Brand Strategy Manager

  • Zwolle, Overijssel, nl
  • Full-time

Company Description

We willen de #1 worden in hoofden en harten van gezinnen in Nederland. Dat is onze visie. Onze missie is om het leven van gezinnen in Nederland mooier én makkelijker te maken. Onze klanten vertellen ons dat geluk niet alleen in grote momenten zit, maar juist in de kleine dingen: een spontaan kussengevecht, een complimentje of een knuffel. Daarom bieden wij klanten elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten. Dat is onze purpose. Zo willen wij het verschil maken.

Door gezinnen in Nederland echt goed te begrijpen kunnen we op basis daarvan de beste shopping ervaring bieden - dat is de north-star van Marketing. Een ervaring die het leven van gezinnen in Nederland mooier en makkelijker maakt. Het gaat niet meer om het kopen van producten alleen, het gaat om shoppen, rondneuzen en de ervaring hieromheen. Offline wordt online, en online is mobiel.

Marketing is verantwoordelijk voor de klant acquisitie en engagement van én met klanten. We geloven dat de ervaring van een klant zijn of haar engagement met ons merk en ons als organisatie drijft. Hoe vaak we iemand terug zien hebben we dus grotendeels zelf in de hand, door de ervaring die we bieden. Loyaliteit is voor ons geen programma. Loyale klanten ontstaan doordat we goed begrijpen hoe we de klantervaring kunnen verbeteren en hier elke dag hard aan werken. De geweldige ontwikkelingen op het gebied van machine learning geven ons ook de mogelijkheid om een volledige persoonlijke ervaring te maken voor onze klanten.

Job Description

Als Brand Strategy Manager ben jij de drijvende kracht achter de ontwikkeling en implementatie van de wehkamp brand strategy. Vanuit onze brand purpose, merk framework en waardepropositie creëer je samen met diverse afdelingen onderscheidend vermogen op alle relevante touchpoints en daarmee een voorsprong in de markt. Zowel in realiteit als in perceptie.

Je zorgt voor het continu monitoren van het merk bij onze doelgroep, in relatie tot zowel de markt als trends. Je ontwikkelt concepten voor onderwerpen als private label, assortimentsopbouw, customer care en MVO, samen met de betreffende teams. Je bent de sparringpartner voor merk gerelateerde onderwerpen en je zorgt ook zelf voor het ontwikkelen van nieuwe merkideeën om onze waardepropositie te verstevigen. Daarnaast bouw je strategische partnerships die het merk versterken.

Door binnen de gehele organisatie een diepgaand begrip te creëren van de brand purpose, de merkrichtlijnen en het belang van het consistent neerzetten van ons merk, ondersteun je de transformatie naar een merk- en klantgedreven organisatie.

Bij het realiseren van onze waardepropositie zorg jij voor focus, ownership en impact. Je denkt groot en begint klein, volledig in lijn met de wehkamp principes. Dus het gaat niet alleen om het bedenken van de juiste concepten, ook om ze met impact en zonder concessies waar te maken in de organisatie. 

Uiteraard doe je dit samen met anderen en werk je in multidisciplinaire teams. De Brand Strategy Manager rapporteert aan de Brand Marketing Lead.

Qualifications

Om succesvol te zijn als Brand Strategy Manager beschik je over universitair werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal 6 jaar relevante ervaring, bij voorkeur in een e-Commerce omgeving. Jouw kracht ligt in de strategische en tactische doorvertaling van het merk naar alle touchpoints. Jij staat voor het merk en snapt de business. Je bent conceptueel ijzersterk en hebt een uitstekend analytisch vermogen. 

Je bent als geen ander in staat om de waardepropositie tot leven te laten komen. Impact, overtuiging en communicatiekracht zijn je op het lijf geschreven, en je weet dit tot alle delen van de organisatie te laten doordringen. Door jouw aanstekelijke enthousiasme inspireer je anderen en breng je hen tot succes. Dit doe je niet alleen, maar samen met anderen

Affiniteit met de doelgroep, vrouwen als drijvende kracht van gezinnen, is een grote pré, wij willen de doelgroep echt in het hart raken.

Entrepreneurial Ownership

Je vult je dag niet met activiteiten, maar je bepaalt jouw bijdrage op basis van impact. Eigenaarschap en ondernemerschap zijn belangrijke voorwaarden om met elkaar te winnen.  Alsof wehkamp jouw eigen bedrijf is, neem jij de LEAD. Met als gevolg: meer verantwoordelijkheid en een hele steile leercurve, ongeacht wat je nu al meebrengt.

Experience(d) to shape

Iedereen bij wehkamp heeft zijn of haar eigen discipline. In vele van onze disciplines blinken we inmiddels uit, door onze jarenlange ervaring in ecommerce. Als organisatie zijn we inmiddels een forse scale-up. We houden een start-up mentaliteit door te pionieren en  te blijven leren. Samen experimenteren we op grote schaal, en maken we samen het verschil voor de klant.

Mutual Growth

Samen blijven we voorop lopen, jij haalt het beste uit jezelf. In een digitale organisatie moet iedereen blijven leren, want de wereld om ons heen verandert razendsnel. Persoonlijke ontwikkeling heeft bij ons prioriteit en gaat hand in hand met het leveren van prestaties. Groei is een journey, en leren doen we elke dag.

Real Connections

We geven om onze klanten en we geven om elkaar. Onze connectie is authentiek, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. Het beste uit jezelf halen werkt het makkelijkst als je helemaal jezelf kunt en durft te zijn. Eigenlijk moet je het beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

Additional Information

Voor deze vacature ziet het proces er als volgt uit:

1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste video-interview

2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in.

3. Zijn we positief? Dan gaan we een trede dieper! Afhankelijk van de uitkomst van de uitgebreide kennismaking plannen we gesprekken en/of een case in.  Hierna hebben we een uitgebreid beeld van jou, en heb jij een goed beeld van de functie, verwachtingen en en de cultuur bij wehkamp.

4. Na dit dagdeel hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

Gaat jouw hart sneller kloppen van de doorvertaling van ons merk naar alle touchpoints, reageer dan direct. Heb je nog vragen over de functie, of wil je meer weten over werken bij wehkamp? Stuur dan een Whatsapp bericht naar Tony de Graaf +31 6 430 36136.

Privacy Policy