Junior Bouwkostenadviseur

 • Amsterdam, Nederland
 • Voltijds
 • Afdeling: Real Estate

Beschrijving van het bedrijf

Bij Turner & Townsend zijn we gepassioneerd over het maken van het verschil. Dit betekent het leveren van de best mogelijke resultaten voor onze klanten, het helpen van onze mensen om hun potentieel te realiseren en bijdragen aan het creëren van een betere samenleving.

Elke dag helpen onze 7.000 mensen in meer dan 100 kantoren wereldwijd onze klanten bij het realiseren van ambitieuze en technisch complexe projecten, door programma-, project- en kostenmanagementdiensten te leveren op het gebied van vastgoed, infrastructuur en energie.

Onze Benelux Hub, gevestigd in Amsterdam, is de thuisbasis van een team van ongeveer 100 mensen met verschillende culturele achtergronden en expertises, die aan een grote verscheidenheid aan projecten werken.

Turner & Townsend is een werkgever die gelijke kansen biedt. We vieren diversiteit en zetten ons in om een ​​inclusieve omgeving te creëren waarin mensen de beste versie van zichzelf kunnen zijn. We organiseren regelmatig sociale evenementen waar collega's elkaar kunnen ontmoeten in een informele setting, tijdens borrels, buitenactiviteiten en programma’s waarbij we ons steentje bijdragen aan de samenleving.

Onze mensen delen ons doel en onze visie en belichamen onze kernwaarden: we houden van een uitdaging, ​​samen staan we sterker en we halen het beste in iedereen naar boven. We bieden een geweldige plek om te werken, waar iedereen de mogelijkheid en stem heeft om verandering teweeg te brengen. Om dit te ondersteunen, bevorderen we een gezonde, productieve en flexibele werkomgeving die de balans tussen werk en privé respecteert.

Omdat we blijven groeien, zijn we op zoek naar Nederlandstalige junior bouwkostenadviseurs die deel willen uitmaken van een enthousiast team, graag in de wereld van kostenmanagement willen duiken en enthousiast worden van werken voor grote lokale en internationale klanten. Ben jij energiek, analytisch, ambitieus én bereid om net dat beetje extra te geven? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Je wordt onderdeel van een team van circa 30 zeer bekwame, enthousiaste bouwkostenmanagers die aan een grote diversiteit projecten werken en onze klanten voorzien van kosten- en commercieel advies. Als bouwkostenmanager ben je verantwoordelijk voor het plannen en beheren van de projectkosten van begin tot oplevering. Je werkt nauw samen met (onze) programma-, projectmanagers, architecten en ingenieurs van het project. Daarnaast maak je deel uit van het projectteam dat onze klanten ondersteunt bij het ontwerp en de oplevering van hun projecten. Je assisteert het team bij het opstellen van projectbegrotingen, rekening houdend met de wensen van de opdrachtgever en geeft de opdrachtgever onderbouwd advies zodat zij in alle stadia van hun project een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Terwijl het ontwerpteam de verschillende ontwerpfasen doorloopt (voorlopig, definitief en technisch ontwerp), controleer je voortdurend de kosten van het ontwerp dat je afzet tegen het beschikbare budget en zorg je ervoor dat de klant de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. Je adviseert over de verschillende inkoopstrategieën, rekening houdend met project specifieke parameters (zoals o.a. tijd, kosten en kwaliteit) en je ondersteunt het team bij het opstellen van de commerciële aanbestedingsdocumenten. Je beoordeelt vanuit commercieel oogpunt elke offerte met betrekking tot het project en onderhandelt waar nodig over de voorwaarden, daarnaast beoordeel je het meer en minderwerk  tijdens de uitvoering van het project waarbij je de totale projectkosten beheert en hierover maandelijks rapporteert naar de klant toe.

Als Junior Consultant ben je nauw betrokken bij het team en heb je een proactieve houding om verantwoordelijkheid op je te nemen. Daarnaast vind je het ook leuk om andere taken op te pakken die het algemeen belang dienen van het bedrijf. Voor de functie zijn de voornaamste taken:

 • Uitvoeren van achtergrondonderzoek, verzamelen van data en benchmarking;
 • Projectramingen en kostplannen opstellen;
 • Contact onderhouden met opdrachtgevers, aannemers, architecten en andere stakeholders;
 • Opstellen van aanbestedingsdocumentatie;
 • Analyseren van offertes;
 • Opstellen van aanbevelingsrapporten;
 • Het beoordelen en onderhandelen van meer en minderwerk;
 • Opstellen van tussentijdse betalingen;
 • Opstellen van maandrapportages;
 • Financieel afsluiten van projecten.

Alle junioren nemen deel aan ons Graduate Development Programme, een programma van 2 á 3 jaar dat zich richt op de ontwikkeling van de kerncompetenties op zowel technisch als persoonlijke vlak, een vliegende start van je professionele carrière en een uitgelezen kans om jezelf op weg te helpen om een allround medewerker van Turner & Townsend te worden. Gedurende het hele programma ondersteun je onze projectteams, neem je de verantwoordelijkheid voor het effectief en kwalitatief uitvoeren van een reeks taken, krijg je uitgebreide beoordelingen en krijg je trainingen om je op zowel professioneel als persoonlijk vlak te ontwikkelingen.

Functie-eisen

We zoeken iemand met een passie voor de bouw en de gebouwde omgeving die samen met ons het verschil wil maken in de vastgoed-, infrastructuur- en energiesector.

Wat we graag zouden zien in jou? Je bent een teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels en hebt een branchegerelateerde HBO- of WO-opleiding afgerond. Je bent ambitieus, nauwkeurig en werkt graag met cijfers. Je wilt jouw kennis over en inzicht in de bouwsector combineren met het inschattingsvermogen om onze opdrachtgevers onderbouwd te adviseren zodat zij weloverwogen beslissingen kunnen nemen om samen de kwaliteit van onze gebouwde omgeving te verbeteren.

Herken je jezelf en wordt je enthousiast van bovenstaande omschrijving? Neem dan vooral contact op.

Aanvullende informatie

Onze mensen delen onze visie en missie. We bieden een geweldige plek om te werken, waar elke persoon de mogelijkheid en de stem heeft om verandering te bewerkstelligen.

We willen dat onze mensen zowel in hun werk als in hun priveleven succesvol zijn. Om dit te ondersteunen, bevorderen we een gezonde, productieve en flexibele werkomgeving die de balans tussen werk en privéleven respecteert. Ons internationale team biedt diversiteit en stimuleert ook activiteiten buiten het werk om.

Turner & Townsend is een werkgever die staat voor gelijke kansen. Wij vieren diversiteit en zetten ons in voor het creëren van een inclusieve omgeving voor alle medewerkers en stimuleren actief sollicitaties uit alle sectoren van de gemeenschap.

Meer informatie over ons kan je vinden op www.turnerandtownsend.com #LI-PC1

Privacybeleid