Buyer Beauty & Health

  • Zwolle, Nederland
  • Voltijds

Functieomschrijving

Als Buyer Beauty & Health ga je aan de slag in een snel groeiende categorie. Door deze groei zijn wij op zoek naar een additionele Buyer Beauty & Health. In de rol van Buyer heb je grote ambitie en ben je in staat om deze ambitie vertalen naar de juiste activiteiten vandaag (Denk groot, begin klein). 

 
Als Buyer Beauty & Health ben je verantwoordelijk voor de invulling van het assortiment. Uiteraard wordt deze invulling in de eerste plaats gedreven door het begrijpen van de behoeftes van onze klanten. Om deze reden ben je op de hoogte van wat er speelt in de markt qua producten, trends, concurrentie, pricing etc. Op basis van deze inzichten bepaal je de juiste mix van bestaande en nieuwe leveranciers en merken. Richting leveranciers ben je verantwoordelijk voor kwaliteit, prijs en performance. Voor de exacte invulling van het assortiment koppel je je markt- en klantkennis aan de wehkamp strategie op categorie niveau. 
 
Om de omgeving te creëren waarin je als Buyer op je best bent werk je in een multidisciplinair team aangestuurd door de category manager. In het team zitten naast Buyers, planners, online shop specialisten en assistenten. Het voordeel van deze opzet is dat Buyers zich operationeel niet hoeven te focussen op replenishment en ordering. Iedereen in het team heeft dezelfde scope / focus: gezamenlijk met het team ben je verantwoordelijk voor de resultaten van de categorie. Als Buyer specifiek ben je marge, omzet en netto resultaat verantwoordelijk voor jouw pakket.

Functie-eisen

  • Je beschikt over een afgeronde en relevante HBO of WO-opleiding Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen de (online) retail
  • Je hebt een actief netwerk binnen de beauty categorie en hebt sterke relaties met de belangrijkste leveranciers opgebouwd
  • Je bent goed in het begrijpen van je doelgroep en je weet intern te schakelen met onder andere marketing
  • Je bent analytisch sterk en gaat data driven te werk
  • Je hebt ervaring met de inkoop van merken, onderhandelen van prijzen en marge verantwoordelijkheid
  • Je hebt passie voor het inkoop vak en bent een goede onderhandelaar
  • Daarnaast heb je gevoel voor ontwikkelingen en trends in de markt

 
Wil jij jouw talent met ons delen? Reageer dan direct en vul hieronder je sollicitatie in!

Privacybeleid