Junior Online Marketing Intelligence

  • Zwolle, Nederland
  • Voltijds

Functieomschrijving

Heb jij een marketing intelligence achtergrond en krijg jij energie van het inzichtelijk maken van big data, analyses en algoritmes? Wil jij met jouw analytisch vermogen bijdragen aan de groei van de online marketingafdeling van wehkamp en bepalen welke marketinguitingen miljoenen klanten te zien krijgen? Dan ben jij onze nieuwe Junior Online Marketing Intelligence!

Binnen de afdeling Online Marketing zijn we op zoek naar een Junior Online Marketing Intelligence. Je bent mede verantwoordelijk voor het analyseren van de door wehkamp ingezette marketingkanalen en het ondersteunen van de marketeers met behulp van diepgaande analyses, het klaarzetten van data- en doelgroepselecties en het verbeteren en automatiseren van dataprocessen..

Samen met de online marketeers ben je verantwoordelijk voor de talloze (geautomatiseerde) online marketing campagnes die we versturen. Segmentatie, personalisatie en customer life cycles: alles voor de juiste boodschap naar de juiste klant. Daarnaast houd je je bezig met het verhogen van conversie van bestaande campagnes. Jouw bijdrage hieraan zijn analyses, verbeteren van selecties en algoritmes, het ondersteunen van A/B-testen, databases vergroten en verrijken en natuurlijk onze bestaande klanten behouden. Dat is waar jij enthousiast van wordt!

Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de kwaliteit van de marketingcampagnes, zowel vanuit een commercieel als technisch aspect. Jouw rapportages zorgen ervoor dat iedereen precies weet hoe een bepaalde campagne of specifiek kanaal op dit moment presteert. Vragen hierover weet je op basis van data en feiten prima te beantwoorden.

Het team

Als Junior Online Marketing Intelligence ben je onderdeel van ons Online marketingteam. Een data- en resultaat gedreven team dat in het midden van de organisatie staat. Hierdoor krijg je met alle aspecten van wehkamp te maken. Het team heeft een sterke focus op zowel het commerciële als het analytische vlak van marketing. Je komt terecht in een sterk complementair team met een gezamenlijke passie voor Online marketing. Binnen de Online marketingafdeling werk je in het Customer Engagement team en je rapporteert aan de teamleider Customer Engagement.

  • Je bent het aanspreekpunt binnen ons Online marketingteam als het gaat over data- en klantselecties, personalisatie en optimalisatie van campagnes;
  • Je bent medeverantwoordelijk voor de opzet en optimalisatie van display en e-mail marketing campagnes;
  • Je stelt campagne- en kanaalbrede rapportages op, voor snelle antwoorden op complexe vraagstukken;
  • Je bedenkt A/B-testen en voert ze uit;
  • Je werkt samen met andere afdelingen binnen wehkamp: data science, design, marketing intelligence, campagne management en buying & sales. Je vormt daarin de spil tussen marketing en sales;
  • Je bouwt aan klantprofielen en doelgroepen voor de display en e-mail campagnes en bent verantwoordelijk voor de uitvoering en optimalisatie hiervan.

Functie-eisen

We zoeken iemand met sterk ontwikkelde intelligence capaciteiten met bij voorkeur een ruime dosis statistiek en wiskunde in de gevolgde WO opleiding. Kennis van (web)analyse, test en optimalisatie tooling is een pré. Je gaat de eerste stap zetten op de arbeidsmarkt of je bent toe aan een nieuwe uitdaging na je eerste of wellicht tweede baan. Verder heb je affiniteit met (Online) Retail en Marketing. Grote databestanden bieden jou de uitdaging om net even verder te zoeken en je vindt het leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste marketing intelligence technieken. Naast het feit dat je in staat bent om informatie en kennis uit data te behalen heb je sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden, die jou in staat stellen om jouw uitkomsten begrijpelijk te presenteren en anderen te overtuigen. Je vindt het leuk om in een team te functioneren, toont ambitie en neemt op basis van jouw kennis het voortouw. Hierbij verlies je natuurlijk het praktische en commerciële nut niet uit het oog.

Extra informatie

Gaat jouw hart sneller kloppen van big data, analyses en algoritmes, reageer dan direct. Heb je nog vragen over de functie, of wil je meer weten over werken bij wehkamp? Stuur dan een Whatsapp bericht naar +31618845696 waarin je refereert aan deze functie.

Privacybeleid