Support Desk Engineer

 • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Concrefy, located in the TrafficPort in Venlo (NL), is an international innovative engineering company specialized in concrete technology. Under the claim "Fresh Thinking for Construction", Concrefy combines pioneering digital services with modern concrete technology. Modern (measuring) techniques and data analysis in pragmatic "Decision Support Tools" create added value for our customers.

Materials research, damage analysis and inspections are served from our own top-class laboratories and experts. Research and Development department serves as a company’s innovation engine to bring the industry to a new standard. Our objective is that our customers increase productivity while reducing the associated CO2 footprint and energy consumption.

The company culture is people-oriented, informal, and collegial. Core values of the company culture are honouring agreements and delivering quality, cooperation, respect for each other, continuing to learn and to innovate. Our fifty employees are entrepreneurial problem solvers who work together in a smart way to serve and support our customers with a fresh look and innovative technology. Specialists and technicians, creative and dynamic professionals with knowledge and affinity for construction technology, concrete technology and/or research will find in Concrefy the conditions and the ambiance to pioneer changes in the construction industry.

Functieomschrijving

De Support Desk Engineer is verantwoordelijk voor de deskundige begeleiding van Concremote gebruikers over de hele wereld. De Support Desk Engineer geeft uitleg, training en coaching van Concremote producten en diensten aan gebruikers, Key-users en Business Developers. Als Support Desk Engineer ben je de spin in het web.  

Concremote is een real-time kostenbesparend informatiesysteem en een besluitvormingshulpmiddel voor op de bouwplaats en in de (prefab) betonfabriek. Het systeem meet de rijpheid van het beton en de omgevingscondities via digitale sensoren en berekent de real-time sterkteontwikkeling.

De Support Desk Engineer is het aanspreekpunt voor de Concremote gebruikers, Key-users, Business Developers, laboratoria en betonleveranciers. De Support Desk Engineer ondersteunt de gebruikers, klanten en collega’s in de wereldwijde bouwprojecten d.m.v. het webportaal, email en telefoon. Ook neemt hij/zij deel aan internationale meetings op locatie of online. De Support Desk Engineer is door zijn/haar vele contacten met Key-users een sparringpartner voor productontwikkeling met betrekking tot uitbreidingen en verbeteringen en het testen daarvan.

Je zult je dagelijks bezig houden met de volgende werkzaamheden:

 • Fungeren als aanspreekpunt bij problemen van technische aard (bijvoorbeeld bij het gebruik van het webportaal of sensoren) richting klanten, medewerkers of andere gebruikers. Het probleem analyseren en verhelpen, en de melder volledig en tijdig op de hoogte stellen van de oplossing en de voortgang.
 • Zorgdragen voor een adequaat verloop van de Concremote projecten in samenspraak met Concremote Support collega's;
 • Opstellen en begeleiden van beton kalibraties. Je hebt hierover contact met de laboratoria en gebruikers over de hele wereld;
 • Instrueren, trainen en coachen van Concremote portaal gebruikers. (o.a. Key-users en Business Developers);
 • Ondersteunen van Accountmanagers en Business Development bij het technisch (commercieel) vermarkten van producten en diensten van Concremote en andere producten en services van Concrefy;
 • Effectieve interne communicatie realiseren (zowel formeel als informeel);
 • Gevraagd en ongevraagd rapporteren aan de leidinggevende;
 • Uitvoeren van dagelijkse controles om problemen vroegtijdig te signaleren;
 • Draaien van telefoondiensten en bereikbaarheidsdiensten;
 • Bezoeken van (internationale) klanten om ter plaatse aanpassingen of verbeteringen uit te voeren;
 • Proactief bijdragen aan het verbeteren en optimaliseren van (de toepassing van) het Concremote systeem door opgedane en nieuwverworven kennis en ervaring vast te leggen, en te delen met Key-users en Business Developers;
 • Maken en testen van beton kubussen in het laboratorium;
 • Ontwikkelen en testen van (nieuwe) features en releases.

Functie-eisen

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt kennis van beton (technologie), bent deskundige en hebt ervaring met het verwerken van beton;
 • Je hebt kennis van ICT en techniek;
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift. Beheersing van de Nederlandse taal en andere talen (Duits met name) is een pluspunt;
 • Je beschikt over een afgeronde bouwtechnische opleiding, bij voorkeur in de specialistische Betontechnologie;
 • Je hebt (enige) jaren werkervaring in de bouw, bij voorkeur technisch-(commercieel);
 • Je bent bereid om (telefonische) bereikbaarheidsdiensten te draaien in de avonduren en in de weekenden (in afwisseling met je collega’s);
 • Anticiperen op onverwachte situaties en daarmee anderen ondersteunen is geen probleem voor jou;
 • Je kunt omgaan met stress en je makkelijk aanpassen, je bent flexibel, klantgericht en staat altijd open om te leren en samen te werken.
 • Je wordt gekenmerkt als een efficiënt werkende en succesvolle medewerker;
 • Je verbetert jezelf en jouw team voortdurend vakinhoudelijk en procesmatig door nieuwe innovatieve ontwikkelingen en opgedane ervaring eigen te maken en te delen.

Aanvullende informatie

Deze functie biedt je veelzijdige werkzaamheden en een stimulerende, innovatieve, duurzame en digitale werkomgeving met collegiale medewerkers. Je hebt dagelijks contact met collega’s en klanten over de hele wereld en je krijgt optimale kansen om het beste uit jezelf te halen. Ook krijg je de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken.

Wij bieden een goede beloning gebaseerd op je ervaring en kennisniveau. Daarnaast ontvang je 28 vakantiedagen, pensioentoeslag en reiskostenvergoeding. Om ervoor te zorgen dat je je werkzaamheden naar behoren kan uitvoeren, zal er ook een laptop en een mobiele telefoon aan je ter beschikking worden gesteld.  

Concrefy is aan het groeien en daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe Support Desk Engineer voor de Concremote afdeling. Wil jij impact maken op het succesverhaal van Concrefy en ben jij op zoek naar een nieuwe langdurige, internationaal georiënteerde en professionele uitdaging?

Standplaats: Venlo.

Privacybeleid