Kredietbeoordelaar

  • Zwolle, Nederland
  • Voltijd

Beschrijving van het bedrijf

Lacent is net als wehkamp onderdeel van de wehkamp-groep. Lacent regelt de financiële afhandeling van alle bestellingen die worden gedaan bij wehkamp. Kortingen en speciale acties worden verrekend en de klant kan kiezen of er met iDEAL, creditcard, achteraf (na ontvangst van je pakketje), of in meerdere termijnen wordt betaald. Wie niet met iDEAL of creditcard betaalt wordt direct beoordeeld op kredietwaardigheid en de kans dat het om fraude gaat wordt ingeschat. Dat doen we volautomatisch, aan de hand van data en risicomodellen. Komen er goederen retour? Dan regelt Lacent direct de correcte terugbetaling. De financiële processen bij een grote eCommerce-speler zijn complex en een vak apart; dat is precies het specialisme van Lacent! 

Functieomschrijving

De Kredietbeoordelaar verricht customer service activiteiten op het gebied van financiële dienstverlening. Je spreekt  klanten die extra aandacht nodig hebben voor hun financiële zaken, bijvoorbeeld voor het treffen van een betalingsregeling. Je denkt mee om een oplossing te vinden die de klant helpt en ook de (financiële) belangen van Lacent goed dient. Dat is vaak een complexe puzzel die veel vraagt van je communicatieve en sociale vaardigheden.

Ongeveer 70% van jouw tijd zal bestaan uit daadwerkelijk klantcontact, telefonisch of per e-mail. De overige 30% richt zich op het verwerken van gegevens uit deze contacten en een vorm van backoffice activiteiten.

Om jouw werk goed te doen moet je contact onderhouden met diverse afdelingen en instanties. Je kunt hierbij denken aan afdelingen binnen Lacent, afdelingen binnen wehkamp en instanties zoals incassobureaus, schuldhulpverleningsinstanties en het BKR.

Functie-eisen

  • Minimaal MBO denk- en werkniveau

  • In bezit van Wft-diploma Adviseur Consumptief Krediet

  • Kennis van incassowerkzaamheden en schuldhulpverlening is een pre

  • Ervaring bij call center of incassobureau is een pre

  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatie vaardigheden

  • Het vermogen en de drive om mee te denken met klanten en ze daadwerkelijk verder te helpen

  • Proactieve werkhouding en klant- en resultaatgerichtheid

Extra informatie

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan direct zodat we contact met je op kunnen nemen!

Heb je nog vragen over de functie, of wil je meer weten over Lacent? Neem dan contact op met Hayke Tjemmes via 038-4973306 of whatsapp hem op 06-40794583.