel, gestructureerd en houdt van aanpakken
  • Je bent leergierig en enthousiast om het leven van alle gezinnen in Nederland elke dag een beetje mooier en makkelijker te maken

Entrepreneurial Ownership

Je vult je dag niet met activiteiten, maar je bepaalt jouw bijdrage op basis van impact. Eigenaarschap en ondernemerschap zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar te winnen.  Alsof wehkamp jouw eigen bedrijf is, neem jij de LEAD. Met als gevolg: meer verantwoordelijkheid en een hele steile leercurve, ongeacht wat je nu al meebrengt.

Experience(d) to shape

Iedereen bij wehkamp heeft zijn of haar eigen discipline. In vele van onze disciplines blinken we inmiddels uit, door onze jarenlange ervaring in ecommerce. Als organisatie zijn we inmiddels een forse scale-up. We houden een start-up mentaliteit door te pionieren en  te blijven leren. Samen experimenteren we op grote schaal, en maken we samen het verschil voor de klant.

Mutual Growth

Samen blijven we voorop lopen, jij haalt het beste uit jezelf. In een digitale organisatie moet iedereen blijven leren, want de wereld om ons heen verandert razendsnel. Persoonlijke ontwikkeling heeft bij ons prioriteit en gaat hand in hand met het leveren van prestaties. Groei is een journey, en leren doen we elke dag.

Real Connections

We geven om onze klanten en we geven om elkaar. Onze connectie is authentiek, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Het beste uit jezelf halen werkt het makkelijkst als je helemaal jezelf kunt en durft te zijn. Eigenlijk moet je het beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

Extra informatie

In het sollicitatieproces is transparantie ook heel belangrijk. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke statuspagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

 

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste telefonisch interview met de recruiter.

2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in.

3. Zijn we positief? Dan gaan we een trede dieper! Afhankelijk van de uitkomst van de uitgebreide kennismaking plannen we gesprekken in. Hiervoor reserveren we een dagdeel. Hierna hebben we een uitgebreid beeld van jou, en heb jij een goed beeld van de functie, verwachtingen en en de cultuur bij wehkamp.

4. Na dit dagdeel hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

Privacybeleid