Brand Strategy Manager

  • Zwolle, Overijssel, nl
  • Full-time

Job Description

Wij zijn wehkamp

De #1 in de hoofden en harten van gezinnen in Nederland. Dat is de visie van wehkamp. 
Samen met alle collega’s werken we elke dag aan het verder verbeteren en innoveren van de ervaring van onze doelgroep, vrouwen als drijvende kracht van het gezin. 

De focus op een ultieme klantervaring en het versterken van ons merk zijn twee belangrijke pijlers van onze groeistrategie. Met onze marketing strategie werken we eraan om de juiste klanten naar ons toe te trekken en ze op een emotionele manier aan ons te binden. Dat doen we vanuit diepgaande kennis en inzichten over onze klanten en vanuit de brand purpose die we hebben ontwikkeld: elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten.

We bieden onze klanten een eigentijds assortiment voor elk gezinslid en elke familie fase. Met als belangrijkste categorieën fashion, fashionable living en alles wat je nodig hebt om mee te groeien met je kinderen, van vóór de geboorte tot het moment dat ze uit huis gaan. Volop keuze in merken en prijs en ook verrassend leuke eigen merk producten. Via de app en onze website bieden we een online shopervaring waar je blij van wordt en onze betaalmogelijkheden bieden flexibiliteit. Met onze unieke servicepropositie maken we het leven bovendien een stuk makkelijker. 

Wehkamp is een uniek bedrijf dat bewezen heeft mee te bewegen met haar klanten. We zijn getransformeerd naar een volledig digitale organisatie. Zo blijven we voorop lopen en halen we het beste uit onszelf. Ieder van ons daagt zichzelf uit om elke dag het verschil te maken voor de klant, voor de organisatie en voor elkaar.

Hoe maak jij het verschil?

Als Brand Strategy Manager ben jij de drijvende kracht achter de ontwikkeling en implementatie van de wehkamp brand strategy. Vanuit onze brand purpose, merk framework en waardepropositie creëer je samen met diverse afdelingen onderscheidend vermogen op alle relevante touchpoints en daarmee een voorsprong in de markt. Zowel in realiteit als in perceptie.

Je zorgt voor het continu monitoren van het merk bij onze doelgroep, in relatie tot zowel de markt als trends. Je ontwikkelt concepten voor onderwerpen als private label, assortimentsopbouw, customer care en MVO, samen met de betreffende teams. Je bent de sparringpartner voor merk gerelateerde onderwerpen en je zorgt ook zelf voor het ontwikkelen van nieuwe merkideeën om onze waardepropositie te verstevigen. Daarnaast bouw je strategische partnerships die het merk versterken.

Door binnen de gehele organisatie een diepgaand begrip te creëren van de brand purpose, de merkrichtlijnen en het belang van het consistent neerzetten van ons merk, ondersteun je de transformatie naar een merk- en klantgedreven organisatie.

Bij het realiseren van onze waardepropositie zorg jij voor focus, ownership en impact. Je denkt groot en begint klein, volledig in lijn met de wehkamp principes. Dus het gaat niet alleen om het bedenken van de juiste concepten, ook om ze met impact en zonder concessies waar te maken in de organisatie. 

Uiteraard doe je dit samen met anderen en werk je in multidisciplinaire teams. De Brand Strategy Manager rapporteert aan de Brand Marketing Lead.

Qualifications

Om succesvol te zijn als Brand Strategy Manager beschik je over universitair werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal 6 jaar relevante ervaring, bij voorkeur in een e-Commerce omgeving. Jouw kracht ligt in de strategische en tactische doorvertaling van het merk naar alle touchpoints. Jij staat voor het merk en snapt de business. Je bent conceptueel ijzersterk en hebt een uitstekend analytisch vermogen. 

Je bent als geen ander in staat om de waardepropositie tot leven te laten komen. Impact, overtuiging en communicatiekracht zijn je op het lijf geschreven, en je weet dit tot alle delen van de organisatie te laten doordringen. Door jouw aanstekelijke enthousiasme inspireer je anderen en breng je hen tot succes. Dit doe je niet alleen, maar samen met anderen

Affiniteit met de doelgroep, vrouwen als drijvende kracht van gezinnen, is een grote pré, wij willen de doelgroep echt in het hart raken.

Additional Information

Gaat jouw hart sneller kloppen van de ontwikkeling èn implementatie van onze merk strategie, reageer dan direct. Heb je nog vragen over de functie, of wil je meer weten over werken bij wehkamp? Stuur dan een Whatsapp bericht naar +31618845696 waarin je refereert aan deze functie.