(Aankomend) Service Technician Offshore Wind

  • Voltijds
  • Business_Unit: BU Offshore Wind
  • Workplace type (LinkedIn): On-site

Beschrijving van het bedrijf

Vattenfall is een Europees energiebedrijf met ongeveer 20.000 werknemers werkzaam in diverse landen. Al meer dan 100 jaar houden we ons bezig met het electrificeren van industrieën, het leveren van energie aan de huizen van mensen en het moderniseren van onze manier van leven door innovatie en samenwerking. Vattenfall wil een fossielvrij leven mogelijk maken binnen één generatie. We lopen voorop in de transitie naar een duurzaam energiesysteem. Om dit ambitieuze doel te kunnen bereiken zijn wij op zoek naar getalenteerde personen die naast hun passie voor hun eigen rol ook een sterke teamspirit hebben en willen bijdragen aan het ondersteunen van een betekenisvolle bedrijfsmissie. 

Functieomschrijving

Jouw (elektro)- technische kennis toepassen op grote hoogtes zonder ervaring in de windenergie? Dat kan op ons nieuwe windpark Hollandse Kust Zuid. 140 windturbines, 25 kilometer uit de kust bij Noordwijk, gaan 1,5 gigawatt aan elektriciteit opwekken. Wij zoeken een team van 30 service technicians voor het onderhoud van deze indrukwekkende turbines. Wij leiden je op tot volwaardig Service Technician.

Schone, veilige energie, die ons helpt bij het bereiken van ons doel: fossielvrij in één generatie. Help jij mee om deze gigantische apparaten in bedrijf te houden? Stap over naar een carrière in de windenergie en ga aan de slag als (aankomend) Service Technician Hollandse Kust Zuid!

Wat ga je doen?
Vanuit de site office in IJmuiden werken we aan het onbelemmerd functioneren van de 140 windturbines die vanaf 2022 samen het windpark Hollandse Kust Zuid (HKZ) vormen. Als service technician heb je een belangrijke rol bij het onderhouden van deze hypermoderne turbines. Hoe ziet dat eruit?

Als je ’s morgens binnenkomt, zie je op de monitorsystemen hoe de windmolens erbij staan. Letterlijk en figuurlijk. Meestal draait alles als een zonnetje en ga je aan de slag met het geplande onderhoud. Je stapt in de Crew Transport Vessel (CTV), een catamaran van 2000 pk. Terwijl de boot z’n topsnelheid van 30 knopen bereikt, zie jij achter je de zon opkomen. Na drie kwartier zet de CTV je af aan de voet van één van de turbines: dit is vandaag jouw werkplek. Je stijgt 150 meter en komt aan in het turbinehuis. Op basis van duidelijke instructies ga je aan de slag: je voert inspecties uit, vervangt onderdelen, maakt schoon waar nodig en zorgt voor de juiste smering. Kortom, je doet alles dat nodig is voor het duurzaam functioneren van de kostbare installatie.

Jouw tweede taak is het verhelpen van storingen. Via de monitorsystemen lees je ze uit en vaak kan een storing via een reset in de site office worden hersteld. Soms zijn echter jouw hoofd en handen nodig. Je haalt een nieuw onderdeel uit het magazijn – dat ligt naast het kantoor – stapt in de boot en verhelpt de storing.

Natuurlijk sturen we je niet zomaar de zee op en de lucht in. Jouw baan begint met een stevig opleidingstraject, waarbij techniek en veiligheid centraal staan. De eerste jaren profiteer je bovendien van de kennis van de windturbine leverancier. Welke je on-the-job opdoet maar ook via een uitgebreid opleidingstraject. Daarna mag je jezelf een volleerd Service Technician Offshore Wind noemen en lever je een concrete bijdrage aan een mooie, schone wereld. Hoe aantrekkelijk is dat?

Een dag uit het leven van een Offshore Service Technician – Windpark Hollandse Kust Zuid - YouTube

Waar werk je?  
Jouw uitvalsbasis is de ‘hub’ in de haven van IJmuiden. Daar monitoren we met een team van 30 monteurs het totale windpark van meer dan 200 km2. De site office bestaat uit kantoorruimte, een aanlegsteiger voor de Crew Transport Vessels en het magazijn met reserveonderdelen.

Functie-eisen

Jouw profiel
De techniek van morgen interesseert je erg en je wilt daar graag aan meewerken. Dit combineer je met een probleemoplossende houding en een groot veiligheidsbewustzijn. Je voelt je verantwoordelijk en kunt prima zelfstandig werken, maar je realiseert je ook goed dat je deel uitmaakt van een hecht team. Samen klaren jullie de klus. Verder heb je:

  • een afgeronde mbo 3 of 4 opleiding Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Luchtvaartechniek (of vergelijkbaar) óf die je in 2022 gaat afronden;
  • een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal;
  • geen angst om op grote hoogte te werken.

Aanvullende informatie

Wij bieden  
Als je kiest voor een baan als (aankomend) Service Technician HKZ kies je ervoor om deel uit te maken van de mooie, spannende wereld van de booming offshore wind industrie. Jouw team bestaat uit ongeveer 30 collega’s en samen werken jullie aan het in bedrijf houden van de indrukwekkende installaties. Installaties die in de toekomst meer en meer gaan bijdragen aan betrouwbare, schone energie. Een hele goede basis voor jouw carrière dus! Verder kun je rekenen op:

  • opleidingen, trainingen en cursussen, zodat je altijd van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte bent;
  • (internationale) doorgroeimogelijkheden;
  • een marktconform salaris en interessante secundaire voorwaarden;
  • werken in een prachtig vak, met veel verantwoordelijkheid en met unieke producten.

Meer weten?  
We zijn altijd op zoek en hebben ruimte voor nieuwe collega's per januari en februari (2023). Voor vragen over de functie en/of het proces kun je contact opnemen met naam Liam Mulder, Corporate Recruiter,  op +31 6 3875 9282 of via [email protected]  

Bij Vattenfall zijn wij ervan overtuigd dat diversiteit een grote bijdrage levert aan onze organisatie. Daarom streven wij constant naar een harmonieuze balans tussen onze medewerkers op het gebied van leeftijd, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging, genderidentiteit, (arbeids)beperking en culturele of etnische achtergrond. 

We kijken uit naar je sollicitatie! 

Privacybeleid