Fraude Beoordelaar bij Lacent

  • Zwolle, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Lacent is net als wehkamp onderdeel van de wehkamp-groep. Lacent regelt de financiële afhandeling van alle bestellingen die worden gedaan bij wehkamp. Kortingen en speciale acties worden verrekend en de klant kan kiezen of er met iDEAL, creditcard, achteraf (na ontvangst van je pakketje), of in meerdere termijnen wordt betaald. Wie niet met iDEAL of creditcard betaalt wordt direct beoordeeld op kredietwaardigheid en de kans dat het om fraude gaat wordt ingeschat. Dat doen we volautomatisch, aan de hand van data en risicomodellen. Komen er goederen retour? Dan regelt Lacent direct de correcte terugbetaling. De financiële processen bij een grote e-Commerce-speler zijn complex en een vak apart; dat is precies het specialisme van Lacent!

Het Fraudeteam voert binnen Lacent specialistische werkzaamheden uit die samenhangen met bepaalde frauderisico’s en –situaties. Het grootste doel van deze werkzaamheden is het detecteren van klantfraude en fraudetrends ter voorkoming van afschrijvingen en reputatieschade. Daarmee levert het Fraudeteam een belangrijke bijdrage aan het behalen van de doelstellingen van Lacent en beperken van de reputatieschade van de wehkamp-groep. Jij, als nieuwe Fraude beoordelaar, gaat hier een belangrijke rol in spelen.

Functieomschrijving

De Fraude beoordelaar is verantwoordelijk voor het signaleren van frauduleuze bestellingen en fraudetrends. Je beschikt over effectieve communicatieve en sociale vaardigheden. Je hebt een proactieve werkhouding en bent klant- en resultaatgericht. Door jouw persoonlijke benadering gericht op het klantbelang, kennis van zaken en overtuigingskracht lukt het je in veel gevallen om samen met het Fraudeteam frauduleuze bestellingen en fraudetrends te herkennen en om hier een oplossing in te vinden. Je vindt het leuk om in de nieuwe organisatie mee te denken over de inrichting van de werkprocessen en adequate oplossingen en verbeteringen te signaleren. Een hoge mate van zelfredzaamheid en oplossingsgericht werken is dan ook een must binnen deze uitdagende functie.

Ongeveer 90% van jouw tijd zal bestaan uit het detecteren van frauduleuze orders die jou ter beoordeling worden aangeleverd. De overige 10% richt zich op het verwerken van gegevens uit deze beoordelingen en het doen van voorstellen om frauduleuze orders beter te detecteren waarvan de goede klant minimaal last heeft.

Tijdens deze werkzaamheden zal je continu op zoek gaan naar verbetermogelijkheden voor Lacent, maar ook voor het specifieke proces waarin je je bevindt. Het is noodzakelijk om vanuit een helikopterview te opereren en tijdens al jouw werkzaamheden het geheel te overzien. Wanneer je verbetermogelijkheden ziet zal je deze communiceren met interne stakeholders en tevens binnen het team om tot gezamenlijke afstemming te komen.

Om jouw werk goed te doen moet je contact onderhouden met diverse afdelingen en instanties. Je kunt hierbij denken aan afdelingen binnen Lacent, afdelingen binnen wehkamp en logistieke partners zoals DHL Parcel en Dynalogic.

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken we een betrokken, betrouwbare en integere collega die zelfstandig werkt en communicatief heel vaardig is. Jij bent oplossingsgericht, hebt helicopterview en kijkt constructief kritisch naar processen binnen Lacent. Je komt zowel gevraagd als ongevraagd met veranderingen en verbeteringen. Het is belangrijk dat je gericht bent op samenwerking binnen de hele organisatie (Lacent én wehkamp).


Daarnaast...
  • beschik je over HBO denk- en werkniveau
  • Heb je kennis op gebied van fraudepreventie, fraudedetectie en frauderepressie 
  • Wanneer je beschikt over WFT Consumptief Krediet is dat een pre.

Extra informatie

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan direct zodat we contact met je op kunnen nemen!

Privacybeleid