Compliance Officer

 • Zwolle, Nederland
 • Voltijds

Functieomschrijving

Als Compliance Officer werk je binnen het Legal & Compliance team aan verschillende vraagstukken en projecten. Hierbij kan je rol in projecten uiteenlopen van project deelnemer of adviseur tot project lead. Je focus is met name daar waar de toezichthouders met ons meekijken.

Voor jou als Compliance Officer ligt de focus op projecten voor Wehkamp Finance b.v. (Lacent). Lacent ontwikkelt financiële producten en biedt deze aan klanten van wehkamp aan die bijvoorbeeld achteraf of gespreid willen betalen. Deze activiteiten staan onder toezicht van de AFM. Daarnaast speelt het BKR hierin een belangrijke rol.

Jij maakt het verschil met name door sterk project management en stakeholder management, in combinatie met kennis en ervaring met financiële producten voor consumenten. Hiermee ben jij in staat om vanuit je rol te adviseren en beleid op te stellen, waarmee de naleving van de wet- en regelgeving kan worden gewaarborgd en de integriteitsrisico’s kunnen worden beheerst.

Als een data gedreven e-commerce bedrijf heeft wehkamp uiteraard ook met andere compliance onderwerpen te maken, zoals de GDPR (AVG). Ook hier zal je een rol gaan spelen.

Om succesvol te zijn in de rol van Compliance Officer ben je in staat om te kunnen denken vanuit onze klant en de business. En weet je de wensen en eisen van externe stakeholders op een juiste manier te vertalen naar intern beleid. Met als doel altijd transparant, eenvoudig en eerlijk te zijn. Hiervoor is het belangrijk dat je graag onderneemt en innoveert, je gaat tenslotte werken bij een bedrijf met een digital mindset! Je adviseert veelal aan het management team en werkt nauw samen met de Head of Compliance en Legal afdeling.

Functie-eisen

Wat breng je mee

 • Je hebt een WO opleiding in Juridische, bedrijfseconomische of accountancy richting
 • Je hebt ervaring met financiële producten voor consumenten
 • Je hebt ervaring met leiden van projecten, hierin weet je goed te luisteren en prioriteiten te stellen
 • Je bent in staat om je te kunnen verplaatsen in onze klant
 • Uiteraard heb je vaker compliance beleid mede vormgegeven en geïmplementeerd
 • Je bent toegankelijk en staat stevig in je schoenen. Je weet een boodschap over te brengen.

Wat krijg je er voor terug

Entrepreneurial Ownership

Je krijgt de ruimte om initiatief te nemen en te 'ownen'. We dagen je uit de lead te nemen in iets en zo bij te dragen aan ons gezamenlijk doel. Wees super nieuwsgierig, begin ermee en krijg er verantwoordelijkheid en eigenaarschap voor terug.

Experience(d) to shape

Experimenteer op grote schaal! Onze customer focus en digital mindset zorgt ervoor dat we pionieren met ongekende impact. We bouwen al jaren aan ervaringen en vormen eCommerce sinds het begin. Multi-disciplinair en data driven.

Mutual Growth

Als jij groeit, groeit wehkamp. Groeit wehkamp, dan groei jij. Dat is de commitment die we met elkaar aan gaan. We hebben onze focus op persoonlijke ontwikkeling. Door doorlopend te onderzoeken, te leren, plezier te maken en te winnen. Zo groeien we elke dag!

Real Connections

Je bent verbonden met je collega's. We werken vanuit transparantie en vertrouwen, want we moeten het samen doen. Echte connecties. Eigenlijk moet je dit beleven om het te voelen. Nieuwsgierig? Reageer dan direct en maak kennis!

Extra informatie

Na je sollicitatie houden wij je graag zo goed mogelijk op de hoogte. Je ontvangt na je sollicitatie direct een link naar een persoonlijke status pagina, waarin je je status van je sollicitatie en alle communicatie terug kan vinden.

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

Voor de Compliance Officer vacature ziet het proces er als volgt uit:

 1. Sluiten jouw verwachtingen en onze wensen op elkaar aan? Dan nodigen we je uit voor een eerste phone screen.

 2. Wanneer jij en wij enthousiast zijn plannen we een uitgebreide kennismaking met je in. Hiervoor reserveren we een dagdeel, waarin we in meerdere gesprekken met verschillende wehkampers ingaan op de vakinhoud en de cultuur bij wehkamp. Deze dag bestaat uit de volgende onderdelen:
  - Vakinhoudelijk Interview met de Head of Compliance & de Recruiter | 1 uur
  - Cultural Fit Interview met de Managing Director Lacent| 1 uur
  - Koffie met Legal & Compliance Team | 20 minuten

 3. Na dit dagdeel hoor je zo snel mogelijk van ons of we je als onze collega zien. In dat geval doen we je een aanbod. Wanneer dat niet zo is, dan krijg je uiteraard goede feedback van ons waar je wat mee kan.

Privacybeleid