Junior IT Consultant

 • Henry Dunantstraat 34, 3822 XE Amersfoort, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Wie is Vicrea?

Wij zijn een IT-bedrijf, gespecialiseerd in slimme data-integratie oplossingen, Geografische IT oplossingen en maatwerk toepassingen voor overheidsorganisaties. Vicrea is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). TSS is de grootste Vertical Market Software Onderneming van Europa met circa Euro 260 miljoen omzet en 2.500 medewerkers. TSS maakt software specifiek voor sectoren (“vertical markets”) als de gezondheidszorg, de overheid en de financiële wereld.
Lees meer hierover op onze website: https://www.totalspecificsolutions.com/careers

Functieomschrijving

Wat ga je doen als Junior IT Consultant?

Als IT Consultant ben jij de spil in het web tussen Vicrea en onze klanten. Jij bent voor onze klanten en gebruikers hét aanspreekpunt voor meldingen en wensen met betrekking tot onze software. Dit kan zijn vanuit kantoor of op locatie bij een van de klanten. Ook lever je een actieve bijdrage aan succesvolle implementaties bij klanten en voel jij je verantwoordelijk voor de klanttevredenheid.

Naast deze implementaties en het klantencontact handel jij incidenten af die zowel technisch als functioneel van aard kunnen zijn. Dit doe je natuurlijk niet allemaal alleen maar met jouw team van toegewijde collega’s. Wanneer je tegen complexe zaken aanloopt, dan betrek jij de juiste personen uit de organisatie om te werken aan een oplossing. Samen draaien jullie creatieve breinen op volle toeren om tot een oplossing te komen.

Je helpt klanten op weg in onze software en wijst ze op mogelijke procesverbeteringen. Kortom: elke dag wordt voor jou anders! Je bent een (klant)vriendelijke consultant, je stelt de kwaliteit van onze dienstverlening voorop en weet commerciële kansen te herkennen.Samen zorgen we ervoor dat je steeds zelfstandiger klantopdrachten kunt doen en je jezelf steeds verder ontwikkeld. Mogelijke vervolgstappen in je carrière zijn de rol van Consultant, Business Analist of Accountmanager.

 

Wie ben jij?

Jij bent een ambitieuze starter met een HBO diploma op zak. Je staat aan het begin van jouw carrière en kan niet wachten om te beginnen met een uitdagende baan. Je krijgt er energie van om samen met jouw collega’s successen te behalen. Resultaatgericht en gestructureerd zijn woorden die jouw instelling omschrijven en je bent continu op zoek naar mogelijkheden om meer uit jezelf te halen. Last but not least ben jij TOV! Toegewijd, Ondernemend en Vooruitstrevend.

Jij bent in staat de klantvraag te doorgronden en een passende oplossing te bieden op basis van onze software producten. Jij slaat een brug tussen gebruikersbehoefte en functionele mogelijkheden van onze softwareoplossing door te schakelen met onze klant, de Softwareontwikkelaars, de Consultants en onze Customer Service collega’s.

 

Wat heeft Vicrea jou te bieden?

 • Een uitdagende en dynamische functie bij een goed werkgever, waarin je jouw talenten optimaal kunt ontwikkelen en je de mogelijkheid krijgt om actief mee te werken aan de verdere ontwikkeling van Vicrea;

 • Doorgroeimogelijkheden naar de functie van Consultant, Business Analist of Accountmanager (indicatie is na één jaar);

 • Een opleidingsprogramma ‘on the job’ met deelname aan ons Young Professional Programma waarin jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat;

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. dertiende maand, goede pensioenregeling en laptop en een mobiele telefoon. Daarnaast heb je recht op een leaseauto vanaf het moment dat je zelfstandig, regelmatig naar klanten gaat;

 • Een functie voor 32-40 uur met als standplaats Amersfoort.

 

Wat vragen wij van een Junior IT Consultant?

 • Iemand met ambitie en een HBO diploma in de richting van: Business IT & Management, ICT Management, Software Engineering, Informatica, Technische Informatica, Technische Bedrijfskunde of een andere passende studie;

 • Maximaal 2 jaar werkervaring;

 • Jij bent communicatief vaardig, een goede luisteraar en hebt analytisch vermogen;

 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;

 • Proactief en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel;

 • Een gezonde dosis humor en doorzettingsvermogen; met jouw creatief oplossingsvermogen is elk obstakel een uitdaging die je graag aangaat.