Controller Commissions

  • Prinses Beatrixlaan 5, Den Haag, nl
  • Voltijds

Functieomschrijving

 

Je hebt ervaring met het werken met tussenpersonen. Je denkt mee in het belang van de business en maakt tegelijk de afweging tussen opbrengst en kosten. Je voelt je aangetrokken tot een dynamische omgeving in een jong snel groeiend bedrijf en je hebt bij voorkeur ervaring in de energiemarkt?

Dan komt Total Gas & Power Nederland graag met je in contact en nodigen we je uit om te reageren.

 

Total Gas & Power Nederland (TGPNL) is actief op de zakelijke energiemarkt. Na een succesvolle start is de organisatie 130 man sterk en op alle fronten in beweging. Dit vraagt om gedegen systemen, procedures en processen voor het gehele commissions proces en de afdeling Finance is daarom op zoek naar iemand met de kenmerken van een Business Controller die structuur aanbrengt in het commissiemodel en de afwikkeling van commissies in goede banen leidt.

 

 

Functieomschrijving

Total is een vooraanstaande internationale speler op de energiemarkt en heeft in 2014 de stap gemaakt om in Nederland als nieuwe energieleverancier de markt te betreden. Total Gas & Power Nederland levert energie aan onder meer het MKB, de land- en tuinbouwsector, (semi) overheid en grootzakelijke markt. TGPNL is snel gegroeid en werkt met voor een belangrijk deel met tussenpersonen voor de verkoop van energiecontracten.

 

Als Controller Commissions vervul je een belangrijke rol omdat jouw werkzaamheden grote impact hebben op de voortzetting van de relaties met tussenpartijen. Je draagt zorg voor het volledige commissieproces van facturatie tot betaling. Je maakt onderdeel uit van de afdeling Finance en rapporteert aan de Finance Manager.

 

 

Jij bent verantwoordelijk voor

Als Controller Commissions creëer je structuur in de omgang met tussenpersonen en leidt de afwikkeling van commissies in goede banen. Je bepaalt de hoogte van de commissie facturaties  en bent veelal bezig met monitoring van de data, de systemen en rekenmodellen en het uitzoeken van opvallende ontwikkelingen. Je rapporteert je bevindingen aan het MT op heldere wijze.

 

 

Wat ga je precies doen

·         Managen van commission en rebate facturaties voor agenten, brokers en consultants;

·         Zorgen dat contracten te allen tijde volgens TGPNL gestelde richtlijnen worden nageleefd;

·         Actueel houden van data en zorgen voor ondertekening van relevante documentatie, aankaarten van onvolledigheden bij Sales afdeling;

·         Berekenen van bulk commission betalingen en tijdig versturen van rapporten aan brokers;

·         Onderhouden van goede relaties met account managers en tijdig behandelen van aanvragen;

·         Orde en structuur van het commissiemodel verbeteren in samenwerking met Sales;

·         Verbeteren/monitoren processen die impact op commissie hebben;

·         Risico’s identificeren;

·         Monitoren van specifieke commission proposities;

·         Monitoren en forecasten van de commission positie.

 

 

De ideale Controller Commissions

Je bent accuraat en in staat cijfermatige uitkomsten op te stellen en te presenteren. Je bent standvastig, communicatief vaardig en kunt goed tegengas geven. Je weet prioriteiten te stellen, je werk planmatig in te richten en gaat goed met deadlines en bent stressbestendig. Je bent proactief en neemt verantwoordelijkheid voor je werkzaamheden.

 

 

Functie-eisen

·         Een afgeronde WO opleiding in financiële en/of economische richting;

·         Je bent sterk cijfermatig aangelegd;

·         Ruim 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;

·         Je hebt ervaring met tussenpersonen en ervaring in de energiemarkt is een pre;

·         Ervaring met SAP, Microsoft dynamics. Zeer sterk in Excel, ervaring met Qlik is een pre;

·         Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

 

 

Ons aanbod

Total Gas & Power Nederland is een groeiende organisatie met ambitie. In deze senior rol heb je de kans om een echte bijdrage te leveren aan onze aanwezigheid in de markt. We hechten belang aan een goede werksfeer en onderlinge samenwerking. Hierbij hoort onder meer een marktconform salaris met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

 

Geïnteresseerd

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en heb je interesse in deze functie? Dan ontvangen wij  graag je CV en motivatiebrief! Binnen enkele dagen ontvang je een reactie.

Meer informatie over het bedrijf vind je op www.total-energie.nl. Voor meer informatie over de baan kun je contact opnemen met recruiter Caroline Wetselaar via 06-11452193.