IT Service desk Technician EMEA

  • Essebaan 11, 2908 LJ Capelle aan den IJssel, Netherlands
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Topcon Europe Medical B.V. is het EMEA hoofdkantoor van een Japans bedrijf dat oogheelkundige diagnostische instrumenten produceert. Vanaf Capelle aan den IJssel leveren wij  medische apparatuur aan o.a. ziekenhuizen, specialisten en optometristen.

Met de implementatie van een gemeenschappelijk ERP systeem binnen alle EMEA vestigingen, de kwaliteitsslag die we willen maken en de verdere centralisatie van IT activiteiten, wordt de IT EMEA afdeling verder uitgebreid.

Wij op zoek naar een enthousiaste, service gerichte, op kwaliteit gerichte en gedreven collega die vanuit gedegen theoretische en praktische kennis op het gebied van IT, gebruikers binnen EMEA ondersteunt bij het efficiënt en effectief gebruiken van apparatuur en de verschillende gebruikte software.

Functieomschrijving

- Jij bent het visitekaartje van de IT afdelingen en het eerste aanspreekpunt voor jouw Europese collega's bij IT gerelateerde zaken. Dit kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan: problemen met computers/laptops en mobile devices, vragen over Office 365, account/wachtwoord reset, problemen met de printer etc. Jij zorgt ervoor dat de eindgebruiker (eventueel op afstand) snel weer aan de slag kan. Lukt dit niet, dan zet je de ticket door naar de 2e lijn.
- Je prepareert en installeert hardware en de bijbehorende software
- Je beheert alle inkomende tickets en administreert alle uitgegeven hardware en software

Functie-eisen

- aantoonbaar MBO+ /HBO werk- en denkniveau op het gebied van IT met meerdere jaren ervaring -- we verwachten een uitstekende kennis van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift. (Mocht je nog meer Europese talen beheersen dan is dat een pré),

- je bent stressbestendig en kan prioriteiten stellen.
- Je kan zowel zelfstandig werken als binnen een (project)team.
- Je bent in staat om werkplekken op gebied van ICT volledig in te richten en te onderhouden, zodat gebruikers zonder problemen kunnen blijven werken.
- Je ondersteunt Europese gebruikers bij gebruik van alle aanwezige apparatuur naast PC’s/laptops, bijvoorbeeld video conferentie apparatuur en je hebt tevens een goede basiskennis vwb netwerken.
- We verwachten verder een goede kennis van Windows, Office365, Active Directory, IOS/Android.
 

Aanvullende informatie

Wat bieden wij jou:
een veelzijdige uitdaging in een internationaal georiënteerde omgeving, een informele werksfeer waar vernieuwing hoog in het vaandel staat. Het salaris en je arbeidsvoorwaarden zijn zonder meer marktconform met een 13e maand, premie vrij pensioen en 28 verlofdagen bij een werkweek van 40 uur. Flexibele werktijden met bloktijden van 10.00 tot 16.00 uur.

De standplaats voor deze positie is het kantoor in Capelle aan den IJssel. Gezien de aard van de werkzaamheden wordt een parttime dienstverband niet overwogen.

Voldoe jij aan dit profiel en ben je enthousiast om bij een wereldspeler op het gebied van hightech oogheelkundige en optometrische apparatuur te werken? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Meer informatie over Topcon Europe Medical B.V. vind je op onze website (http://www.topcon-medical.eu/eu/).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.