Online Shop Marketeer Philips

  • Zwolle, Nederland
  • Voltijds

Functieomschrijving

Binnen de afdeling EE&H / BHB zijn wij op zoek naar een Online Shop Marketeer die het merk Philips binnen Wehkamp maximaal gaat inzetten. Je bent verantwoordelijk voor alle Philips marketinguitingen binnen de category teams Huishoudapparatuur en Beauty & Welness. Je zet relevante en winstgevende campagnes op voor Philips. Je bent in gesprek met Philips om de uitingen en acties af te stemmen. Je houdt de sales-targets per categorie nauwgezet in de gaten en komt met voorstellen om deze doelen te behalen. Je analyseert de impact van activaties en bespreekt deze in je reguliere overleg met de Trade Shopper Marketeer van Philips die elke maand bij je langskomt.We noemen een paar voorbeelden:

  • Het valt je op dat de productpagina's van de Philips sonische tandenborstels heel veel bezoekers trekken, maar dat deze ook de pagina weer snel verlaten. Je ziet dat hier niet de juiste afbeeldingen worden getoond, dus zorg je ervoor dat alsnog de juiste afbeeldingen worden geplaatst;
  • Je hebt een idee om de Philips bezoekers nog meer wegwijs te maken op de website door een grotere call-to-action te tonen op belangrijke landingspagina's;
  • In Google Analytics zie je dat een specificatie in de keuzehulp voor scheerapparaten super populair is. Als je in detail kijkt blijkt er bij die specificatie enkele Philips scheerapparaten niet goed worden getoond, je past dit aan zodat meer consumenten overtuigd raken dat Philips het product is dat ze willen hebben;
  • De nieuwe introducties van Philips komen bijna binnen. Je plant een meeting voor de planning wanneer de productpagina’s worden opgemaakt. Waarna jullie gezamenlijk aan de slag gaan om de pagina’s op tijd live te krijgen. Hierbij wordt ook gekeken expliciet gekeken naar bij-verkoop artikelen.

Functie-eisen

Als Online Shop Marketeer heb jij een afgeronde opleiding op academisch niveau en affiniteit met online marketing, retail en data. Je gaat als toptalent de eerste stap zetten op de arbeidsmarkt of je bent toe aan een nieuwe uitdaging na je eerste baan.

Je bent ondernemend en commercieel gedreven met een sterke klant focus en je bent analytisch en kwantitatief uitstekend onderlegd. Je vindt het uitdagend om je echt te verdiepen in het gedrag van onze klanten. Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel schriftelijk als mondeling. Je hebt passie voor online en customer marketing. Je verplaatst je de hele dag in de klant. Hoe kunnen we hem of haar blij maken? Geven we voldoende advies? Vinden ze wel wat ze zoeken? Je geniet van het speuren in data en vinden van klantgerichte oplossingen.

Je kunt zelfstandig werken en bent een echte teamplayer. Je haalt energie uit het helpen van collega's met je scherpe inzichten uit klantdata en weet ze mee te krijgen in jouw plannen. Onderhandelen en beïnvloeden (zowel intern als met Philips) zijn je favoriete bezigheden. Bij voorkeur heb je affiniteit met de productgroep Huishoudapparatuur en Beauty & Wellness.

Privacybeleid