Marketing Analytics Specialist bij Lacent

  • Zwolle, Nederland
  • Voltijd

Beschrijving van het bedrijf

Lacent is net als wehkamp onderdeel van de wehkamp-groep. Lacent regelt de financiële afhandeling van alle bestellingen die worden gedaan bij wehkamp. Kortingen en speciale acties worden verrekend en de klant kan kiezen of er met iDEAL, creditcard, achteraf (na ontvangst van je pakketje), of in meerdere termijnen wordt betaald. Wie niet met iDEAL of creditcard betaalt wordt direct beoordeeld op kredietwaardigheid en de kans dat het om fraude gaat wordt ingeschat. Dat doen we volautomatisch, aan de hand van data en risicomodellen. Komen er goederen retour? Dan regelt Lacent direct de correcte terugbetaling. De financiële processen bij een grote e-Commerce-speler zijn complex en een vak apart; dat is precies het specialisme van Lacent!

Functieomschrijving

De eCommerce markt biedt grote kansen om de business van Lacent verder uit te breiden. De Marketing Analytics Specialist speelt een cruciale rol in zowel het identificeren van de meest interessante opportunity’s als het implementeren hiervan.

Als Marketing Analytics Specialist haal je inzichten uit al onze data om deze commerciële kansen te identificeren en de bestaande business uit te bouwen. Je bent verantwoordelijk voor het analyseren van de data zelf, maar je zal ook een schifting moeten maken op bruikbaarheid en juistheid. Je kunt hierbij denken aan gedrag van verschillende segmenten klanten, klantervaring over de gehele customer journey en nieuwe producten die interessant zijn voor Lacent om aan te bieden.

Met jouw analyses zal je gaan bijdragen aan de groeidoelstellingen van Lacent. Hiertoe zal je zowel gevraagd als ongevraagd advies geven. Jouw analyses zijn namelijk van groot belang om inzichten te creëren in zowel bestaande als toekomstige processen, en een groot deel van de Lacent strategie wordt gebaseerd op jouw analyses. Ook zal je gevraagd worden om de data analyses om te zetten naar mogelijke verbeteringen, waarbij er dus continu aanspraak zal worden gedaan op jouw innovatieve vermogen.

Kortom, een veelzijdige en uitdagende functie voor een ambitieus persoon.

Functie-eisen

We zijn met nadruk op zoek naar een daadkrachtige en resultaatgerichte collega die zichzelf wil blijven ontwikkelen. Je wil meegroeien met de ontwikkeling die Lacent voor ogen heeft op het gebied van klantuitbreiding en dienstverlening. Er zal veel van jouw analytische skills worden gevraagd. Daar zetten we een fantastische uitdaging met invloed op de te ontwikkelen strategie van Lacent tegenover.

Je werkt veel samen met verschillende disciplines binnen wehkamp. Je hebt impact: je zorgt ervoor dat jouw inzichten leiden tot daadwerkelijke veranderingen voor de klant. Denk hierbij o.a. aan nieuwe (betaal)producten, nieuwe campagnes, en verbeteringen in de customer journey.

Wij zoeken iemand met sterk ontwikkelde marketing analytics capaciteiten die aantoonbare affiniteit heeft met kwantitatieve analyses, niet schrikt van grote databestanden en daarbij ook zeer goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden heeft. Een zeer interessante functie voor iemand die toe is aan de tweede stap.

Functie eisen:

  • Afgeronde, relevante WO-opleiding.

  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring

  • Je brengt relevante ervaring mee uit de marketing-praktijk

  • Ervaring met SAS, Google Analytics en Tableau.

  • Affiniteit met Financial Services is een een must. Ervaring binnen finance is een pré!

Voor deze functie zijn de certificaten WFT Basis en WFT Consumptief Krediet verplicht. Je bent bereid om deze certificaten bij ons te behalen.

Extra informatie

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan direct zodat we contact met je op kunnen nemen!

Heb je nog vragen over de functie, of wil je meer weten over wehkamp? Neem dan contact op met Hayke Tjemmes via 038-4973306 of bel/sms/whatsapp hem op 06-40794583.