Digital Support (NL/FR)

  • Temps complet
  • Type de contrat: CDI

Description de l'entreprise

Veolia wil het referentiebedrijf worden voor ecologische transformatie. Om dit te bereiken wil Veolia het tij keren door de impact van menselijke activiteiten op ons milieu en ons klimaat verder te beperken.

In België en Luxemburg biedt Veolia, met haar 4.200 medewerkers, geïntegreerde en innovatieve oplossingen voor het water-, afval- en energiebeheer van ondernemingen en gemeenschappen. Met haar brede portefeuille aan activiteiten wil het bedrijf de milieuvoetafdruk van haar 50.000 klanten verminderen en een betrouwbare partner zijn in het versnellen van hun ecologische transitie. In 2021 bedroeg de omzet van Veolia Belux 800 miljoen euro.

De aanwerving van nieuwe medewerkers, hun evolutie binnen de organisatie, hun opleidingen en vaardigheden zijn voor ons cruciaal. In deze snel evoluerende wereld, passen we ons als organisatie aan. Zo komen we tegemoet aan de behoeften van onze medewerkers en van onze klanten.
 

Description du poste

De Digital Support maakt deel uit van de afdeling “Performance” binnen de BL WEB organisatie en rapporteert aan de Digital Expert.


De Digital Support werkt mee aan de ontwikkeling en verbetering van automatisering van werkmethodes, taken en het gebruik van diverse tools. Hij verzekert de ondersteuning voor de verschillende tools en methoden op het gebied van data- en computergebruik binnen BL WEB in nauwe samenwerking met de Digital Expert (Manager?) en de verschillende entiteiten.

 

Taken en verantwoordelijkheden


Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, automatisering en ondersteuning van tools met betrekking tot de goede werking van operationele teams onder toezicht van de Digital Expert. Over het algemeen en niet-limitatief zal hij tools moeten ontwikkelen:
- voor analyse en automatisering van taken: RPA -robots en Google Script -apps (automatisch verzenden van brieven, certificaten, fleetinformatie, enz.
- om gegevens van Dashboards (Google Data Studio, Loocker, ...) te structureren


Gebruik maken van RPA (RPA = Robotic Process Automation) geautomatiseerde processen, met behulp van basis workflow principes, die efficiënt, goed gestructureerd, onderhoudbaar en gemakkelijk te begrijpen zijn.

Schrijven en updaten van documentatie, werkinstructies en andere tools ter ondersteuning van de uitvoering van de automatiseringsoplossingen en ontwikkelde tools.

Ondersteuning en onderhoud bieden aan bestaande automatiseringen en tools.

Oplossen van de dagelijkse problemen die zich voordoen bij exploitatie, gekoppeld aan de geautomatiseerde processen. Tijdig reageren en oplossingen aandragen indien nodig.

Ondersteuning van de entiteiten binnen BL WEB op vlak van gebruik van de tools (zoals Google Workspace, Smartsheet, SmallPDF, Docusign, Excel, e.a.).

Samenwerken met de afdeling Technical & Performance en de Tools & Methods Manager voor het gebruik van de bestaande tools van Veolia (VAAP / MAP2012 / ... ) en hun integratie hiervan in de automatiseringsprojecten(Google Workspace, UIPath, e.a. Web Based applicaties).

Samenwerken met de verschillende entiteiten van BL WEB en de centrale entiteiten om het gebruik van gegevens voor operationele doeltreffendheid te verzamelen en te automatiseren door middel van bestaande applicaties of het ontwikkelen van applicaties binnen Google Workspace.

Verantwoordelijk voor de configuratie van smartphones en tablets en bijbehorende Apps van de operationele entiteiten, zodat de technici over de juiste tools op hun smartphone of tablet beschikken (na een eerste configuratie door ICT).

Deelnemen aan vergaderingen over operationele efficiëntie, performantie en automatisering binnen de afdeling Performance.

Qualifications

Functievereisten en kwalificaties

Vlot tweetalig (gesproken en geschreven) Nederlands - Frans

Goede tot zeer goede kennis Engels (technische termen, ontwikkeling, …)

Sterke mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden

Een zelfstarter die werk van hoge kwaliteit levert en zich kan aanpassen aan veranderingen en nieuwe uitdagingen, zowel alleen als in teamverband en dit soms onder druk van strikte deadlines

Sterke vaardigheden op het gebied van samenwerking, teamwerk en intermenselijke relaties in een multiculturele omgeving

Initiatiefrijk, innovatief en in staat om kwalitatief hoogstaand werk te leveren.

Focus op de service en zorg voor de klant (zowel intern als extern) en een actieve deelnemer in het creëren van een naadloze ervaring

Aanleg voor het oplossen van problemen, met het vermogen om een logische route te nemen naar de bron van een fout.

Detail georiënteerd, nauwkeurig en georganiseerd zijn en verantwoordelijkheidsgevoel tonen

In staat om te werken aan deliverables met minimale supervisie en de status en resultaten te presenteren aan zijn verantwoordelijke

Behoeften van de gebruikers kunnen analyseren en omzetten in automatische processen.

Begrip van workflow-gebaseerde logica en het vermogen om een bedrijfsproces te begrijpen vanuit een workflow-diagram.

Vermogen om bedrijfsprocessen en geautomatiseerde oplossingsontwerpen duidelijk te documenteren en uit te leggen, ook aan een niet-technische gebruiker.

In staat om snel vaardigheden op te doen in elk technologie onderwerp (Google producten, 3rd-party producten zoals Docusign, Smartsheet, … maar ook bijvoorbeeld Smartphone / Tablet beheer en configuratie)

Een uitstekende kennis van de Google -omgeving is noodzakelijk (gegevensstroom, ...). De kennis van Google Workspace wordt zeer op prijs gesteld (Gmail, GSheet, GDOC, Agenda, Data Studio, enz.).

Gevorderde kennis van Google Sheet (en Excel) en Smartsheet is pluspunt

Goede kennis Google Apps Script, CSS & HTML

Basis SQL kennis is vereist

Ervaring met RPA tools is een pluspunt. (RPA = Robotic Process Automation, voorbeeld Uipath, Zapier, Make, ...)

Informations complémentaires

Naast een marktconform loon ontvang je ook extra legale voordelen zoals maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering en 15 adv dagen.

As an inclusive company, Veolia is committed to diversity and gives equal consideration to all applications, without discrimination.

En tant qu'entreprise inclusive, Veolia s’engage pour la diversité et accorde la même considération à toutes les candidatures, sans discrimination. 

Politique de confidentialité