Brand Activation Manager

  • Zwolle, Nederland
  • Voltijds

Functieomschrijving

Wij zijn wehkamp

De #1 in de hoofden en harten van gezinnen in Nederland. Dat is de visie van wehkamp.

Samen met alle collega’s werken we elke dag aan het verder verbeteren en innoveren van de ervaring van onze doelgroep, vrouwen als drijvende kracht van het gezin. 

De focus op een ultieme klantervaring en het revitaliseren van ons merk zijn twee belangrijke pijlers van onze groeistrategie. Met onze marketing strategie werken we eraan om de juiste klanten naar ons toe te trekken en ze op een emotionele manier aan ons te binden. Dat doen we vanuit diepgaande kennis en inzichten over onze klanten en vanuit de brand purpose die we hebben ontwikkeld: elke dag ruimte voor verrassend mooie momenten.

We bieden onze klanten een eigentijds en rijk assortiment voor elk gezinslid en elke familie fase. Met als belangrijkste categorieën fashion, fashionable living en alles wat je nodig hebt om mee te groeien met je kinderen, vóór de geboorte tot het moment dat ze uit huis gaan. Met keuze in prijs en verrassende producten, ook met onze eigen merken. Via de app en onze website bieden we een shopervaring waar vrouwen blij van worden en onze betaalmogelijkheden bieden flexibiliteit. En met onze unieke (bezorg & retour) servicepropositie maken we het leven van gezinnen makkelijker. Zodat vrouwen net iets meer ruimte voor zichzelf voelen en meer kunnen genieten van het dagelijks leven.

Wehkamp is een uniek bedrijf dat bewezen heeft mee te bewegen met haar klanten. We zijn getransformeerd naar een volledig digitale organisatie. Zo blijven we voorop lopen en halen we het beste uit onszelf. Ieder van ons daagt zichzelf uit om elke dag het verschil te maken voor de klant, voor de organisatie en voor elkaar. 

Hoe maak jij het verschil?

Als Brand Activation Manager ga je vanaf dag één bij ons aan de slag met het tot leven brengen van de recent vernieuwde merkidentiteit en brand purpose van wehkamp bij onze doelgroep, een enorme uitdaging. Je bouwt aan de toekomst van wehkamp alsof het je eigen onderneming is.

Je analyseert en evalueert (interne) data, bent op de hoogte van de marktontwikkelingen, trends en signaleert (intern en extern) consumentengedrag. Jouw kracht ligt bij het creëren van inzicht. Dit inzicht vertaal je naar duidelijke proposities, voor alle gebeurtenissen die belangrijk zijn voor (beginnende) gezinnen. Op basis daarvan zorg je voor de ontwikkeling, planning en uitvoering van concepten die vrouwen echt raken. Je houdt het overzicht en zorgt voor consistentie en impact.

Uiteraard doe je dit met anderen. In het Marketing Brand team werk je nauw samen met een Brand Activation Manager en meerdere campagne managers. Verder werk je in multidisciplinaire teams met collega’s van Buying & Sales, Operations Marketing Intelligence, Email Marketing, Product, Social en Beeld & Concept. Daarnaast stuur je de activiteiten aan van externe partijen, zoals reclame- en mediabureaus. De Brand Activation Manager rapporteert aan de Marketing Communication Manager.

Functie-eisen

Jij brengt mee… 

Om succesvol te zijn als Brand Activation Manager heb je een opleiding op WO niveau en een stevige basis in Brand Management/Activation. Als ervaren marketing & communicatie professional weet je als geen ander hoe je bij consumenten een boodschap overbrengt en een mindset verandert. Vanzelfsprekend beschik je over kennis van digital en offline media en het ontwikkelen van succesvolle multichannel campagnes. 

Jouw grote kracht als Brand Activation Manager ligt in het vertalen van data naar insights en het kunnen begeleiden van inzichten naar een concept. Hiermee maak je daadwerkelijk verschil.

Je wordt sterk gedreven vanuit doelstellingen en dit komt volledig tot uiting in je manier van werken en denken. Je hebt ervaring met werken in een multidisciplinaire omgeving en komt daarin het beste tot resultaat. Tot slot beschik je over een goede dosis lef om vernieuwende ideeën aan te dragen en te testen.

Extra informatie

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze functie en wil je jouw talent met ons delen, reageer dan direct. Heb je nog vragen over de functie, of wil je meer weten over werken bij wehkamp? Stuur dan een Whatsapp bericht naar +31618845696 waarin je refereert aan deze functie.