Junior Inkoper

 • Lindtsedijk, Zwijndrecht, Nederland
 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

De Van Leeuwen Buizen Groep is een internationale handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Zwijndrecht, is wereldwijd actief met 78 kantoren en voorraadlocaties in 33 landen. Het familiebedrijf is opgericht in 1924. Met een geschiedenis van bijna een eeuw als gespecialiseerde zakenpartner maakt Van Leeuwen haar belofte van "meer dan buizen" waar. De 2.400 medewerkers van Van Leeuwen hebben specialistische kennis van sourcing, operations, voorraadplanning, projectmanagement en logistiek en werken nauw samen met klanten in diverse segmenten van de industriële en energiemarkt.

Functieomschrijving

Als Junior Inkoper maak je onderdeel uit van de afdeling Distribution Trade and Services op ons kantoor in Zwijndrecht. Samen met de collega's van de afdeling ben je verantwoordelijk voor de inkoop van stalen buizen, fittingen en flenzen. Je onderhoudt veelvuldig contact met onze leveranciers, doet aanvragen, controleert en verwerkt deze richting je interne klant (de afdeling Verkoop). Hierbij houd je rekening met alle randvoorwaarden. 

Je houdt de status van aanvragen, orders en expedites bij totdat de inkoopbestelling volledig afgerond is. Hierbij werk je samen met collega’s van andere afdelingen en vestigingen in binnen- en buitenland. Verder verwerk je informatie over leveranciers in ons ERP/CRM-systeem.

Over het team
Je werkt samen met collega's van de afdeling Distribution Trade and Services, maar hebt dus ook veel contact met collega's van de afdeling Verkoop. Daarnaast heb je ook contact met collega's van andere Van Leeuwen-vestigingen.

Functie-eisen

Wie ben jij? 
Jij bent pro-actief, klantbewust en een echte teamplayer. Je vindt het leuk om te leren, te onderzoeken en je tot ontwikkelen tot een ervaren inkoper. Daarnaast heb je:

 • Een hbo-diploma, bij voorkeur in een commerciële of technische richting
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, kennis van de Duitse taal is een pré
 • Kennis van het MS Office pakket

Aanvullende informatie

Wat bieden we jou? 
Allereerst een leuk team, binnen een internationaal georiënteerd bedrijf waar je naast persoonlijke ontwikkeling de ruimte krijgt om je ook functioneel te ontwikkelen. Verder kun je rekenen op:

 • Een goed salaris
 • Een winstdelingsregeling (op basis van bedrijfsresultaat)
 • 27 vakantiedagen
 • 13 roostervrije dagen
 • Reiskostenvergoeding
 • Een goede pensioenregeling via het Pensioenfonds PME

Enthousiast? 
Ben jij enthousiast geworden na het lezen van de vacaturetekst? Leuk! Door op onderstaande sollicitatiebutton te klikken, kun je je interesse aangeven. Wij kijken uit naar een ontmoeting!