Marketing Analytics Specialist bij Lacent

  • Zwolle, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Lacent is net als wehkamp onderdeel van de wehkamp-groep. Lacent regelt de financiële afhandeling van alle bestellingen die worden gedaan bij wehkamp. Kortingen en speciale acties worden verrekend en de klant kan kiezen of er met iDEAL, creditcard, achteraf (na ontvangst van je pakketje), of in meerdere termijnen wordt betaald. Wie niet met iDEAL of creditcard betaalt wordt direct beoordeeld op kredietwaardigheid en de kans dat het om fraude gaat wordt ingeschat. Dat doen we volautomatisch, aan de hand van data en risicomodellen. Komen er goederen retour? Dan regelt Lacent direct de correcte terugbetaling. De financiële processen bij een grote e-Commerce-speler zijn complex en een vak apart; dat is precies het specialisme van Lacent!

Functieomschrijving

De eCommerce markt biedt grote kansen om de business van Lacent verder uit te breiden. Als Marketing Analytics Specialist speel je daarin een cruciale rol. Je herkent de meest interessante opportunity’s om onze flexible payment solutions verder te laten groeien en je speelt vervolgens een actieve rol bij het implementeren ervan.

Als Marketing Analytics Specialist haal je inzichten uit al onze data om deze commerciële kansen te identificeren en de bestaande business uit te bouwen. Je bent verantwoordelijk voor het analyseren van de data zelf, maar je zal ook een schifting moeten maken op bruikbaarheid en juistheid. Je kunt hierbij denken aan gedrag van verschillende segmenten klanten, klantervaring over de gehele customer journey en nieuwe producten die interessant zijn voor Lacent om aan te bieden.

Met jouw analyses speel je een sleutelrol bij het realiseren van de groeidoelstellingen van Lacent en wehkamp. Je geeft (gevraagd en ongevraagd) advies en creëert inzicht in zowel bestaande als toekomstige processen. Een groot deel van de Lacent strategie wordt gebaseerd op jouw analyses.


Functie-eisen

Jij bent een daadkrachtige en resultaatgerichte marketing analytics specialist die zichzelf wil blijven ontwikkelen. Je brengt sterke analytische skills: je hebt affiniteit met kwantitatieve analyses en schrikt niet van grote databestanden.

Je wil meegroeien met de ontwikkeling die Lacent voor ogen heeft op het gebied van klantuitbreiding en dienstverlening. In ons team is ervaring met datamanagement-tools als Tableau en Google Analytics aanwezig. Je helpt ons geweldig als je daar kennis van SAS aan toe kan voegen.

Je werkt veel samen met verschillende disciplines binnen Lacent én wehkamp. Je hebt impact: je zorgt ervoor dat jouw inzichten leiden tot daadwerkelijke veranderingen voor de klant. Denk hierbij o.a. aan nieuwe (betaal)producten, nieuwe campagnes, en verbeteringen in de customer journey.

Ga jij van deze functie een succes maken? Reageer dan direct; We laten ons graag door je overtuigen!

Voor deze functie zijn de certificaten WFT Basis en WFT Consumptief Krediet verplicht. Je bent bereid om deze certificaten bij ons te behalen.

Extra informatie

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan direct zodat we contact met je op kunnen nemen!

Heb je nog vragen over de functie, of wil je meer weten over wehkamp? Neem dan contact op met Hayke Tjemmes via 038-4973306 of bel/sms/whatsapp hem op 06-40794583.

Privacybeleid