Anslutningsingenjörer till VB Elnät

  • Heltid
  • Workplace type (LinkedIn): On-site
  • Business_Unit: BU Distribution Sweden

Företagsbeskrivning

VB Energikoncernen är ett miljö- och arbetsmiljöcertifierat energiföretag med huvudkontor i Ludvika. Verksamheten med ca 65 anställda rymmer elförsäljning, fjärrvärme, eldistribution och drift av vattenkraftstationer. Företagets huvudägare är Vattenfall med Ludvika kommun och Fagersta kommun som delägare. Gå gärna in på vår hemsida vbenergi.se för ytterligare information.

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Jobbeskrivning

Vill du arbeta som anslutningsingenjör hos oss på VB Elnät och bidra till en fossilfri framtid?

Inom VB Elnät är vi idag 23 anställda som tillsammans accelererar vår digitala transformation, testar och implementerar ny teknik som bidrar till en ökad leveranssäkerhet och leveranskvalitet för våra kunder. Vi befinner oss i en tillväxtfas för att möta våra kunders behov samt bidra till energiomställningen och vi söker nu flera anslutningsingenjörer

 

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten passar dig som gärna hanterar utmaningar i skärningspunkten mellan teknik, kund och samhälle.

Som anslutningsingenjör har du en avgörande roll i att säkerställa en smidig process från kundförfrågan till avslut. Du kommer ha möjlighet att arbeta självständigt samtidigt som du har nära samarbete med kollegor, kunder, installatörer och entreprenörer i anslutningsfrågor. Detta är en varierande och spännande roll som kräver att du har god struktur och får energi av att hantera kunddialoger. Läs gärna mer på vår hemsida https://www.vbenergi.se/elnat/ och El hem till dig där du kan se exempel på hur anslutningsprocessen för privatpersoner ser ut och anslutningsteamets del i arbetet.

Du kommer ha en nyckelroll för kundens upplevelse och för att vi uppfattas som en möjliggörare av hållbar utveckling i samhället. 

I vår bransch har vi förmånen att vara med på resan när energibranschen ställer om, vilket kräver att vi anpassar oss och ständigt breddar vår kompetens. 

Kravspecifikation

I denna rekrytering söker vi både juniora och mer erfarna kollegor. Om du inte har arbetslivserfarenhet från elkraftsbranschen eller som elinstallatör ser vi att du har en examen som antingen civilingenjör, högskoleingenjör eller en YH-examen med inriktning mot elkraft. Vidare är det viktigt att du kommunicerar obehindrat på svenska och har goda kunskaper i engelska. 

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du har ett starkt personligt driv och engagemang. Du är van att ta egna initiativ och har en förmåga att driva ditt arbete framåt och få saker gjorda. Då kontaktnätet i rollen är brett ser vi gärna att du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Vidare har du en analytisk förmåga och är duktig på att lösa oförutsägbara problem. 

Ytterligare information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Västerbergslagens Elnät är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här: Välkommen till oss! (vbenergi.se).
 

Placeringsort: Ludvika.

 

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Richard Palm, [email protected]

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Carolina Bölander, [email protected]

Fackliga representanter är Torbjörn Jonsson Unionen, Mikael Boström Sveriges Ingenjörer och Pertti Palonto SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.

 

Välkommen med din ansökan senast den 3 mars 2024. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. VB Elnät arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Då säkerheten för VB Elnät och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom VB Elnät. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

VB Elnät är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.  

Vi ser fram emot din ansökan! 

Integritetspolicy