Finance/Business Controller

  • Pr. Beatrixlaan, 2595 AK Den Haag, Nederland
  • Voltijds

Functieomschrijving

Finance/Business Controller

Heb jij als Controller een actieve bijdrage aan resultaat- en procesverbetering geleverd? Ben je in staat zowel vanuit financial als business control optiek te opereren? Je voelt je aangetrokken tot een dynamische omgeving in een jong snel groeiend bedrijf en je hebt bij voorkeur ervaring in de energiemarkt?

Dan komt Total Gas & Power Nederland graag met je in contact en nodigen we je uit om te reageren.

Total Gas & Power Nederland (TGPNL) is actief op de zakelijke energiemarkt. Na een succesvolle start is de organisatie inmiddels 140 man sterk en op meerdere fronten in beweging. Dit vraagt om een kritische blik op de financiële processen en rapportages.

De Finance afdeling zoekt daarom een allround controller, die deel uitmaakt van een team met 8 collega’s en rapporteert aan de Financial Manager.

 

Functieomschrijving

Total is een vooraanstaande internationale speler op de energiemarkt en heeft in 2014 de stap gemaakt om in Nederland als nieuwe energieleverancier de markt te betreden. Total Gas & Power Nederland levert energie aan onder meer het MKB, de land- en tuinbouwsector, (semi) overheid en grootzakelijke markt. TGPNL is snel gegroeid en heeft de focus op continuous improvement.

De afdeling Finance is verantwoordelijk voor de Financial & MI Reporting, Audit & Compliance, Purchase Ledger & Treasury en ondersteunt de business waar mogelijk en nodig.

 

Verantwoordelijkheden

Het bewaken van de segment- en productwinstgevendheid. Je denkt in termen van de business en kijkt proactief en kritisch of processen goed zijn ingericht en rapportages effectief zijn. Je bent steeds op zoek naar mogelijkheden om de organisatie nog beter te sturen door relevante informatie te verzamelen en te bewerken en daarover te rapporteren. Problemen constateer je tijdig en neemt de juiste maatregelen. Je bent een goede gesprekspartner voor het management waar het gaat om het proces van strategiekeuze, uitvoering, bewaking en rapportage.

 

Een greep uit jouw dagelijkse werkzaamheden

• Allereerst ben jij nieuwsgierig naar de performance van TGPNL en de oorzaken van opvallende afwijkingen daarin;

• Vanuit dashboard rapportages over de business kritisch bekijken of dit zijn weerslag heeft in finance;

• Fouten en verbetermogelijkheden herkennen in het proces en in rapportages;

• Vertaalslag maken van operatie (registreren van contracten t/m billing & incasseren) naar finance;

• Doorgronden van de business , analyseren van de cost drivers en aanvullende manieren bedenken om te voorspellen, meten en controleren;

• Je bent mede-eigenaar van de energy balance, waarmee je controleert of alle leveringen van gas & power volumes geleid hebben tot de juiste verantwoording in SAP, de in- en uitgaande geldstromen. En waarmee je toetst of de omzet en kosten volledig en juist zijn verantwoord;

• Managen van de financiële geldstromen en zorgen voor controle, accuraatheid, voorspelbaarheid en tijdige levering van de resultaten;

• Sturen op deadlines en kritische rapportages van hoge kwaliteit;

• Opleveren van relevante analyses en commentaar voor afdelingsmanagers en management;

• Focus houden op wat de organisatie in zijn geheel beter kan doen.

 

De ideale Controller

Je hebt een kritische basishouding en vraagt je voortdurend af: “Waarom?”. Je bent analytisch, denkt en handelt proactief. Je hebt oog voor de financiële en commerciële doeleinden van de organisatie. De ideale kandidaat weet impactvolle events op de business bekwaam te communiceren en te vertalen naar financiële consequenties. En heeft bewezen effectieve oplossingen te bedenken.

 

Functie-eisen

•             Afgeronde hbo opleiding op het gebied van Finance & Control;

•             3-7 jaar ervaring als Finance/Business Controller;

•             Communicatief vaardig;

•             Ervaring in de energiemarkt is een pre;

•             Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift;

•             Fulltime beschikbaar.

 

Ons aanbod

Total Gas & Power Nederland is een groeiende organisatie met ambitie. In deze rol heb je de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan onze aanwezigheid in de markt. We hechten belang aan een goede werksfeer en onderlinge samenwerking. Hierbij hoort onder meer een marktconform salaris met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Je werkplek is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Geïnteresseerd

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en heb je interesse in deze functie? Dan ontvangen wij graag uiterlijk vrijdag 1 maart je CV en motivatiebrief! Binnen enkele dagen ontvang je een reactie.

Meer informatie over het bedrijf vind je op www.total-energie.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met recruiter Caroline Wetselaar via 06-11452193.

 

NB Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.