Specialist Operations

  • Essebaan 11, 2908 LJ Capelle aan den IJssel, Nederland
  • Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Topcon Europe Medical B.V. is het hoofdkantoor voor EMEA van een Nikkei beursgenoteerd Japans bedrijf Op het gebied van oogheelkundige diagnostische instrumenten leveren wij precisie apparatuur aan o.a. ziekenhuizen, specialisten en optometristen.

Functieomschrijving

Heb jij oog voor detail en zet jij je tanden graag in deze nieuwe functie? Topcon Europe Medical B.V. is volop in beweging en in het kader van de implementatie van een gemeenschappelijk ERP systeem binnen alle Europese vestigingen, wordt binnen ons Europese hoofkantoor te Capelle aan den IJssel een Center of Expertise ingericht.

Voor deze afdeling zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven collega die vanuit gedegen theoretische en praktische kennis van de dagelijkse bedrijfsprocessen op het gebied van Operations, gebruikers van Europese Topcon bedrijven ondersteunt bij het efficiënt en effectief gebruiken van dit nieuwe ERP-systeem: SAP by Design (ByD).


Als Specialist Operations (m/v) help je onze gebruikers bij het oplossen van problemen en beantwoord je vragen met betrekking tot SAP ByD en de daarmee samenhangende processen binnen jouw werkgebied. 
Je volgt openstaande vragen op en voert bedrijfsgegevens in, onderhoudt deze en bent verantwoordelijk voor het bewaken van én rapporteren over de integriteit van de gegevens die onze lokale gebruikers zelf onderhouden. Jij onderhoudt daarentegen zélf de instellingen binnen ons SAP ByD systeem en genereert (standaard) rapportages voor de systeemgebruikers binnen jouw discipline en past deze aan waar nodig. Daarnaast voer je acceptatie-tests uit bij periodieke nieuwe software releases en ziet er op toe dat - op aangedragen issues / ingediende verzoeken - adequaat en tijdig wordt gereageerd. Je bent verantwoordelijk voor correcte configuratie van het systeem en dito relevante en correcte rapportages.

Functie-eisen

Van jou verwachten we:
aantoonbaar HBO werk- en denkniveau op het gebied van Operations (Sales, Service, Logistics) met meerdere jaren operationele ervaring en verantwoordelijkheid binnen een internationale organisatie. Uitgebreide ICT-kennis / gebruikerservaring van een geïntegreerd ERP systeem en kennis/ervaring met SAP ByD of andere ERP oplossingen. Ervaring in de bedrijfstak van medische instrumenten is een pré. Gezien het internationale karakter van Topcon, verwachten we een uitstekende kennis van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift. Mocht je de Japanse taal beheersen, is dit natuurlijk een dikke pré.

Extra informatie

De kandidaat wordt geacht standaard te werken vanuit het kantoor in Capelle aan den IJssel, maar incidenteel is een bezoek aan een van de Europese dochterondernemingen noodzakelijk. Gezien de aard van de werkzaamheden wordt een parttime dienstverband niet overwogen.
Onze nadrukkelijke voorkeur ligt bij een kandidaat die aantoonbare operationele ervaring heeft op Operationeel gebied; meer dan bij softwarespecialisten of softwareconsultants met weinig of geen operationele verantwoordelijkheid/ervaring.

Voldoe jij aan dit profiel en ben je enthousiast om bij een wereldspeler op het gebied van hightech oogheelkundige en optometrische apparatuur te werken? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.