Brand Activation Manager

  • Zwolle, Nederland
  • Voltijd

Functieomschrijving

2,5 miljoen Nederlanders shoppen ieder jaar bij wehkamp. Allemaal jagen ze hun eigen unieke dromen na. Maar ondertussen dendert het dagelijks leven gewoon door. Wij van wehkamp snappen dat heel goed. Onze klanten zijn gezinnen die bij ons terecht kunnen voor alles wat het gezinsleven net even mooier én makkelijker maakt. Wij bieden deze gezinnen de beste shopervaring van het land, met een modern en relevant assortiment en geweldige service,

Om deze gezinnen te bereiken zijn we binnen Brand Marketing dagelijks bezig met de ontwikkeling van diverse marketing campagnes. Wij bieden een uitdagende kans om dit team te komen versterken als Brand Activation Manager. Brand Marketing is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de marketing strategie van wehkamp. Recentelijk is de merkidentiteit en de brand purpose opnieuw neergezet. Nu ligt de enorme uitdaging om deze nieuwe brand purpose to leven te brengen bij onze doelgroep, vrouwen met gezinnen.

Je bent verantwoordelijk voor de strategie en executie van grote 360 marketing campagnes tijdens belangrijke momenten in het jaar. Je analyseert en evalueert interne data, bent op de hoogte van de marktontwikkelingen, trends en signaleert consumentengedrag. Je weet insights door te vertalen naar duidelijke proposities. Je hebt kennis van digital en offline media en ontwikkelt geïntegreerde multichannel campagnes om deze proposities tot leven te brengen naar de doelgroep. Je werkt samen met verschillende functies om consistentie en synergie tussen de verschillende touch points te waarborgen. Je hebt lef en durft disruptieve ideeën aan te dragen en te testen

Vanaf je eerste dag krijg je direct de verantwoordelijkheid en wordt er verwacht dat je bouwt aan de onderneming, alsof het je eigen onderneming is. We zijn een fluide organisatie en hanteren een agile way of working. Je verantwoordelijkheden zijn daarom nooit ‘carved in stone’ en rekbaar om snel te kunnen inspelen op kansen in markt. De online omgeving stelt je bij uitstek in staat om beslissingen te nemen op basis van data en feiten en geeft veel ruimte om je creativiteit toe te passen. Het credo van de afdeling is: snel denken, creatief zijn, goed doen en snel leren.

Je geeft leiding aan een campagne team van 2 tot 3 campagne managers en rapporteert aan de marketing manager.

Bij het ontwikkelen, plannen & uitvoeren van je campagnes werk je intern nauw samen in multi-disciplinaire teams met de collega’s van Buying & Sales, Operations, Marketing Intelligence, Email Marketing, Product, Social, Beeld & Concept. Daarnaast stuur je de activiteiten aan van externe partijen zoals reclame- en mediabureaus.

Functie-eisen

Om de functie goed te kunnen vervullen heb je het volgende nodig:wij zijn op zoek naar een enthousiaste manager (WO opgeleid) met een sterke marketing & communicatie basis, strategisch analytische vaardigheden, je denkt out-of-the-box en hebt creatieve flair. Je ziet kansen, ook buiten je directe verantwoordelijkheden, en wilt het liefst goede ideeën snel in werking zetten, testen, analyseren, hiervan leren om vervolgens weer te verbeteren. Je hebt een groot zelf startend vermogen en werkt graag samen met je team en verschillende specialisten om jouw campagnes op de kaart te zetten. Je hebt leidinggevende ervaring en bewezen prestaties in campagne management.